‘O cafea in asteptare’… O intamplare adevarata care mi-a demonstrat ca umanitatea inca exista, ascunsa frumos in gesturi mici…

‘O cafea in asteptare’… O intamplare adevarata care mi-a demonstrat ca umanitatea inca exista, ascunsa frumos in gesturi mici…

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2020 in Lecții de viață

“Putini sunt cei care ajung pe tarmul celalalt. Restul oamenilor alearga incoace si incolo pe acelasi mal.” – Buddha

Eram cu prietenul meu intr-o cafenea foarte cunoscuta intr-un oras vecin cu Venetia, orasul luminilor si a apelor. Stateam la o masuta frumos colorata si, in timp ce ne bucuram de cafelele noastre si vorbeam despre excursia pe care urma sa o facem in acea zi, am observat cum un om a intrat s-a asezat la masa goala de langa noi. El a chemat chelnerul si a zis: “Doua cesti de cafea… una pentru mine, una in asteptare.”

A sunat foarte ciudat ce a zis el, asa ca am incercat sa il observam in liniste. A fost servit cu o ceasca de cafea, dar a platit pentru doua. Cand a plecat, chelnerul a pus o bucatica de hartie pe perete care spunea “O ceasca de cafea”.

In timp ce noi inca eram acolo, au venit alti doi barbati in cafenea. Acestia au comandat trei cesti de cafea, doua pentru ei si una in asteptare. Au servit cele doua cesti de cafea, dar au platit pentru trei. Chelnerul a facut acelasi lucru si de data aceasta: a pus o bucatica de hartie pe perete pe care scria “O ceasca de cafea.”

Era ceva unic si uimitor pentru noi, insa nu am indraznit sa intrebam despre ce este vorba. Am terminat cafeaua, ne-am platit nota si am plecat.

Dupa doua zile am avut sansa de a merge din nou in aceasta cafenea. In timp ce ne bucuram de cafelele noastre, un om sarac a intrat. El s-a asezat la masa goala de langa noi si a zis chelnerului: “O cafea in asteptare, te rog.

Chelnerul i-a zambit, a mers si in cateva minute i-a servit cafeaua omului sarac… cu respectul si demnitatea obisnuita. Barbatul a baut cafeaua si a plecat fara sa plateasca. Am fost uimit cand am vazut… apoi chelnerul a mers la perete si a luat de acolo una din acele bucatele de hartie prinse de perete si a aruncat-o la cosul de gunoi.

Acum nu mai era nicio surpriza pentru noi: situatia era destul de clara. Marele respect pentru cei nevoiasi demonstrate de locuitorii acestui oras m-a facut sa plang.

Ganditi-va cat de mult s-a bucurat acel om la o ceasca de cafea. El intra in cafenea, fara a se simti prost… nu are voie sa ceara pentru o ceasca de cafea gratuit… asa ca cere una in asteptare. Si asta se intampla fara a sti ceva despre cel care a platit cafeaua… iar cel care isi permite sa plateasca inca o ceasca de cafea in plus face o fapta incredibila.

Inca mai exista speranta pentru umanitate. Probabil cea mai frumoasa poveste pe care am auzit-o vreodata.

“Ceea ce contează nu este ceea ce vei face, ci ceea ce faci chiar acum.” – Napoleon Hill

Cati oameni sunt fericiti cu viata pe care o au? Tu esti? Cator oameni pe care tu ii cunosti le e bine din toate punctele de vedere? Cati oameni stiu sa iubeasca alti oameni? Cati dintre noi stim sa mai multumim pentru o vorba buna sau pentru un servetel?

Ne alimentam cu lucruri la indemana si uitam ca energia nu in felul acesta trebuie consumata. Ne lipim de cele mai proaste obiceirui si le ducem cu noi peste tot. Uitam cine suntem, ce anume vrem, uitam tot! Suntem superficiali si ne dezumanizam pe zi ce trece tot mai mult. Suntem dipusi sa cumparam cu bani orice lucru, sau sentiment. Judecam dupa aparente.

Asadar, incercati sa fiti fericiti, nu doar sa pareti!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide