Obiceiuri care iti afecteaza mintea daca le ignori, trebuie sa avem grija si de sanatatea mentala

Obiceiuri care iti afecteaza mintea daca le ignori, trebuie sa avem grija si de sanatatea mentala

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 November 2018 in Dezvoltare Personala

„Indiferent daca gandesti ca poti sa faci un lucru sau gandesti ca nu poti sa il faci, ai dreptate.” Henry Ford.

Cu sanatatea mintala nu este de glumit. Nu este ca si cum ai ajunge ca prin magie la a fi fericita si sa ramai asa intreaga viata. Sanatatea mintala este ceva pe care o alegi prin fiecare decizie, actiune si reactie in viata ta de zi cu zi.

Acesta este motivul pentru care este extrem de important sa intelegi obiceiurile simple care par a fi exagerate din punct de vedere al sanatatii mintale, obiceiuri pe care, de multe ori, le ignoram.

1. Nu ai o rutina stabilita

S-ar putea sa nu crezi ca stabilirea unei ore in care sa mergi la culcare ca adult ar fi un lucru care sa iti afecteze sanatatea mintala. Creierele noastre chiar isi doresc o rutina. Amestecarea programului lasa confuz creierul, ceea ce duce la oboseala mentala. Este greu sa fii intr-o stare mentala buna atunci cand creierul tau este obosit.

2. Dependente digitale

Cu cat iti concentrezi energia mai mult asupra lucrurilor care se intampla in lume, cu atat vei avea mai putina energie pe care sa o concentrezi asupra ta. Cea mai usoara solutie este sa mai lasi telefonul jos, sa il opresti daca poti si doar sa iti lasi creierul sa rataceasca singur. Te vei simti libera.

3. Evitarea problemelor

In fiecare zi apar provocari noi de care trebuie sa te ocupi fie singura, fie alaturi de alte persoane. Exista atat de multe lucruri pe care nu le putem controla. Specialistii spun ca in 9 din 10 situatii este mai bine sa abordezi aceste probleme in mod direct decat sa le refuzi, sa le amani si sa nu le rezolvi.

4. Uiti sa notezi

Incercarea de a pastra o lista cu taskuri doar in cap este un obicei care poate provoca un dezastru starii tale mentale. Nu iti tine creierul intr-o stare de turbulenta; in schimb, scrie totul intr-o agenda pe care sa o iei cu tine tot timpul sau intr-o aplicatie de productivitate pe telefon.

5. Mananci alimente nesanatoase

Nu degeaba se spune ca esti ceea ce mananci. Creierul si intestinul sunt legate direct, motiv pentru care obiceiurile alimentare sanatoase inseamna un creier sanatos. Bunele obiceiuri alimentare incep de dimineata – energia pe care o iei din mancarea de la micul dejun stabileste standardul pentru ziua pe care urmeaza sa o incepi.

6. Nu acorzi atentie

Nu ignora obiceiurile bune pe care le-ai inceput. Mentinerea acestora este la fel de importanta ca renuntarea la obiceiurile proaste. Fa in continuare lucruri bune pentru tine… si vei ajunge acolo unde iti doresti sa ajungi.

Iata un indrumar de 10 lucruri de facut pentru a-ti mentine sanatatea mental, deci echilibrul de a face fata provocarilor.

Respectarea lor iti reda puterea personala, increderea in tine si in lume, energia, speranta, credinta:

1. Reflecta la ce se intampla, mediteaza si roaga-te.

2. Mergi la culcare la timp.

3. Trezeste-te devreme ca sa nu iti incepi ziua in graba si sa ramai asa toata ziua.

4. Spune NU proiectelor care nu se potrivesc programului tau sau care iti compromit sanatatea mentala.

5. Deleaga sarcini ca sa ii capacitezi pe altii si sa te degrevezi pe tine.

6. Simplifica-ti viata si elimina din ea tot ce nu iti mai face bine.

7. Invata ca mai putin inseamna mai mult. (Desi unul de regula nu e destul, deseori doua sunt prea multe.)

8. Aloca-ti extra timp sa faci lucruri si sa ajungi in locuri. Indiferent care.

9. Fa pace cu tine. Imprastie marile schimbari si proiectele dificile peste timp; nu le inghesui pe toate in acelasi timp.

10. Ia fiecare zi pe rand, incet, una cate una.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!