Nu conteaza cine te-a ranit, conteaza cine te-a facut sa zambesti din nou, o vorba de milioane!

Nu conteaza cine te-a ranit, conteaza cine te-a facut sa zambesti din nou, o vorba de milioane!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 September 2018 in De Suflet

În fiecare zi ar fi bine să ascultăm măcar un cântec, să citim ceva bun, să vedem ceva frumos şi să spunem câteva cuvinte dulci, calde. Toată lumea vrea fericire, nimeni nu vrea durere, dar nu poţi să ai un curcubeu fără un pic de ploaie.

Mugurele devine floare. În viață câștigi, pierzi, suferi, dar cel mai important este că înveți. Restul e abur, fum. Se cuvine să avem ochi care să vadă ce este mai bun și inimă care să ierte ce este mai rău. Nu contează cine te-a rănit, ci cine te-a făcut să zâmbești din nou. Visează ca și cum ai trăi pentru totdeauna, trăiește ca și cum ai muri mâine. Timpul șterge, dar știe să păstreze, ca nimeni altul, ceea ce trebuie pierdut.

Lasă să treacă ce a fost. Ai credinţă în ce va fi. Eroii sunt printre noi. Nu au costume speciale, nici dublă personalitate. Viaţa te poate surprinde oricând. Într-o clipă s-a terminat totul şi te trezeşti că Cineva te apasă pe piept. Resuscitare. Avem destule să ne spunem, nu-i aşa?

Modestia este cartea de vizită a omului deştept. Nu trebuie să faci tot drumul până la destinație. Fă primul pas și vei ști care este următorul.

Unui bătrân măturător de străzi, într-o dimineață, i s-a prezentat la lucru un tânăr care vroia să înveţe meşteşugul măturatului. Tânărul luă măturoiul în mână, dar când se uită în depărtare și zări cât de lungă e strada îl apucă descurajarea spunând: „Nu o să terminăm de măturat strada aceasta nici în două zile, darminte într-o singură zi. Eu mă dau bătut”. Şi se aşeză trist pe marginea trotuarului. Atunci bătrânul îi spuse: „Păi nu trebuie să te uiţi în capătul străzii, căci aşa nu mai faci niciodată nimic şi te aşezi deoparte. Mai un vin, mai o ţuică, mai o ţigară şi aştepţi să treacă timpul convins că nu se poate. Nu aşa! Ia mătura în mănă şi nu te uita înainte! Priveşte doar în jos, dă în stânga cu măturoiul, dă în dreapta cu măturoiul. Stânga-dreapta, stânga-dreapta şi fără să-ţi dai seama ai ajuns în capătul străzii”. Vezi astăzi, aici, acum, stânga-dreapta ce ai de făcut şi fără să-ţi dai seama ajungi la capătul străzii…

Un prea puţin este întotdeauna mai bun decât un prea mult… Dumnezeu ştie mai bine decât mine ce vreau. Ce ai tu să nu-ţi fi dat Dumnezeu?! Dumnezeu niciodată nu se grăbeşte, dar întotdeauna ajunge la timp. Dumnezu nu spune niciodată „Nu!”, ci „Nu Acum!”. E o mare diferenţă! Dumnezeu priveşte cu ochii iubirii şi ai milei nu spre cea ce ai fost, nici spre ceea ce eşti, ci spre ceea ce vrei să fii. Ai nădejde !

Ieromonah Hrisostom Filipescu

Noi, oamenii, suntem puternici ! Dar avem si momente mai proaste, in care pur si simplu cedam, momente in care simtim ca nimic nu ne iese asa cum ar trebui, in care suntem dezamagiti de persoanele pe care le iubim. Pentru ca, de obicei, cele mai mari dezamagiri provin de la oamenii la care tii cel mai mult. Ceea ce conteaza, insa, e sa gasim mereu puterea sa mergem mai departe si sa ne pastram in continuare zambetul pe buze, pentru ca stiti ce ? Viata chiar este frumoasa !

Nu conteaza cine te-a ranit. Cunosti foarte multe persoane de-a lungul vietii. Unii apar in viata ta ca o binecuvantare, altii ca o lectie de viata. Sunt persoane pe care nu le uiti niciodata si persoane care ies din viata ta la fel cum au intrat. Dar toti lasa urme si joaca un rol important in dezvoltarea noastra ca oameni. De aceea nu trebuie sa regretam absolut nimic din ceea ce traim. Da, exista si multe persoane pe care le-am iubit, pentru care am fi facut orice, dar care au preferat sa calce in picioare tot ceea ce am fi putut sa le oferim. E greu, suferi, plangi, dar atunci cand te ridici, te ridici mai puternic si ai grija sa nu mai plangi niciodata din acelasi motiv.

Conteaza cine te-a facut sa zambesti din nou. Si apare la un moment dat cineva in viata ta care te face sa uiti tot ce ti s-a intamplat rau si care te face sa intelegi de ce nu au mers celelalte “povesti”. Si nu, nu iti garanteaza nimeni ca o sa dureze la nesfarsit sau ca nu o sa mai suferi, dar ceea ce conteaza e ca a reusit sa readuca zambetul pe fata ta. Pentru ca trebuie sa invatam la un moment dat ca nimeni nu merita lacrimile noastre si ca destinul ni-l facem noi. Ceea ce conteaza e sa stim sa infruntam cu tarie orice obstacol si sa zambim celor care ne vor raul pentru ca, intr-un final, indiferenta doare cel mai tare.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!