Oamenii buni iartă de o mie de ori, dar dacă pleacă, atunci pentru totdeauna.

Oamenii buni iartă de o mie de ori, dar dacă pleacă, atunci pentru totdeauna.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiViata

Un lucru este sigur: abuzul de bunătatea unei persoane nu poate dura prea mult, deoarece vine un moment în care și răbdarea se sfârșește în ciuda oricăror sentimente. Toate au o limită, și ulciorul nu merge de multe ori la apă.

În lumea modernă, axată pe egoism, există din ce în ce mai puține persoane în care poți avea încredere. Aproape toată lumea poartă măști sub care își ascund adevăratele intenții și sentimente. Și de multe ori ne înșelăm când avem încredere în alții.

Mulți oameni încearcă să obțină succesul cu orice preț, folosindu-se de relații și metode mai puțin corecte, înarmați cu motto-ul „scopul scuză mijloacele”. Iar onestitatea și loialitatea sunt considerate o prostie, deoarece aceasta nu îi ajută să urce pe scara socială.

În ciuda acestui fapt, mulți oameni își doresc să creadă că încă mai există omenie, prietenie adevărată, dragoste și afecțiune sinceră. Acești oameni își doresc să fie fericiți fără a face rău nimănui, nu trădează, nu doresc răul nimănui, nu rănesc pe alții, punându-se mereu în pielea celorlalți.

Va fi ușor să ierți și să treci peste atunci când vezi ca persoana care a greșit regretă ceea ce a făcut și a învățat din greșeala ei. Nimeni nu este perfect. Cu toate acestea, vor exista întotdeauna cei care nu apreciază iertarea și repetă aceleași greșeli de nenumărate ori, crezând că vor fi iertați de fiecare dată. Mulți dintre ei nu se vor schimba niciodată, deoarece cred că cei din jur sunt vinovați, nu ei.

Un lucru este sigur: nu poți abuza de bunătatea altuia la infinit, pentru că vine un moment în care și răbdarea se duce. Și nici dragostea sau iubirea nu va împiedica o persoană să rupă toate legăturile și să plece pentru totdeauna, fără a lăsa nicio șansă de iertare.

Nu abuzați de bunătatea cuiva! La un moment dat i se va umple paharul și va pleca, și de regulă, pleacă pentru totdeauna!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!