O vorba inteleapta din batrani: “Nimic din ceea ce primesti nu ti se cuvine pur si simplu.”

Publicitate

“Sarcina ta nu este să cauţi iubirea, ci doar să cauţi şi să găseşti toate barierele dinlăuntrul tău pe care ţi le-ai construit singur pentru a te feri de ea.” – Rumi

Inalta-ti privirea spre cer si lasa-ti sufletul sa zboare in imensitatea acestuia pentru a culege puterea de care ai nevoie, umple-ti sufletul de bine, invata sa zambesti, invata sa daruiesti, un gest, o vorba buna, o vorba blanda, dar mai ales, nu uita sa multumesti si viata ta se va schimba!

Cuvintele se pricep la fel de bine sa hraneasca sufletul si sa taie mai adanc decat sabia. Uneori sunt voluptuoase ca fructele. Elastice, aromate. Alteori stralucesc intens, ca niste cai in plina alergare. Vibreaza continuu. Cateodata le purtam la glezna inimii si ne fac sa dansam beti de fericire. De fapt toti putem starni lumina sau stihiile cu ajutorul cuvintelor in care credem, al cuvintelor pe care le frecventam.

Cuvintele sunt universuri si daca ne ridicam sau ne prabusim prin intermediul lor este intotdeauna alegerea noastra. A numi ceva inseamna a-i afirma existenta si a-i invoca prezenta. De aceea mentalitatea magica interzice oamenilor sa pomeneasca pe sleau obiecte si fiinte primejdioase. Taranii din Apuseni nu risca nici in vremurile noastre sa spuna ursului din padure altfel decat Mos Martin. Iar pe nesocotitul adversar al lui Dumnezeu nu se incumeta sa-l numeasca direct, ci il poreclesc Necuratul, Duca-se pe pustii, Bata-l crucea, Nefartatul…

Psihologia contemporana a descoperit ca vorbele declanseaza efecte biochimice si reactii fiziologice care produc satisfactie profunda sau adevarate dezastre launtrice. O adresare violenta sau rautacioasa creste dramatic presiunea sanguina a interlocutorului, ritmul respiratiei si tensiunea lui musculara, in timp ce cuvintele afectuoase il relaxeaza si il imbujoreaza de fericire.

Revelatia unui asemenea impact ne motiveaza sa urcam pe o noua treapta de responsabilitate. Mai ales ca primii care asculta suntem… noi insine. Manevrate gresit, propriile vorbe, rostite sau doar gandite, ni se intorc impotriva. Ca armele recrutilor stangaci care se impusca singuri in picior.

In limba romana cuvintele capabile sa induca stari negative sunt de trei ori mai numeroase decat cele care descriu sentimente pozitive. Pentru specialisti faptul ramane o simpla constatare. Dar pentru cei hotarati sa-si transforme din temelii felul in care gandesc, simt si actioneaza, acest raport statistic inseamna o provocare la intreita luciditate. Un impuls de a inlocui obisnuitele afirmatii toxice cu unele pline de energie, optimiste, binefacatoare.

Publicitate

Vrei ca vorbele tale sa devina o parte a practicii spirituale cotidiene? Pentru a dezvolta vigilenta care-ti identifica automatismele si formularile negative ai, intr-adevar, nevoie de antrenament. Dar poti incepe ceva important chiar acum – sa spui din tot sufletul „multumesc”. Indrazneste sa repeti in gand: „Multumesc”. E un cuvant care descatuseaza instantaneu energia recunostintei. Nu prea gasesti motive de gratitudine? Daca privesti atent, descoperi insa o sumedenie.

Oricat de marunte ar parea, merita cu prisosinta sa te inclini sufleteste in fata lor si sa spui din nou si din nou „multumesc”. Nimic din ceea ce primesti nu ti se cuvine pur si simplu. Fiecare gura de aer pe care o respiri este un privilegiu divin, o coplesitoare dovada de dragoste. Universul iti intinde toate mainile si toate darurile.

Azi e frig si mohorat?

Multumeste pentru lumina care freamata sub nori, pentru micile delicii pe care ti le ofera mirosul, gustul, vazul, pipaitul, auzul. Pentru mancarea de pe masa, pentru locuinta care te apara de capriciile vremii, pentru oamenii care te-au primit in inima lor, pentru surasul de simpatie al unui strain. Pentru libertate si vremea de pace, pentru fiecare strafulgerare de frumusete la care esti partas. Pentru tot ce te face sa razi cu pofta.

Pentru ce te impresioneaza, te induioseaza, te farmeca din cele petrecute tie sau altora, fie si necunoscuti. Multumeste cat mai des in timpul unei zile. Fa acest exercitiu de gratitudine o saptamana, o luna, un an. Pana cand inima insasi reverbereaza si se umple de o dulceata enigmatica. Si stii marele secret? Nu suspina, nu regreta nimic din ceea ce inca iti lipseste.

Nu te ruga sa primesti lucrurile pe care ti le doresti. Pur si simplu multumeste pentru ele cu fervoare, neobosit, la fel ca pentru tot ceea ce viata iti daruieste chiar acum. Multumeste la timpul prezent. Daca o faci cu perseverenta, te vei convinge de puterea paranormala a recunostintei.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

“În viaţă ceea ce-ţi doreşti şi ceea ce primeşti coincid foarte rar” – Adevaruri despre viata care ne vor arata realitatea, asa cum este ea, cu bune si rele!

Publicitate

“Acolo unde cei infranti vad bariere, invingatorii zaresc trambuline.” – Robert Brault

Să trăieşti o viaţă plină de recompense nu este uşor şi desigur că nimeni nu-ţi poate garanta asta. Însă este posibil ca atunci când ai atitudinea potrivită, eşti determinat/ă sa mergi într-o anumită direcţie şi faci tot efortul de care eşti în stare, rezultatele încep să apară.

1. Nimeni altcineva nu-ţi poate oferi răspunsurile exacte de care ai nevoie pentru a fi fericit – Sunt foarte multe răspunsuri pe care doar tu ţi le poţi da prin experienţă şi autoreflexie. Aşa că încetează să-i mai asculţi pe alţii care-ţi spun ce ar trebui să-ţi doreşti. Îndreaptă-ţi atenţia către interiorul tău. Atunci când eşti în mijlocul agitaţiei şi al haosului, fă un pas în spate şi vei observa că în acel moment, dacă te asculţi cu atenţie, vei şti care este cea mai bună decizie pentru tine.

2. Cei mai nefericiţi oameni sunt cei cărora le pasă cel mai mult de ceea ce cred alţii – Dacă stai şi te gândeşti bine, nu ai nimic de dovedit şi sunt multe lucruri pe care le poţi face. Lasă ca opiniile celor din jur să te informeze. Evită să le laşi să te limiteze.

3. Oamenii cu care te înconjori te vor ajuta să urci sau să cazi – Fă-ţi un obicei din a te înconjura cu oameni care gândesc constructiv, care te influenţează pozitiv. Lasă-i să fie acel element subtil care-ţi aduce continuu aminte să fii cea mai bună variantă a ta.

4. Confortul este ucigaşul numărul 1 al viselor – Până la urmă poţi fi confortabil sau curajos, însă nu amândouă în acelaşi timp.

5. Cu toţii facem alegeri însă până la urmă acestea definesc cine suntem – Între ceea ce a avut loc şi ceea ce se va întâmpla există ceea ce alegi. Nu eşti un produs al circumstanţelor în care te afli ci un produs al deciziilor pe care le iei. Asta înseamnă să eviţi să laşi fricile pe care le ai să-ţi decidă viitorul.

6. Singura legătură dintre a vrea ceva şi a obţine ceva este să faci ceva – Nu există nicio scurtătura, pastilă magică sau formulă de succes care să te scutească de a acţiona în mod deliberat şi concentrat pe ceea ce faci.

Publicitate

7. Dacă reuşita nu ar avea un preţ, atunci nu ar avea nicio valoare – Trebuie să plăteşti un preţ. Pune osul la muncă şi bucură-te de rezultate. De departe este mai bine să fii extenuat în urma unei zile de muncă pentru ceva semnificativ decât să fii obosit făcând aproape nimic. Pune mâna şi investeşte timp şi energie în lucrurile importante pentru tine.

8. Problemele sunt o parte din fiecare poveste de succes – Viaţa devine mai generoasă în timp ce ne solicită din ce în ce mai mult. Dacă întâmpini probleme, acesta este un lucru bun. Înseamnă că faci progres. Înseamnă că înveţi şi te dezvolţi. Singurii oameni care nu au nicio problemă sunt cei care nu fac nimic.

9. În viaţă ceea ce-ţi doreşti şi ceea ce primeşti coincid foarte rar – Până la urmă, după ce ai făcut tot ceea ce ai putut face, ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla şi ce nu trebuie să apară nu va apărea. Ţine minte că cel mai de preţ cadou pe care viaţa ţi-l poate oferi s-ar putea să nu fie împachetat aşa cum te aştepţi.

10. Viaţa se schimbă în mod constant şi de cele mai multe ori într-un mod imprevizibil – Da, viaţa se schimbă însă şi tu poţi face acelaşi lucru. Dacă eşti tras în toate direcţiile de forţe pe care nu le poţi controla, ia o pauză, respiră adânc de două-trei ori şi realiniază-te cu ceea ce este cel mai important pentru tine. Este important să ai curajul să faci acea schimbare necesară atunci când trebuie, să ai puterea de a merge mai departe cu această schimbare şi să fii sigur că totul va fi exact aşa cum ar trebui să fie.

Concluzii

Câteodată viaţa este dură. Sunt multe lucruri pe care pur si simplu nu le poţi controla însă trebuie să le laşi să curgă natural. Evită să laşi elementele pe care nu le poţi controla să interfereze cu cele pe care poţi să le schimbi. Concentrează-ţi atenţia pe acei paşi importanţi pe care POŢI să-i faci astăzi şi treci la acţiune!

Nu poţi şti cu exactitate ce se află dincolo de linia orizontului însă asta face călătoria să fie mult mai interesantă. Asta face ca ziua de astăzi să fie cea mai importantă zi din viaţa ta. Aşa că, fă-o să conteze!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala