Image

Nu mai incerca sa-i multumesti pe altii, fa din tine o prioritate

Publicat de Patricia Esca pe 5 October 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitate

Nimeni nu observă lacrimile tale. Nimeni nu observă tristețea ta. Nimeni nu observă durerea ta. Însă toată lumea observă greșelile tale.

Știu, este în natura noastră să ne pese de ce spun sau cred oamenii din jurul nostru. Vrem să îi vedem fericiți. Vrem să le știm părerea. Vrem să fie de acord cu noi.

Însă ce se întâmplă în momentul în care alegi să nu te mai intereseze de ce spun ei?

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau fac oamenii din jurul tău, îți dai seama că tu ești singura care deține controlul asupra propriei vieți. Singura persoană cu care trebuie să te consulți înainte de a lua o decizie, de a face o schimbare, de a începe un nou drum ești chiar tu.

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau fac oamenii din jurul tău, îți dai seama cât timp pierdeai pentru a cere părerea sau, și mai rău, pentru a încerca să mulțumești pe cineva. Îți dai seama că ce se întâmplă în mintea unei alte persoane nu ar trebui să îți influențeze alegerile.

Citeste si  Daca vrei sa ai o viata cu adevarat fericita, evita sa faci aceste lucruri! - “Nu ce ai, cine esti, unde esti, sau ce faci te face fericit sau nefericit. Ci ce crezi tu despre toate astea.”

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau fac oamenii din jurul tău, începi să îți păstrezi energia pentru lucrurile și oamenii care contează cu adevărat. Te simți mai liberă pentru că nu mai ai timp pentru acele persoane toxice care îți cer multă atenție și nu îți oferă nimic la schimb.

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau fac oamenii din jurul tău, alegi să îți îndrepți atenția asupra ta și atât. Nu mai ești atentă la bârfe. Nu te mai concentrezi pe ce se întâmplă în viețile altor pentru că îți dai seama că toate aceste zvonuri sunt incredibil de plictisitoare. În schimb, înțelegi că fiecare om are propria poveste, propriile greutăți, propriile probleme și că trebuie să îi permiți să trăiască viața pe care vrea să o trăiască.

Când alegi să nu te mai intereseze de ce spun sau fac oamenii din jurul tău, înțelegi care este locul tău în această lume. Devii mai modestă, mai sinceră, mai conștientă de tine și de sufletul pe care îl ai. Încerci să devii o persoană mai bună pentru că știi că lumea are nevoie de oameni cu suflet minunat.

Citeste si  „Fericirea iubește tăcerea” sau de ce este bine să ținem viața noastră departe de urechea lumii

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!