Oamenii sunt fericiti sau nefericiti, nu relatiile!

Oamenii sunt fericiti sau nefericiti, nu relatiile!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2020 in De Suflet

“Când o ușă a fericirii se închide, o alta se deschide. De cele mai multe ori însă privim îndelungat la ușa închisă, neobservând-o pe cea care s-a deschis chiar în fața noastră.” – Helen Keller

Traim intr-o lume a relatiilor de toate felurile. Ne conectam virtual, legam prietenii profunde sau de conjunctura, iubim si suferim in relatii de cuplu, ne unim destine si ne despartim afectand parti considerabile din viata noastra si mergem mai departe cautand sa fim in relatii pentru ca singuratatea ne sperie mai mult, poate, decat o relatie disfunctionala. Este preferabil sa fim impreuna, dar nu cu orice pret. Este de dorit sa ne implicam si sa ne „faurim” relatiile pe baze solide, ca sa ne dam sansa de a fi impreuna sanatosi si fericiti.

Fiecare dintre noi avem o parere despre cum ar trebui sa fie o relatie. Parerea ta despre cum ar trebui sa fie relatia ta de cuplu este profund influentata de asteptarile pe care le-ai asimilat in copilarie, modelele de iubire pe care le-ai vazut, experientele traite de tine si emotiile asociate acestora. Aducem cu noi in viata adulta, tot felul de supozitii neconstientizate si neexaminate despre cum ar trebui sa fie relatia ideala, cum ar trebui sa ne simtim si proiectam niste asteptari, uneori nerealiste, care ne determina comportamentul in relatii, ne afecteaza felul in care gandim despre partener si, de multe ori, in loc sa ne aduca liniste si bucurie, ne aduc presiune si neliniste.

Miturile despre relatii ne fac sa tindem spre idealuri lipsite de realism, pentru ca apoi sa ne invinuim pe noi si pe partener cand nu reusim sa le atingem. Ideile distorsionate creeaza cercuri vicioase ale nefericirii in care ne invartim, iesind dintr-o relatie pentru a intra apoi in alta care esueaza, dorind mereu sa-i schimbam pe ceilalti pentru ca sunt nepotriviti si uitam sa ne uitam la persoana care ar putea cu adevarat sa produca o schimbare reala: noi insine!

Oamenii sunt fericiti sau nefericiti, nu relatiile!

Ceea ce pare de multe ori sa fie o problema in relatie este, mai degraba, una individuala a fiecarui partener. De multe ori, atunci cand ne constientizam propriile ganduri si asteptari de la noi, de la celalalt, de la viata impreuna, cand ne observam comportamentele si ne vindecam ranile emotionale, devenim parteneri mai buni.

Impreuna, sper sa reusim sa descifram o parte din miturile despre relatii pe care le-am preluat si le perpetuam si apoi sa le gasim alternativa mai sanatoasa pentru a ne spori sansele de a avea relatii armonioase pentru ca, nu-i asa, viata este mai frumoasa cand o impartasim!

de Aniela CazacuDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide