Nu judeca sufletul omului dupa aspectul fizic!

Nu judeca sufletul omului dupa aspectul fizic!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2020 in De SufletPilde

Cu totii am avut, macar o data, inima franta… Cu totii am suferit, macar o data in viata, din dragoste… Cu totii am simtit, macar o data, ca inima noastra se sfasie… Cu totii am dat, macar o data, o bucatica din inima noastra unei persoane speciale…

Nu-i asa ca orice inima, chiar si in cea mai adanca decadere, pastreaza o scanteie luminoasa ce o face cea mai frumoasa inima din lume? Iata o poveste cu talc ce vine sa intareasca ideea ca o inima perfecta nu poate fi comparata cu una ce a iubit, a pierdut si apoi s-a frant…

O poveste pentru inima franta…

Pe strazile unui mic orasel, intr-o buna zi, un tanar sustinea sus si tare ca are cea mai frumoasa inima din intreaga vale locuita de oameni.

Un grup imens de oameni s-a adunat in jurul lui si cu totii au inceput sa ii admire inima pe care o vedeau perfecta. Ea nu avea niciun defect, nici macar un semn. Da, cu totii au fost de acord. Era cea mai frumoasa inima pe care o vazusera vreodata. Simtindu-se mai mandru ca oricand, tanarul barbat a inceput sa se laude si mai mult cu inima lui fara de defect.

Dintr-o data, un batran a iesit din multime, a facut un pas in fata si i-a spus tanarului: “Vezi tu, inima ta nu e nici pe departe la fel de frumoasa ca a mea”. Atunci, toti oamenii din multime si tanarul si-au indreptat privirile spre inima batranului. Aceasta batea puternic, insa era plina de cicatrice. Avea locuri in care “bucatile” initiale fusesera inlocuite cu altele ce nu se potriveau foarte bine si ii stricau forma. De fapt, in unele locuri erau “bucati” intregi ce lipseau ori scobituri deloc placute … Nu aveai cum sa nu ramai pierdut in fata batranului cu o inima atat de peticita. Oamenii au spus atunci: “Cum poti sa spui ca inima ta e mai frumoasa?”

Vazand “starea” in care ajunsese inima batranului, tanarul a replicat razand: “Cred ca glumesti! Compara inima mea perfecta cu inima ta care arata ca un amestec de rani si lacrimi.”

“Da”, a spus batranul, “A ta arata perfect, dar nu as da-o niciodata in schimbul inimii mele. Vezi tu, fiecare cicatrice reprezinta pe cineva careia i-am dat dragostea mea – am rupt o bucatica din inima mea si i-am dat-o unei persoane iubite, iar de cele mai multe ori si ea imi dadea o bucata din inima ei pe care o puneam in scobitura lasata in inima, insa deoarece piesele nu se potriveau perfect, am cateva margini nesflefuite asa cum trebuie, pe care insa le pretuiesc deoarece imi amintesc de dragostea pe care am impartasit-o.”

“S-a intamplat de cateva ori sa dau bucatele din inima mea, insa sa nu primesc nimic in schimb. Asa am ramas cu scobiturile – a da iubirea ta cuiva inseamna a risca Desi scobiturile ma dor, ele raman mereu acolo, amintindu-mi de dragostea pe care o port anumitor oameni si sper in continuare ca intr-o buna zi ei se vor intoarce pentru a umple aceste spatii goale. Am rabdare si astept. Acum întelege in ce consta frumusetea din inima mea?”

Tanarul se uita tacut la batranul care povestea. Lacrimile ii curgeau acum pe obraz. Si-a facut curaj si si-a smuls din inima lui perfecta si frumoasa o bucatica pe care i-a oferit-o batranului cu mainile tremurande. Batranul si-a luat “darul”, l-a pus in inima sa si apoi a smuls o bucata din inima sa plina de cicatrice pe care a pus-o in golul ranit din inima tanarului. Se potrivea in acel loc, insa nu perfect.

Tanarul si-a intors atunci privirea spre propria lui inima care nu mai arata perfect, insa era mai frumoasa ca niciodata, deoarece acum pastra in ea iubirea batranului.

Cei doi s-au imbratisat si au parasit locul intamplarii unul alaturi de celalalt…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide