”Nu uita că meriți tot ce e mai bun, nu te mai mulțumi cu puțin!” 5 lucruri pe care oamenii fericiți nu le fac!

”Nu uita că meriți tot ce e mai bun, nu te mai mulțumi cu puțin!” 5 lucruri pe care oamenii fericiți nu le fac!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Vorbim adesea despre obiceiurile oamenilor fericiți. Dar se pare că nu contează doar ceea ce fac, ci ceea ce nu fac.

Deci, iată ce nu fac oamenii fericiți:

1.Nu te compara cu ceilalți. Când ne hrănim din îndoiala despre noi, ne asigurăm propria nefericire. Desigur, este firesc să te interesezi de viața altora. Cu toate acestea, atunci când devine o obsesie, se cultivă un sentiment de nemulțumire și o mentalitate de victimă. Obsesia de a te compara cu ceilalți este la fel de distructivă ca oricare alta.

Cu toate acestea, doar noi putem controla ca acest obicei să nu ne controleze destinul. Îndrăgostește-te de propriile tale talente, imperfecțiuni și experiențe de viață. Singura persoană după care ar trebui să ne luăm suntem noi înșine.

2.Nu vă pierdeși în regrete. Este normal să vă bucurați de amintiri și să trageți concluzii din ele – și este, de asemenea, firesc să regretați deciziile și acțiunile, ale căror consecințe sunt nedorite. Cu toate acestea, încearcă să-ți înveți bine lecția și mergi mai departe. În caz contrar, vei deveni sclavul resentimentului și amărăciunii. Trecutul tău te-a adus unde ești acum. Fii recunoscător pentru greșelile care te-au făcut să fii cine ești astăzi.

Nu te refuza.  Adevărata fericire este posibilă numai dacă trăim în conformitate cu ceea ce își doresc trupul, mintea și sufletul. Ura de sine și respingerea de sine duc doar la suferință. Oamenii fericiți nu lasă suferința excesivă în viața lor. Este clar că va exista întotdeauna un anumit nivel de suferință în sufletul omului.

Cu toate acestea, vrem să evităm acele relații care sunt mai dramatice, epuizante și toxice. Încercați să priviți în mod obiectiv relațiile voastre – și identificându-le pe cele care aduc suferință în viața voastră, încercați să faceți un pas înapoi și să „încetiniți” puțin dezvoltarea lor.

Nu uitați că fericirea vine din interior. Nu contează câți bani ai și care este poziția ta. Realizările și câștigurile sunt minunate, dar dacă îți permiți fericirea să depindă de lucruri, vei urmări fantomele toată viața.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!