Nu mai avem puterea de a spune adevarul, insa stim atat de bine sa ne plangem nemultumirea…

Nu mai avem puterea de a spune adevarul, insa stim atat de bine sa ne plangem nemultumirea…

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in De Suflet

“Nu întotdeauna trebuie să întoarcem pagina, uneori trebuie să o rupem!” – Achille Chavee

Suntem cei care mintim dintr-o obisnuinta usor de suportat, caci ne-am invatat sa privim doar suprafata lucrurilor. Suntem cei care inselam doar pentru a merge mai departe. Pentru a ne demonstra ca inca suntem plini de viata.

Suntem cei care indraznim uneori sa radem, dar nu din tot sufletul, caci nu mai avem curaj nici pentru asta. Suntem cei care alegem sa fim tot mai mecanici. Ne mai lipseste doar cheita pe care ne-ar putea-o rasuci mereu altcineva.

Suntem cei care privesc fara sa vada, caci ochii nu ne sunt indeajuns pentru a distinge realitatea. Suntem cei care uitam de noi. Uitam ca suntem conectati! Uitam ca tu si eu inseamna noi.

Suntem cei care iubim placerile efemere. Ele ne dicteaza acum destinul.

In fiecare zi, in fiecare ceas, in fiecare minut, lumea din jurul nostru se schimba. Fara sa vrem, ne schimba si pe noi. Cei care nu se adapteaza raman in urma. Ne schimbam intr-un egoism pur care ne acopera urechile la strigatele de ajutor ale celor din jur. Mergem inainte…! Fara sa ne pese! Noua trebuie sa ne fie bine, nu lor.

Numai ca nici noi nu suntem fericiti. Asteptam mereu sa ne arate cineva calea si drumul drept. Unii mai perversi incep sa arate cu degetul incotro trebuie sa apucam, numai ca ei nu stiu ca nu-i politicos sa arati cu degetul….

Suntem cei care uitam sa mai respiram constient, caci ce rost mai are sa ne analizam propriile inspiratii, atat timp cat in fata noastra o intreaga lume se modifica in fiecare secunda!?

Grabeste-te sa nu ramai in urma, dar nu uita sa-ti iei si sufletul cu tine. Si nu uita ca tu si eu suntem de fapt noi. Noi, cei care putem alege mai bine in loc de mai mult!

Noi, cei care nu stim sa traim, dar invatam cu usurinta sa murim! Noi, cei care nu mai avem puterea de a spune adevarul, insa stim atat de bine sa ne miorlaim nemultumirea…!

de Adrian Cutinov

Fiecare corp este singur. Sufletul… niciodata.

O asistenta medicala s-a apropiat de patul batranului. Langa ea era un barbat la vreo 30 de ani.

“Fiul tau este aici.” – a spus femeia batranelului aflat pe moarte.

Ea a fost nevoita sa repete cuvintele de mai multe ori… apoi ochii pacientului s-au deschis. Sedat din cauza durerii pe care o suferea, el a vazut vag un tanar in picioare in fata lui. A intins mana… tanarul i-a luat mana in palmele lui, strangand usor pentru a ii transmite un mesaj de dragoste si incurajare.

Asistenta medicala a adus un scaun pentru ca barbatul sa poata sta langa pat. Toata noaptea, acesta a stat in salonul slab luminat, tinand mana batranului si vorbind cu el.

Ocazional, asistenta venea prin salon pentru a verifica starea pacientului. Ea a sugerat barbatului sa se mute intr-un pat si sa se odihneasca pentur o vreme, insa tanarul a refuzat-o.

Din cand in cand, barbatul ii mai povestea cate ceva. Batranelul nu zicea nimic, doar isi tinea fiul strans de mana. La rasarit, omul a murit… Tanarul i-a lasat mana si a mers pentru a vorbi cu asistenta. In timp ce ea se ocupa de acte, el astepta cu capul plecat. Apoi, el nu a mai rezistat si a decis sa o intrebe.

Barbatul: “Cine era acel batran?”

Asistenta (foarte surprinsa): “Tatal dumneavoastra.”

Barbatul: “Nu… nu este tatal meu. Nu l-am vazut in viata mea.”

Asistenta: “Atunci de ce nu mi-ati spus asta in momentul in care v-am dus la el?”

Barbatul: “Mi-am dat seama imediat ca este o greseala, insa am stiut ca are nevoie de fiul sau… iar fiul sau nu a fost langa el. Cand am realizat ca este prea bolnav pentru a isi da seama daca sunt sau nu fiul sau, am decis sa raman… stiind cata nevoie avea de cineva.”

Morala: Singuratatea este dificila. Data viitoare cand cineva are nevoie de tine… doar ramai langa el.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide