O femeie nu ar trebui sa accepte niciodata aceste lucruri de la partenerul ei!

O femeie nu ar trebui sa accepte niciodata aceste lucruri de la partenerul ei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 October 2018 in Dezvoltare Personala

10 situații pe care nici o femeie nu ar trebui să le accepte într-o relație

Dacă ai fost vreodată implicată într-o relaţie, probabil eşti conştientă de faptul că vor exista întotdeauna momente în care te vei confrunta cu dificultăţi, probleme, neînţelegeri sau confuzie.

Este vorba despre acele momente în care ajungem să ne punem întrebări precum „Partenerul meu se va schimba?” sau „Ce se întâmplă dacă relația noastră se înrăutăţeşte şi mai mult”? Acestea sunt situaţiile în care e necesară o evaluare serioasă a relaţiei respective.

1. Ceartă sau agresiune?

Certurile şi dezacordurile în relaţii sunt perfect normale. Toţi oamenii sunt diferiţi şi, uneori, percepţia ta despre anumite situaţii nu se potriveşte cu cea a partenerului. Uneori, partenerul tău poate face remarci nepotrivite sau glume nevinovate care să te deranjeze.

Nu îţi fie teamă să faci primul pas şi să spui imediat ce te irită. E mai bine să aveţi o dicuţie constructivă, astfel încât fiecare partener să înţeleagă care limite nu ar trebui întrecute. Relaţiile puternice depinde de munca reciprocă a ambilor parteneri.

Cu toate acestea, există situaţii care nu ar trebui acceptate sau iertate. Dacă partenerul tău te loveşte, nu există nicio scuză pentru asta. Multe femei sunt abuzate şi cred că e vina femeii.

Dacă partenerul tău crede că e liber să se comportante ca un dictator crud şi te poate lovi, atunci e mai vine să închei imediat această relaţie.

Despărţirea trece, dar trauma psihologică poate dura o viaţă. Nu te teme să rămâi singură pentru o vreme şi caută ajutor din partea rudelor, prietenilor şi organizaţiilor sociale.

2. Simţ al umorului ciudat sau discriminare?

Ai participat vreodată la o situaţie în care cineva a spus o glumă şi a râs la ea în hohote, în timp ce tu nu ai putut înţelege ce e atât de amuzant? Cu toţii avem un simţ al umorului diferit.

Dacă nu râzi la filmul la care partenerul tău se amuză copios, atunci ar trebui să reevaluezi alegerile cu privire la ceea ce urmăriţi împreună. Umorul nu are justificare dacă el râde la glume care ofensează oamenii pe motive intime, rasiale sau sociale, precum nici glumele despre boli şi handicapuri.

Prin încurajarea unui astfel de umor, o persoană sporeşte discriminarea. Dacă partenerul tău încearcă să dovedească că aceşti oameni sunt de râs, atunci va fi peste puterile tale de a schimba ceva.

3. Grijă sau control?

Dacă iubitul tău se întâlneşte cu tine după muncă şi îţi propune să te conducă acasă după o întâlnire, înseamnă că îi pasă de siguranţa ta. Dar dacă îţi interzice să te întâlneşti cu alţi oameni fără el, îţi cere să îi dai raportul cu privire la activităţile tale şi te face să îi spui parolele de la reţelele sociale, atunci sună a manipulare şi violenţă psihologică.

Controlul total este dorinţa de a-ţi suprima voinţa liberă. „Eu o fac pentru binele vostru” și alte fraze similare sunt doar o modalitate de a masca această suprimare. Lipsa spaţiului personal duce la stres şi dorinţa de a scăpa de el consumând alcool, suprimând emoţiile şi alte căi dăunătoare.

4. Prieteni sau „prieteni”?

Cu toţii suntem uneori geloşi. Dacă partenerul tău are prieteni şi colegi de gen opus, acest lucru nu înseamnă că el te înşală. Dacă nu îţi plac aceste prietenii, e necesar să discuţi cu el despre sentimentele tale.

Faceţi o plimbare prin parc sau petrece ceva timp împreună cu prietenii săi. Cel mai probabil, el nu va fi deranjat de acest lucru. Dar ar trebui să fii atentă dacă partenerul tău ascunde comunicarea cu alte femei, schimbă în mod constant subiectul şi reacţionează violent la întrebările despre prietenii de gen feminin.

Dacă nu vrea să vă cunoaşteţi, atunci e posibil ca acele prietene să nici măcar nu ştie de existenţa ta.

5. Nu îi place să facă curăţenie sau „locul femeii este în bucătărie”?

Se întâmplă adesea ca mulţi bărbaţi să nu fie obiţnuiţi să facă treburi de uz casnic în familie. Poate pentru că nu e capabil să gătească, poate nu are obiceiul de a spăla vasele şi nu înţelege cum să folosească maşina de spălat.

Dacă toate acestea te obosesc foarte tare făcându-le de una singură, încercaţi să ajungeţi la un compromis şi să împărţiţi responsabilităţile, ajutându-vă reciproc.

Dar, dacă partenerul tău spune clar că gătitul şi curăţenia sunt îndatoririle tale şi îţi mai aduce şi reproşuri când vede un fir de praf, atunci ar trebui să îţi faci griji.

Poziţia că locul tău e în bucătărie e inadmisibilă. Dacă asta crede el, atunci cel mai probabil te percepe ca pe un obiect şi nu ca pe o persoană pe care o iubeşte.

6. Jignire sau pedeapsă?

Oamenii sunt vulnerabili şi le e foarte uşor să rănească. Uneori, insultele pot fi foarte dureroase şi o persoană poate avea nevoie de timp pentru a-şi reveni. Dar, în cele din urmă, sentimentele adevărate vor fi mai puternice decât orice ofensă, mai ales dacă contribui şi tu la ea.

Vorbiţi mai mult şi mai deschis despre sentimentele voastre şi ajutaţi-vă reciproc în momentele dificile. Dar, dacă jignirile dureroase apa în mod constant şi conversaţiile sau compromisurile nu duc nicăieri, e posibil să ai de-a face cu un manipulator şi un abuzator psihologic.

Mai ales atunci când jignirea e însoţită de o pedeapsa, cum ar fi refuzul de a-ţi mai da bani pentru că nu meriţi sau abstinenţa intima forţată sau boicotarea.

7. Lipsă de afecţiuen sau insulte?

Mulţi oameni doresc să audă cuvinte afectuoase şi pline de bucurie în fiecare zi. Cu toate acestea, unii bărbaţi nu le folosesc cu generozitate. Nu îţi face griji, ar putea fi din cauza educaţiei lor, a atitudinii din copilărie a părinţilor sau pur şi simplu a trăsăturilor lor de personalitate.

Reţine că dragostea este demonstrată prin fapte, nu prin vorbe. Există multe dovezi de iubire, în loc de cuvinte există sentimente, atingeri, atenţie, ajutor şi multe altele. Dar, dacă iubitul tău nu numai că nu spune cuvinte frumoase, dar te face să te simţi şi prost în public, atunci acest lucru nu poate fi justificat de caracteristicile sale personale.

Când te insultă în rpezenţa prietenilor, spune o poveste jenantă sau spune că nu eşti bună la ceva, aceasta e o depreciere directă, o manipulare şi o un abuz emoţional.

8. Oboseală sau parazitism?

Cu toţii trecem şi prin momente dificile. Uneori, tot ce vrem este să luăm o pauză şi să petrecem puţin timp singuri, odihnindu-ne. Dar, dacă partenerul tău continuă luni de zile să sufere după ce a fost concediat, nu face nimic acasă şi petrece tot timpul în faţa calculatorului, atunci merită să-i arăţi şi să-l faci să înţeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

Poate că suferă de o depresie severă, caz în care trebuie să ceri ajutorul unui specialist, dar să îl ajuţi şi tu să iasă din criză. Dar, pe lângă acest lucru important, acest tip de comportament ar putea fi şi un indicator al lenei, narcisismului şi parazitismului.

9. Discreţie sau indiferenţă?

Unii bărbaţi rar sună primii sau iniţiază o întâlnire. Unora nu le place să petreacă prea mult timp la telefon sau să îşi dea mesaje la nesfârşit. Dacă e aşa, probabil că ai de-a face cu o persoană introvertită. Sau partenerul tău pur şi simplu e timid când vine vorba de a-şi exprima sentimentele.

O soluţie bună aici ar fi să vorbeşti cu el, să îi spui ce simţi pentru el şi că ar fi frumos să vă întâlniţi şi să comunicaţi mai des. Dacă te place cu adevărat, el va fi bucuros să îţi îndeplinească dorinţele sau, cel puţin, îşi va justifica comportamentul. Dacă o astfel de conversaţie nu duce nicăieri, e posibil ca el să nu considere această relaţia serioasă.

10. Economie sau lăcomie?

Uneori e foarte greu pentru un bărbat să înţeleagă că ai nevoie de o rochie nouă atunci când ai alte cinci în dulap. Şi e posibil ca situaţia financiară să nu îi permită să-ţi cumpere bijuterii scumpe. În astfel de cazuri, nu trebuie să îl faci să se simtă prost, ci să vă concentraţi asupra colaborării pentru prosperitatea dorită.

Dar, dacă partenerul tău îţi interzice să cumperi ceva de care ai nevoie, ca de exemplu o haină de iarnă, nu ar trebui să accepţi asta. Ar putea avea nişte probleme psihologice sau e probabil o formă de control şi o depreciere totală a nevoilor tale.

Sursa: eva.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!