Oamenii fericiți știu cum să profite de orice situație. Ei nu așteaptă „momentul potrivit”, ci acționează imediat. Indiferent de circumstanțe, ei se străduiesc să își atingă obiectivele.

Oamenii fericiți știu cum să profite de orice situație. Ei nu așteaptă „momentul potrivit”, ci acționează imediat. Indiferent de circumstanțe, ei se străduiesc să își atingă obiectivele.

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 April 2018 in Dezvoltare Personala

Oamenii fericiți știu cum să profite la maxim de situațiile în care se regăsesc. Ei nu așteaptă „momentul potrivit”, ci își creează propriile oportunități. Acest tip de persoane sunt diferite unele de celelalte, dar prezintă și numeroase trăsături în comun: încredere, un sentiment de siguranță și o stimă de sine ridicată.

Toți oamenii fericiți sunt capabili să își atingă obiectivele și să facă schimbări radicale în viața lor. Poate părea că ei reușesc să obțină ceea ce vor cu puțin efort, dar aparențele înșală.

Așadar, care este secretul lor? Oamenii fericiți sunt conștienți de limitele lor și se străduiesc să le depășească. În articolul de azi vrem să îți prezentăm câteva minciuni pe care oamenii fericiți nu le cred niciodată.

8 minciuni pe care oamenii fericiți nu le cred

1. „Nu poți…”

Deseori ne împărtășim planurile unei alte persoane, iar aceasta nu spune: „Nu poți să faci asta”. Din păcate, mulți dintre noi credem această afirmație și nu realizăm că, de fapt, este o mare minciună. Pur și simplu privește în jurul tău: ești înconjurat de roadele muncii unor oameni care au avut curajul să acționeze.

Dacă J.K. Rowling i-ar fi crezut pe cei care i-au spus că nu este capabilă să scrie, ea nu ar fi devenit niciodată scriitoare și lumea nu ar fi făcut cunoștință cu personajul Harry Potter.

Și ce s-ar fi întâmplat dacă Albert Einstein nu ar fi decis să își aprofundeze studiile? Lumea în care trăim nu ar mai fi la fel. Oricât de incredibil ar părea, poți face aproape orice îți propui.

2. „Dar am nevoie de…”

Ca să ai bani, trebuie să muncești. Însă nu este nevoie să renunți la obiectivele tale pentru a câștiga acești bani. Oamenii fericiți realizează că este complet ilogic să aștepți „momentul potrivit” pentru a face ceva.

De cele mai multe ori, este suficient să fii hotărât și să crezi în tine pentru a obține ceea ce vrei. În general, puțină inventivitate este tot ce îți trebuie ca să îți atingi obiectivele.

3. „Nu mă simt capabil să…”

Aceasta este una dintre cele mai frecvente senzații din toată lumea, dar este și una amăgitoare. Câteodată ai impresia că ești un impostor, că încerci să joci un rol care nu îți aparține. Dar nu uita, ești propria ta sursă de putere. Încurajează-te și crede în tine însuți.

Știm că nu este ușor să fii curajos tot timpul, dar nu ai încotro. Nu permite nimănui să îți zdruncine încrederea în tine. Când te simți ca un impostor, încearcă să identifici sursa acestei senzații. Reține că multe dintre realizările tale se datorează încrederii pe care ți-o acorzi.

4. „Sunt prea bătrân…”

Nu îi lăsa pe ceilalți să îți spună asta și nu interioriza această concepție greșită. Oamenii fericiți realizează că afirmația „Sunt prea bătrân…” este una dintre cele mai mari minciuni rostite vreodată.

Vârsta este doar un număr care indică cât de mult timp a trecut de când ne-am născut. Însă nu trebuie să o privim ca pe un obstacol care se mărește pe măsură ce trec anii.

Nu contează ce vârstă ai împlinit. Poți mereu să te schimbi, să îți îmbunătățești viața și să te reinventezi. Dacă cineva îți spune că ești prea bătrând să faci ceva, replica ta ar trebui să fie: „Vârsta mea reflectă doar oportunitățile, nu și limitele”.

5. „Mai ușor de zis decât de făcut”

Evident, este mai ușor să vorbești decât să acționezi. Oricine poate să spună că vrea ceva sau că are anumite visuri, dar să îți împlinești visurile necesită efort.

Oamenii fericiți sunt conștienți de faptul că, pentru a-și atinge obiectivele, trebuie să fie dispuși să facă anumiți pași. Ei nu renunță să viseze, deoarece știu că visurile stau la baza tuturor acțiunilor noastre. Oamenii fericiți sunt mereu dispuși să facă tot ceea ce le stă în putință.

6. „Controlul este esențial”

Oamenii fericiți acceptă faptul că nu au cum să controleze fiecare aspect al vieții lor. Concentrându-se asupra aspectelor ce țin de voința lor, ei ajung să îi surprindă pe ceilalți.

Oamenii fericiți realizează că este o risipă de energie și timp să încerci să controlezi absolut tot. Nu te amăgi: anumite lucruri nu țin de tine, iar tu trebuie să accepți asta.

7. „Viața nu este corectă”

Această afirmație este foarte puternică, iar multe persoane care o aud tind să cadă în depresie. Viața chiar este foarte corectă. Da, uneori se întâmplă lucruri rele și fiecare dintre noi, inclusiv oamenii fericiți, trebuie să accepte această realitate. Însă asta nu înseamnă că trăim într-o lume lipsită de dreptate.

Oamenii fericiți cred orbește în existența dreptății. Ei înțeleg că durerea și suferința reprezintă stări de tranziție, nu permanente. Deși mai au loc și tragedii, viața însăși este un miracol care merită sărbătorit. Asta nu este ceva rău, nu-i așa?

8. „Oamenii fericiți sunt un mit”

Mulți dintre noi cunoaștem bine această afirmație și numeroasele ei variante. Evident, este falsă: fericirea chiar există și numeroase persoane au vieți împlinite. Trebuie să crezi asta, să accepți că meriți să fii fericit și să începi și să fii astfel.

Fiecare dintre noi are abilitatea de a fi fericit. Fericirea este un drept fundamental pe care îl avem încă de când ne naștem. Cei care simt că fericirea este un mit gândesc astfel pentru că sunt deznădăjduiți. Nu uita: decizia de a fi sau nu fericit îți aparține.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide