Ai incredere in tine, valoarea ta este mult peste ce cred cei din jur

Ai incredere in tine, valoarea ta este mult peste ce cred cei din jur

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2020 in Dezvoltare Personala

Odata un tanar s-a apropiat de un intelept si i-a spus suspinand:

– Am venit la tine pentru ca ma simt atat de slab si inferior fata de ceilalti, incat nu mai vreau sa traiesc. Toti din jurul meu spun ca sunt un ratat, un idiot. Te rog, inteleptule, ajuta-ma.

Inteleptul, privind atent tanarul, i-a raspuns repede:

– Iarta-ma, dar acum sunt foarte ocupat si nu te pot ajuta. Trebuie sa rezolv o problema foarte importanta – si gandindu-se putin, a adagat:

– Dar daca esti de acord sa ma ajuti sa rezolv aceasta problema, cu drag te ajut si eu.

– Cu… cu placere, inteleptule, a soptit neincrezut tanarul.

– Bine, a spus inteleptul si a scos de pe degetul mic al mainii stangi un inelus cu o piatra frumoasa pe el.

– Ia calul meu si pleaca imediat la piata. Trebuie urgent sa vinzi acest inel, ca sa dau o datorie. incearca sa il vinzi pe un pret bun, dar in nici un caz sa nu fie mai putin decat o moneda de aur. Mergi si intoarce-te repede.

Tanarul a plecat. Ajungand la piata, el a inceput sa propuna inelul mai multor vanzatori. La inceput acestia priveau cu interes inelul. Dar era suficient sa auda pretul, ca pierdeau orice interes. Unii radeau fatis de tanar, altii pur si simplu ii intorceau spatele. Numai un vanzator batran i-a explicat ca o moneda de aur este un pret prea mare pentru un asemenea inel si ca ar putea sa-l cumpere cel mult pentru o moneda de argint.

Auzind vorbele batranului, tanarul s-a intristat mult, amintindu-si de ordinul inteleptului de a nu vinde mai ieftin decat o moneda de aur. Dupa ce a tot propus inelul la cativa zeci de oameni, tanarul a urcat pe cal si a venit la intelept.

– Inteleptule, nu am reusit sa indeplinesc rugamintea ta – a spus el cu tristete. – in cel mai bun caz as fi putut lua de pe acest inel o moneda de argint. Tu insa nu ai vrut mai putin de o moneda de aur.

– Tinere, tu numai ce ai spus cuvinte de aur. – i-a raspuns batranul. – Inainte sa incerci sa vinzi inelul, trebuia cel putin sa-i afli adevarata valoare. insa cine ar fi putut face asta daca nu un giuvaiergiu? Du-te asadar la un giuvaiergiu si intreaba cat ofera pentru asa inel. Insa indiferent cat iti va propune, sa te intorci la mine cu inelul.

Tanarul a plecat la giuvaiergiu si l-a intrebat cat face inelul. Acesta l-a analizat mult timp, apoi l-a cantarit si in cele din urma s-a adresat catre tanar.

– Transmite-i inteleptului ca acum nu pot sa-i ofer mai mult de cincizeci de monede de aur. Dar daca va astepta putin, ii voi putea da 70 de monede de aur pentru acest inel.

– saptezeci de monede? – a zambit uimit tanarul? – Imposibil. si a alergat din nou catre intelept.

– Aseaza-te aici, – a spus inteleptul, ascultand povestea baiatului. si tine minte, fiule, ca in realitate tu esti acest inel. Unic si nepretuit. Sa-ti aprecieze valoarea poate doar un expert. Atunci de ce mergi prin piata, asteptand sa-ti spuna pretul primul intalnit?

Morala: in fiecare din noi exista un potential enorm. Conteaza doar sa nu-l pierzi degeaba, la prima dezaprobare nefondata.

Sursa: devorbacutine

Te-ai întrebat deja ce valoare ai? Dacă îţi măsori valoarea prin prisma materialului din care este alcătuit organismul tău, ca de exemplu apă, fier, calciu, grăsime şi alte substanţe, valorezi mai puţin de cincizeci de dolari! Dar există şi alte modalităţi de a-ţi măsura valoarea. Keith Knuit spune că organismul tău este compus din aproximativ un septilion de atomi, echivalentul unei cifre cu 27 de zerouri. Pentru a ne ajuta să înţelegem acest număr, Knuit s-a folosit de următoarea ilustraţie:

Să ne imaginăm un potop de seminţe care cad din cer. Atunci când suprafaţa egală ca teritoriu cu cea a statului Pennsylvania (aproximativ o sută opt mii de kilometri pătraţi) este acoperită de o pătură de seminţe înaltă de un metru, putem spune că a plouat cu un cvadrilion de seminţe. Dar încă mai lipsesc nouă de zero, aşa că avem nevoie de mai multe seminţe. Să continuăm deci să acoperim suprafaţa pământului, inclusiv oceanele, cu o pătură de seminţe înaltă de un metru.

După aceea, să mergem în spaţiu şi să găsim două sute cincizeci de planete de aceeaşi dimensiune cu a pământului şi să le acoperim cu o pătură de un metru de seminţe. Atunci vom avea un sextilion de seminţe, adică încă ne mai lipsesc trei de zero pentru a ajunge la septilion. Atunci trebuie să mergem în cosmos şi să găsim două sute cincizeci de mii de planete cu aceeaşi dimensiune cu a pământului şi să le acoperim cu o pătură de un metru de seminţe. Acum avem un septilion de seminţe, număr egal cu numărul atomilor din organismul nostru.

Cum am putea calcula valoarea acestor seminţe? Knuit spune că atomii din organism au potenţialul de a genera unsprezece milioane de kilowatti pe oră la 450 g de greutate corporală. Adică, dacă tu ai 45 kg şi compania de electricitate plăteşte şapte cenţi per kw/oră, valoarea potenţială în electricitate este de şaptezeci şi şapte de milioane de dolari! Desigur, ar trebui să mori pentru a primi aceşti bani. Ai fi dispus să îţi dai viaţa pentru şaptezeci şi şapte de milioane de dolari?

Eu vreau să spun că, cu toate aceste calcule matematice complicate, nimeni nu poate pune un preţ pe fiinţa ta. De fapt, pentru Dumnezeu, tu valorezi mai mult; atât de mult încât Hristos Şi-a dat viaţa pentru tine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!