Nu lasa nicio zi sa treaca fara sa iti amintesti cat de mult iubesti ceea ce te inconjoara!

Publicitate

“Dragostea înseamnă vorbe frumoase înainte, vorbe obișnuite între timp și vorbe urâte după.” – Sacha Guitry, dramaturg și actor

Iubesc… Iubesc simplu. Iubesc cu totul. Iubesc cu ochii, cu inima, cu plamanii, cu ficatul, cu sangele, cu pielea, cu buzele. Iubesc puternic. Iubesc cu liniste. Iubesc sincer. Iubesc nevinovat. Iubesc cu fruntea lipita de fruntea ta. Iubesc si traiesc. Iubesc pentru prima data. Traiesc.

Iubesc… Iubesc simplu. Iubesc cu totul. Iubesc cu ochii, cu inima, cu parul meu care se prelinge prin tine, cu plamanii, cu ficatul, cu sangele, cu pielea, cu buzele. Iubesc puternic. Iubesc in nuante de curcubeu si in toate culorile pamantului. Iubesc intregul, de la exterior inspre interior, de la ceea ce imi spui la ceea ce ai vrea cu adevarat sa se inteleaga. Iubesc cu speranta. Iubesc trezindu-ma ca iubesc zambind. Iubesc perfect. Iubesc cu liniste. Iubesc sincer si nevinovat. Iubesc cu fruntea lipita de fruntea ta. Iubesc si traiesc. Iubesc pentru prima data.

Traiesc. Traiesc de zece ori mai mult. Iubesc cu mangaieri si imbratisari si dor de lucruri frumoase. iubesc, iubireIubesc cu varful degetelor, cu urmele unghiilor pe piele, cu venele, cu mirosul, cu dor si pofta, cu sete, cu foame, cu foame si sete, cu nesat indeosebi. Iubesc din toti rarunchii mei cu ochii mintii si cu puterea dorintei, din toti porii mei, de la margine de creier pana in miez de inima. Mi se pare uneori ca eu toata iubesc totul la tine. Iubesc cu suflet, cu lacrima, cu miros de cafea dimineata si miros de trandafiri chiar daca nu este ziua mea. Iubesc…

Publicitate

Iubesc cu chemare de infinit, iubesc o zi cat pentru o eternitate. Iubesc cu lumina si seninatate. De data aceasta mi se pare ca iubesc fara teama. Frumos. Linistit. Si simplu. Minunat de simplu…

Uneori… Uneori iubesc tot complicat. Uneori iubesc infrigurat, iubesc cu teama, cu agresivitate, cu durere si nesiguranta. Uneori pun piedici si aduc cenzura. Uneori mi-e mila sa iubesc prea mult. Iubesc cu grija ca sa nu irosesc tot deodata. Uneori iubesc cu indoiala si teama de sfarsit. Uneori lumina mi se pare atat de perfecta incat intunericul si scurtaturile si compromisurile devin parca mai atragatoare si mai incitante decat iubirea insasi. Uneori mi se face frica de iubire.

Uneori iubirea e prea calda si instinctuala si nu iubesc cu tot ce pot. Iubesc doar cu pielea, doar cu imbratisarea, doar cu ochii, doar cu mainile, doar cu degetele, doar cu gura, doar cu vorba…. Uneori iubesc deformat si trist. Uneori iubesc cu egoism. Iubesc tulbure si incetosat, confuz si indoielnic. Uneori iubesc doar in alb si negru. Uneori iubesc doar prin gesturi. Sau doar prin cuvinte. Uneori plang…. mi se pare ca as putea iubi mai mult. Uneori iubesc cu atat de multa energie incat ma simt epuizata si sleita.

Uneori iubesc, dar nu m-am implinit de tot. Uneori iubesc umil de teama ca nu o sa pot iubi total o viata intreaga. Uneori iubesc cu atata infierbinteala incat simt ca intr-o zi s-ar putea sa raman rece de tot. Uneori iubesc cu neputinta si incrancenare. Si ma intreb… tu oare… tu oare ma iubesti la fel?

Autor: Dana Negoita

“Vor exista mereu oameni care te vor răni, așa că trebuie să-ți păstrezi încrederea și doar să ai mai multă grijă în cine ai încredere și a doua oară.” – Gabriel Garcia Mărquez

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Daca te rogi pentru dusmanul tau, Dumnezeu iti va intoarce fericire!

Publicitate

Unii oameni sunt pe principiul că trebuie să ne iubim și să ne rugăm doar pentru aproapele nostru și să îi urâm pe cei care ne fac rău, pe dușmanii noștri.

În Matei 5:43, este scris așa: „Iubiți-vă dușmanii și rugați-vă pentru cei care vă persecută, ca să fiți astfel fii ai Tatălui vostru, Care este în ceruri! Căci El face să răsară soarele Lui și peste cei răi, și peste cei buni și trimite ploaie și peste cei drepți, și peste cei nedrepți. Dacă-i iubiți doar pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Și dacă vă întâmpinați cu dragoste doar frații, ce lucru neobișnuit faceți? Oare neamurile nu fac la fel? Fiți, deci, desăvârșiți, așa cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit” (Matei 5:43).

Alegând să îi iubim și să ne rugăm pentru cei care ne tratează urât este ceva mai rar întâlnit, pentru că oamenii, în general, tind să fie răzbunători și să urască mai mult decât să iubească. Cei care sunt capabili să își iubească dușmanul și să se roage pentru el vor ajunge în Împărăția cerurilor.

Datoria noastră este să ne iubim semenii, indiferent de cum ne tratează ei. Chiar dacă atitudinea lor față de noi este una negativă și tind să ne facă rău, există și oameni care au nevoie de ajutor, a căror minte nu este lucidă, oameni pentru care nu se roagă nimeni. De aceea e bine să ne rugăm pentru ei, pentru ca sufletul lor să se curețe în fața lui Dumnezeu și ca viețile lor să Îi aparțină Lui.

Dumnezeu ne învață să ne iubim semenii

Dumnezeu ne-a învățat, după propriul exemplu, să ne iubim între noi, să ne rugăm ca și ceilalți din jurul nostru să fie întru numele lui.

Cunoaște-ți adevăratul dușman

Sfânta Scriptură menționează că Satan este dușmanul nostru cel mai puternic. Și totuși trebuie să recunoaștem că în spatele celor pe care îi considerăm dușmani, Satan este pe ultimul loc.

Apostolul Pavel a înțeles acest concept mai mult decât ceilalți discipoli. La un moment dat, el i-a persecutat pe urmașii lui Iisus, punându-se pe el mai presus decât însuși Dumnezeu, pentru a câștiga încrederea oamenilor. El însuși a vrut ca oamenii să moară, iar el să stea și să-i privească cum mor. Pavel îi considera dușmani pe toți urmașii lui Iisus. Dar când Iisus i-a distras atenția lui Pavel în drum spre Damasc, ultima sa șansă de salvare în fața lui Iisus, el a realizat cât de mult greșise și a ascultat cuvântul lui Dumnezeu. A înțeles atunci că urmașii lui Iisus nu erau dușmanii lui, ci, așa cum I-a spus Iisus, însuși Satan era dușmanul lui cel mai de temut.

Publicitate

Apostolul Pavel s-a transformat, astfel, dintr-un dușman al lui Iisus într-un fiu al Lui și a descris această experiență în biserică.

Din învățăturile Apostolului Pavel

Este important să ne amintim că, la fel ca Pavel, fiecare dintre noi am fost, la un moment dat, dușman al lui Iisus. Și pentru că am simțit pe pielea noastră puterea lui Dumnezeu față de noi, de ce n-am acționa ca și Apostolul Pavel? De ce nu ne-am întoarce și noi cu fața către Dumnezeu, ascultând ceea ce ne îndeamnă?

E bine să ne ascultăm inima, pentru a fi siguri că nu lăsăm răul să își facă loc în ea. Cu căință și iubire față de Dumnezeu să Îi cerem iertare și îndurare și să căutăm, de asemenea, și iertarea celor cărora le-am făcut rău cu vorba sau cu fapta.

Este posibil să fie oameni care ne-au făcut rău nouă sau familiilor noastre la un moment dat. Dacă e așa, Dumnezeu ne îndeamnă să îi iertăm. E necesar să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să îi vedem pe acești oameni prin ochii Lui. E bine să-L rugăm să ne sădească bunătatea în inimă. Uneori, e bine chiar să vorbim cu persoanele respective, să le spunem că le-am iertat, pentru ca relația dintre noi să se schimbe.

Dumnezeu se ruga pentru dușmanii Lui

Iisus avea dușmani… și ei L-au crucificat. Așa cum știm, El a ieșit învingător în final. Dar pentru că Dumnezeu a iubit lumea atât de mult încât l-a trimis pe Iisus să se sacrifice, Iisus nu a părăsit pământul fără a se ruga pentru cei responsabili de moartea Lui. Iisus, care ne-a învățat să iubim și să ne rugăm pentru dușmanii noștri, a demonstrat acest sentiment al iubirii până în ultima clipă: „Tată, iartă-i, că nu știu ce fac!” (Luca 23:34).

Unul dintre cele mai puternice îndemnuri ale lui Dumnezeu a fost să ne iubim dușmanii. Din instinct, noi tindem să acționăm violent sau să ne răzbunăm atunci când ceilalți ne fac rău, însă Iisus a îndemnat la îndurare și iertare…

Cum să ne rugăm pentru dușmani

Dumnezeul nostru este Cel care și-a dat viața pentru noi. Uneori, este greu să ne imaginăm că dușmanii noștri se întorc de la Diavol cu fața spre Dumnezeu, dar El ne înseamnă să ne rugăm pentru ei. Ceea ce ne pare nouă imposibil, Lui îi este posibil. Ce iubire mai mare poate exista decât aceea de a ne ruga pentru ceilalți să ajungă în Împărăția lui Dumnezeu?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet