Nu pierdem niciodată – ori câștigăm ori învățăm

Nu pierdem niciodată – ori câștigăm ori învățăm

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Uneori trebuie să ne uităm la eșecuri și pierderi din mai multe puncte de vedere. Când eșuezi sau când o persoană pleacă din viața ta, există mereu o lecție în spatele acestor lucruri, care ne poate ajuta să ne vindecăm mai repede de durere.

Charles Dickens a spus odată: „Voi învăța tot ceea ce mă pot învăța fiecare dintre eșecurile mele”.

Este foarte greu să treci prin momente dificile, pentru că nu te poți pregăti pentru ele din timp. Doar pierderile și eșecurile în sine ne pregătesc pentru asta. Ele ne fac mai puternici și ne învață lucruri importante, chiar dacă pe moment nu realizăm asta. Dar odată ce realizăm, n-o să mai vedem eșecul ca pe un lucru rău, ci ca pe o oportunitate de a învăța lucruri noi, de a te dezvolta, de a te pregăti mai bine pentru următoarea încercare.

Există multe lecții de învățat, iar valoarea lor este comparabilă cu durerea pe care o trăim. A face față eșecului este o parte importantă a vieții fiecărei persoane. Și cel mai bun mod de a face față acestui lucru este să îți schimbi modul de gândire și să privești lucrurile cu mai multă pozitivitate.

Acceptarea pierderii te face mai puternic

În cartea lui Victor Frankl „Căutarea sensului omului”, autorul descrie pierderile dintr-o perspectivă umană și adaptivă. Modul în care o persoană își acceptă destinul și toată suferința care vine odată cu el îi umple viața cu un sens profund.

Chiar și în cele mai dificile situații, trebuie să învățăm să ne stăpânim emoțiile, deoarece acestea pot fi distructive. De exemplu, pierderea unui membru al familiei sau despărțirea de partenerul tău sunt foarte dureroase. Dar contribuie la dezvoltarea noastră spirituală și la depășirea propriilor noastre limite.

Învață ceva din fiecare pierdere 

Încă de la naștere, învățăm să deținem lucruri și să fim mai aproape de cei pe care îi iubim. Cu toate acestea, puțini ne pot spune ce trebuie să facem sau să simțim atunci când pierdem o persoană dragă, o relație, un obiectiv sau ceva material.

Principala cauză a suferinței noastre este atașamentul prea mare și temerile care s-au dezvoltat de-a lungul vieții. Pentru a face față eșecurilor și a deveni mai puternic, trebuie să ne concentrăm asupra lucrurilor pozitive pe care un astfel de eșec ni le poate aduce. Iar cel mai valoros lucru este lecția cu care rămânem după un astfel de moment.

Lecții care ne vor permite să ne dezvoltăm și să ne pregătim mai bine pentru următoarea încercare. La urma urmei, a fi inteligent înseamnă a putea învăța din experiențe.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!