Obiceiurile din viata noastra care ne fura fericirea

Obiceiurile din viata noastra care ne fura fericirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 October 2018 in Dezvoltare Personala

Indiferent cat de diferiti am fi, exista un lucru pe care cu totii ni-l dorim: FERICIREA. Unii reusesc sa ajunga la ea, altii doar viseaza, iar cei mai pesimisti nici nu mai spera sa o atinga. Iata 8 obiceiuri care iti fura fericirea. Le ai si tu?

8 obiceiuri care iti fura fericirea

1. Astepti momentul potrivit

Tu esti singurul care iti poti schimba viata. Nu astepta momentul potrivit. Fa din fiecare moment al vietii tale, momentul perfect. Viata e scurta, asa ca profita de toate oportunitatile pe care le intalnesti. Fii mai aproape de oamenii dragi!

2. Muncesti fara pasiune

Daca te duci la un job doar pentru ca de acolo iti iei salariul lunar te vei simti ca la inchisoare. Din pacate, foarte multi oameni – din cauza crizei economice – aleg sa faca meserii pentru care n-au niciun fel de pasiune sau interes. Confucius spunea “alege o meserie care iti place si nu vei munci toata viata!”.

3. Te concentrezi pe succesul altora

Sunt foarte multi oameni fericiti in jurul nostru. Ii vezi zambind tot timpul, facand glume si reusind in viata. Problema intervine atunci cand te gandesti constant la ei si compari viata ta cu viata lor. Urmeaza-ti propriile visuri si accepta ca doar tu esti in masura sa-ti schimbi viata.

4. Traiesti cu teama

Grijile si fricile sunt emotii care te priveaza de multe oportunitati de a deveni mai bun sau de a incerca ceva ce n-ai mai facut pana acum. Nu lasa negativitatea sa preia controlul vietii tale. Lasa grijile deoparte si fii fericit!

5. Faci loc urii in sufletul tau

Ura este o emotie foarte puternica. Ura a adus multe necazuri lumii si pana acum nu a rezolvat niciun conflict. Dimpotriva! A adus multa nefericire. Este indicat sa fii recunoscator pentru ce ai si sa te eliberezi de toate gandurile negative. Cea mai puternica arma impotriva urii este iubirea. Iubirea iti aduce lumina. Ura nu aduce decat haos si distrugeri.

6. Vrei sa schimbi totul deodata

Este imposibil sa schimbi totul dintr-odata. Ia-o incet, pas cu pas. Sa crezi ca poti face multe, dar sa nu reusesti nu va face decat sa te dea si mai mult inapoi.

7. Faci din tantar armasar

O zi proasta e o zi proasta. In plus, o zi proasta iti poate oferi o oportunitate daca stii cum sa privesti lucrurile. Viata ne pune tot timpul la incercare si numai cei care sunt ancorati in prezent, care traiesc constient sunt recompensati pentru curajul si devotamentul lor. Indiferent cat iti este de greu, trebuie sa crezi in tine si in capacitatea ta de a realiza mereu tot ce-ti doresti.

8. Satisfactii trecatoare

Sunt doua tipuri de satisfactii in viata: satisfactiile trecatoare si cele de durata. In randul satisfactiilor trecatoare se inscrie confortul de natura materiala. Satisfactiile de durata includ dezvoltarea personala, a mintii si a sufletului. Placerile de ordin material sunt de scurta durata pentru ca te obisnuiesti cu ele si vrei din ce in ce mai mult.

Fericirea este in mainile tale si poti ajunge la ea. Chiar si atunci cand cineva iti face zile fripte, tot la tine este alegerea. NU permite oamenilor toxici sa faca parte din viata ta. “Nu lasa negativistii sa-ti ocupe mintea. Mareste chiria si da-i afara!”, spunea Robert Tew.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!