Nu tine cu forta pe cineva care a ales sa plece… mai devreme sau mai tarziu tot va pleca… Nici nu-i crede pe cei care se vor intoarce si iti vor spune ” de ce m-ai lasat sa plec?”

Shigeaki Hinohara, un doctor japonez în vîrstă de 104 ani ne dezvăluie cele mai prețioase sftaturi care ne vor ajuta să avem o viață fericită, sănătoasă și lungă. 1. Renunță la lift și folosește scările mai des. Dr Hinohara urcă câte 2 trepte o dată. 2. Nu crede tot ce îți spune sau recomandă doctorul. Explorează, citește și cultivă-te. 3. Împărtășește ceea ce știi. Dr. Hinohara ține 150 de prelegeri în școli sau comunități de afaceri. De asemenea, adesea, el ține lecții despre război și pace. De reținut că în ciuda vârstei înaintate, el ține toate aceste discursuri în picioare. 4. Nu trebuie să vă pensionați. Dacă vă place ceea ce faceți, nu este nevoie să vă pensionați. 5. Planifică-ți viitorul! Dacă vrei să te bucuri de viață, trebuie să ai programul încărcat, plin de întâlniri, activități, muncă etc. Dr. Hinohara intenționează să ajungă la Jocurile Olimpice din 2020, de exemplu. 6. Nu fi supraponderal. Micul dejun al dr. Hinohara constă într-o linguriță de ulei de măsline, suc de portocale și cafea. Cookies și lapte la prânz, iar orez, pește și legume la cină. El consumă 100 gr de carne ușoară, de 2 ori pe săptămână. 7. Energia nu vine din somnul lung sau din mesele consistente. Energia vine din starea de bine. Te vei simți mult mai fericită și mai energică dacă vei renunța la reguli. Fii asemeni copiilor – distrează-te cât poți de mult! 8. Este minunat să trăiești mult. Shigeaki Hinohara desfăsoară activități ca voluntar, lucrează 18 ore pe zi, 7 zile pe săptămână și se bucură de fiecare moment al vieții sale. 9. Găsește-ți un model Doctorul, de obicei, se întreabă ce ar fi făcut tatăl său dacă ar fi fost în situația lui. 10. Nu îți face prea multe griji, viața este imprevizibilă și plină de neprevăzut. 11. Știința nu poate ajuta sau vindeca oameni de una singură. Shigeaki Hinohara crede în puterea și unicitatea fiecărui individ în parte. 12. Nu fi înnebunită după bani. Nimic din ceea ce deții nu iei cu tine când pleci de pe acest Pământ. 13. Durerea este un mister. Dacă vrei să uiți de durere, încearcă să faci ceva amuzant. Celebrul doctor a descoperit că muzica și animalele te pot ajuta cu adevărat să scapi de durere sau măcar să o faci mai suportabilă. 14. Fii inspirată! Trebuie să îți găsești inspirația în această Lume pentru a te motiva. Pentru el, poemul lui Robert Browning, “Abt Vogler” reprezintă această motivație. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Nu are rost să-i opriți pe cei care au ales să plece. Ei oricum vor pleca dacă nu azi, atunci mâine. Iar dacă nu vor pleca se vor urî pe ei înșiși, pe noi și pe lumea întreagă pentru că i-am forțat să se oprească…

Nunțile de la sate se deosebesc foarte mult de cele din orașe prin tradiții, pregătiri și durată. La noi nunțile se fac foarte pompoase, cu mese mari și cu mulți invitați.

O astfel de sărbătoare a avut prietena mea. Tatăl, fiind în febra pregătirilor, a slăbit cu câteva mărimi. Au ornamentat foarte frumos sala. Au invitat un moderator din alt oraș. S-au adunat rudele din toate colțurile țării. Tortul de zeci de kilograme a fost preparat de cofetari în două ture. Bucatele se preparau, iar muzicanții își acordau instrumentele.

Dimineața devreme mirele a intrat în casă și a anunțat timid:

– M-am răzgândit să mă căsătoresc!

Soacra a alergat și a oftat:

– Cum? Iată coaforul s-a parcat, mâncarea este gata, pâinea a fost adusă, totul ne-a costat foarte scump. Dragule, nu-ți face de cap. Ne vom face de râs în fața oamenilor. Ești doar stresat.

Mireasa, auzind știrea, a leșinat. Socrul a spart un pahar. Cei care au sosit din depărtare, stăteau frapați la ușă. Atunci toată lumea a început să-l convingă, să-l roage și în final nunta a avut loc. Un an mai târziu, el totuși a plecat. După scandaluri și trădări. Socrii cu greu s-au împăcat cu divorțul și timp încă de trei ani au dat datoriile de la nuntă.

Unui bun cunoscut de-al meu părinții nu i-au permis să meargă la facultatea de teologie. I-au spus: „Vei absolvi universitatea agricolă, vei obține o profesie și apoi poți pleca unde vrei”. El a absolvit universitatea și a înnebunit.

O rudă îndepărtată a vrut să se mărite la 17 ani. Mama șocată i-a spus categoric nu, iar ea s-a temut să nu facă ascultare. Acum fata „ascultătoare” are 70 de ani. Nu s-a mai măritat, locuiește într-un mic apartament cu două odăi cu sute de pisici.

Un vecin de-al meu, mai extremist din fire, a prins în pădure o vulpe și a pus-o într-o cușcă pentru iepuri. Ea tânjea, refuza să mănânce, se arunca dintr-un colț în altul al cuștii, iar peste două săptămâni a murit.

Fiecare picior pus în prag trebuie pășit. Oricine a cumpărat un bilet trebuie să plece și să nu rămână din milă sau din vină. Cel care s-a pornit la nord, nu trebuie să se întoarcă spre sud doar pentru că cineva așa a dorit. Peștele caută locuri mai adânci. Nu poți impune o pasăre să danseze ca o balerină sau să se târască. Este imposibil să oprești vântul și să păstrezi vremea frumoasă. Să nu permiți cuiva să se nască sau să moară.

Publicitate

Nu suntem în drept să reținem pe nimeni, să șantajăm, să-l punem în cătușe, să facem apel la conștiință și la bunul simț.

Cei rămași să întâlnească cât mai repede pe cei cu care vor merge împreună pe calea vieții.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Bagajul vietii

Atunci când îţi începi viaţa ai în mână o valijoară.

Pe măsură ce trec anii bagajul tău însă se măreşte pentru că sunt multe lucruri pe care le aduni pe parcursul drumului tău crezând că sunt importante.

La un moment dat al drumului tău înţelegi însă că devine insuportabil să cari atâtea lucruri. Cântăresc prea mult…Atunci poţi alege:

Să te aşezi pe marginea drumului aşteptând ca cineva să te ajute: ceea ce e destul de dificil pentru că toţi ceilalaţi care vor trece pe acolo vor avea propriul lor bagaj.

Rişti astfel să îţi petreci tot restul vieţii aşteptând.

Sau poţi dimininua greutatea, eliminând ceea ce nu-ţi foloseşte.

Dar ce ar trebui aruncat?Începe în primul rând să scoţi tot afară pentru ca să poţi vedea ce se ascunde acolo înăuntru.

Prietenie, Iubire, Bunavointa, Tandrete, Generozitate, Bucurie, Simpatie, Speranta.

Foarte bine!

E suficient, dar e ciudat faptul că…nu sunt deloc grele!!!

Însă ai şi altceva care cântăreşte destul de greu…Forţează-te să le scoţi afară…

Of, e mânia: vai, cât cântăreşte!

Continuă să scoţi afară: neînţelegerile, teama, pesimismul,

Descurajarea aproape că te trage în jos şi te înăbuşă în această parte a valizei.

Acum scoate afară cu toată puterea ta ceva ce era ascuns în bagaj: este un zâmbet care rămăsese pe fundul valizei.

Mai scoate un zâmbet, şi încă unul, şi iată că la urmă iese fericirea…

Pune din nou mâna în valiză şi aruncă tristeţea.

Acum ar trebui să-ţi pui în bagaj răbdarea, pentru că se va arăta destul de necesară.

Fă în aşa mod încât să pui şi:

PUTEREA, SPERANŢA, CURAJUL, ENTUZIASMUL, ECHILIBRUL, RESPONSABILITATEA, TOLERANŢA, BUNA DISPOZIŢIE

Scoate şi orice fel de grijă, preocupare şi lasă-le la o parte.

Te vei gândi după aceea ce trebuie să faci cu ele.

Bine. Acum bagajul tău e gata, îl poţi folosi din nou.

Nu uita să faci acţiunea aceasta de mai multe ori în viaţa ta pentru că drumul este foarte lung.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Ce inseamna de fapt un dezechilibru de energie in opinia mediumului Lisa Turner? Atunci cand avem prea multa energie feminina, atunci cand avem prea multa energie masculina sau cand nu avem suficienta energie. Energia este un bun personal extrem de pretios care ne insufleteste si ne ajuta sa construim lucruri in viata noastra. Iar in fiecare din noi exista deopotriva energie feminina si energie masculina, yin si yang. Ca orice in aceasta lume, si energia individuala se supune legii universale a echilibrului, iar cele doua energii, masculina si feminina, trebuie sa atinga un echilibru. Atunci cand exista prea mult din fiecare, este de parere Lisa Turner, medium si life coach, viata ta s-ar putea indrepta catre haos. Intr-un articol aparut in publicatia Soulandspiritmagazine.com, Lisa Turner explica si prezinta semnele unui dezechilibru de energie. Ce inseamna de fapt un dezechilibru de energie? Atunci cand avem prea multa energie feminina, atunci cand avem prea multa energie masculina, atunci cand nu avem suficienta energie. “Gandurile tale rationale, logica, constientizarea, nevoia unei structuri si disciplina vin din energia masculina aflata inauntrul corpului tau. Aceasta este partea prudenta, practica din tine. Cea care intotdeauna te sfatuieste sa spui “nu”. Pe de alta parte, creativitatea ta, gandurile instinctive si inspiratia deriva din energia ta feminina. Aceasta este acea parte aventuroasa, cutezatoare din tine care te incurajeaza intotdeauna sa spui “da”. Amandoua sunt vitale pentru succes. Spre exemplu, daca ai un proiect de finalizat la munca si combini creativitatea ta (energia feminina) cu un plan logic, bine conceput/chibzuit (energia masculina), totul va merge de minune”, declara Lisa Turner pentru aceeasi publicatie. Prea multa energie feminina Semne: 1. Inabilitatea de a te concentra si tendinta de a-ti fi distrasa atentia cu usurinta. 2. Esuezi in a duce la bun sfarsit orice, insa in mod constant incerci sa jonglezi cu mai multe lucruri deodata. 3. Spui “da” lucrurilor si o regreti mai tarziu. 4. Intampini dificultati in a lua decizii si adesea agonizezi asupra lor zile, saptamani sau luni inainte de a le lua (sau si dupa). 5. Ai devenit foarte dezorganizat(a) si pierzi constant lucrurile. 6. Uiti mereu lucruri. 7. Te confrunti cu o lipsa de structura in viata ta sau cu lipsa unei planificari in ceea ce priveste viitorul tau. Prea multa energie masculina Semne: 1. Te temi sa iti asumi riscuri chiar daca stii ca este momentul potrivit pentru tine si ca ar putea duce la oportunitati excelente. 2. Spui “nu” lucrurilor si o regreti mai tarziu. 3. Simti nevoia sa planifici tot si te simti foarte stresat(a) daca ceva trebuie sa se schimbe. 4. Ceilalti cred despre tine ca esti prea rigid(a) si inflexibil(a). 5. Esuezi in a provoca orice schimbare reala in viata ta (chiar daca este posibil sa fi incercat) si adesea te rezumi la aceeasi rutina. Nu ai suficienta energie in general Semne: 1. Indiferent de cat de mult ai incercat, pare ca nimic nu se manifesta. 2. Ceilalti te ignora sau nu tin seama de tine. 3. Iti lipseste orice putere adevarata, autoritate sau prezenta, si simti ca muncesti din greu mereu fara sa ajungi la niciun rezultat. 4. Oamenii negativi par a gravita in jurul tau si apar oriunde te-ai duce. 5. Relatiile tale personale nu functioneaza. 6. Iti este dificil sa te conectezi cu cei cu care ai vrea, in ciuda faptului ca incerci tot ce iti sta in putinta. Sursa: garbo.ro Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!