Image

Nu trebuie să ierți pe cineva care te-a rănit

Publicat de Patricia Esca pe 2 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Nu ești obligată să ierți pe cineva care te-a rănit. Nu trebuie să te prefaci că nu te doare, nu trebuie să te comporți ca și cum ai uitat tot ce a făcut persoana respectivă de fiecare dată când o vezi. Nu trebuie să ierți pe cineva care a făcut intenționat ca fricile tale să devină realitate. Nu trebuie să ierți pe cineva care vrea să-ți îngreuneze viața.

Nu trebuie să ierți pe cineva care a promis că te va face fericită, dar care în realitate te-a făcut doar să suferi. Nu ar trebui să ierți pe cineva căruia i-ai dat toată dragostea ta și nu a știut să o aprecieze.

Nu trebuie să ierți pe cineva care a încercat să te schimbe, care te-a judecat în loc să încerce să te înțeleagă. Nu trebuie să ierți pe cineva care te-a făcut să te îndoiești de tine însuți.

Nu trebuie să ierți pe cineva care a învățat să te aprecieze numai după ce ai plecat sau după ce te-a părăsit. Nu trebuie să ierți pe cineva care a trebuit să te piardă pentru a înțelege ce însemni de fapt pentru el. Trebuia să conștientizeze acest lucru de când erați împreună. Nu trebuie să ierți pe cineva care nu a vrut să lupte pentru tine când a avut ocazia. Nu trebuie să ierți pe cineva lângă care te-ai simțit tristă și singură.

Citeste si  Lucrurile de care au nevoie copii in dezvoltarea lor. In primul rand un copil are nevoie de libertate...

Însă trebuie să înveți să te ierți pe tine însuți. Trebuie să te ierți pentru alegerea făcută, pentru că ți-ai urmat inima, pentru că ai sperat prea mult timp că totul se va schimba. Trebuie să te ierți pentru că ai uitat de ceea ce vrei și meriți cu adevărat, pentru că l-ai lăsat să te rănească. Trebuie să te ierți pentru că ai crezut promisiunile în sale goale.

Trebuie să te ierți pentru că ai spus „da” când trebuia de fapt să spui „nu”. Trebuie să te ierți pentru că tu ești singura persoană demnă de iertare. Trebuie să te ierți pe tine, pentru că altfel inima ta nu va fi niciodată vindecată. Iertându-te, nu vei schimba trecutul, ci vei schimba viitorul și relația ta cu tine însuți.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon