Nu ceea ce Aduni, ci ceea ce Răspândeşti spune ce fel de viaţă ai trăit !

Nu ceea ce Aduni, ci ceea ce Răspândeşti spune ce fel de viaţă ai trăit !

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 July 2018 in De Suflet

Ştii… timpul are un fel al său de a se mişca repede şi de a nu-ţi da răgaz să devii conştient de trecerea anilor. Parcă mai ieri eram tânăr, abia căsătorit şi mă urcam la bordul noii vieţi, alături de partenera mea de cuplu. Într-un fel, parcă s-a întâmplat cu ani în urmă şi mă întreb unde s-au dus toţi aceşti ani. Ştiu că i-am trăit pe toţi. Am străfulgerări în care văd cum era odată, cu toate speranţele şi visele.

Dar iată că acum trăiesc… iarna vieţii mele şi sunt luat prin surprindere. Cum am ajuns aici atât de repede? Unde s-au dus anii şi unde s-a dus tinereţea? Îmi amintesc clar, cum întâlneam oameni mai în vârstă decât mine şi cum gândeam că aceşti oameni erau la ani distanţă de mine, astfel încât această iarnă părea atât de departe, încât nici măcar nu mi-o puteam imagina prea bine.

Dar, iată-mă aici… prietenii mei sunt pensionari şi au încărunţit… se mişcă mai încet şi eu văd în ei, persoane vârstnice. Unii sunt într-o formă mai bună, alţii într-o formă mai proastă decât mine, dar la toţi constat o mare schimbare… Nu mai regăsesc în ei pe cei de care îmi amintesc că erau tineri şi vibranţi, ci, ca şi mine, vârsta lor începe să se arate şi acum suntem noi acei oameni mai în vârstă, pe care îi vedeam şi în care nu ne imaginam că ne vom transforma. Acum, în fiecare zi am sentimentul că până şi a face un duş reprezintă o provocare pentru ziua respectivă! Iar a trage un pui de somn după-amiaza, nu mai înseamnă răsfăţ, ci obligaţie! Căci, dacă nu dorm din proprie voinţă, adorm pe locul în care mă aflu!

Astfel, intru acum în acest alt anotimp al vieţii mele, nepregătit pentru toate durerile şi junghiurile, pentru pierderea puterii şi a capacităţii de a merge şi de a face lucruri pe care mi-.am dorit să le fac, dar nu am reuşit niciodată! Cel puţin însă ştiu că iarna a sosit şi nu ştiu cât va dura . Va începe o nouă aventură!

Da, am regrete. Există lucruri pe care nu aş fi vrut să le fac, lucruri pe care ar fi trebuit să le fac, dar, într-adevăr, sunt şi multe lucruri de care mă bucur că le-am făcut. Toate s-au întâmplat într-o singură viaţă.

Aşa că, dacă nu te afli în iarna vieţii tale, lasă-mă să-ţi reamintesc că ea va sosi mai repede decât îţi închipui. Deci, orice ce ţi-ai dori să realizezi în viaţă, te rog să realizezi repede! Nu amâna prea mult! Viaţa trece repede. Fă azi tot ceea ce poţi, căci nu poţi şti cu siguranţă, dacă te afli sau nu în iarna vieţii tale! Nu ţi s-a promis că tu vei avea parte de toate anotimpurile, aşa că trăieşte pentru azi şi spune toate lucrurile pe care vrei ca cei dragi să şi le amintească… şi speră că ei te vor aprecia şi iubi pentru toate lucrurile pe care le-ai făcut pentru ei, în toţi anii trecuţi!

„Viaţa” este un dar pentru tine. Felul în care îţi trăieşti viaţa este darul tău pentru cei care vin după tine. Transformă-l într-unul fantastic.

TRĂIESTE-TI BINE VIATA! BUCURĂ-TE DE AZI ! FĂ CEVA AMUZANT ! FII FERICIT ! FĂ DIN ACEASTĂ ZI, UNA GROZAVĂ!

Ţine minte „Adevărata avere este sănătatea, nu nişte amărâţi de bani.”

ÎN SFÂRSIT, GÂNDESTE-TE LA URMĂTOARELE:

AZI ESTI MAI BĂTRÂN DECÂT AI FOST VREODATĂ, TOTUSI ESTI MAI TÂNĂR DECÂT VEI FI DE ACUM INAINTE. BUCURĂ-TE DE ACEASTĂ ZI DE LA UN CAPĂT LA ALTUL AL EI.

Copiii tăi devin tu, dar nepoţii tăi sunt perfecţi! Să ieşi din casă este bine, să te întorci acasă este mai bine!

Uiţi nume, dar… este bine, căci alţi oameni uită şi că te-au cunoscut vreodată!!!

Nu-ţi mai pasă de lucruri de care îţi păsa, dar cu siguranţă îţi pasă că nu-ţi mai pasă de ele.

Dormi mai bine pe un fotoliu cu televizorul zbârnânindu-ţi în faţă, decât într-un pat. Acesta se numeste „pre-somn.”

Îţi lipsesc zilele când totul mergea doar apăsând pe un buton de „pornit” şi „oprit,”

Acum că îţi permiţi bijuterii scumpe, nu le mai poţi purta în siguranţă, nicăieri.

Ceea ce odată erau pistrui, sunt acum pete hepatice.

Ai trei mărimi de îmbrăcăminte în dulapul tău… dar două dintre ele nu vor mai fi purtate niciodată.

Dar VECHI este bun în anumite sensuri: cântece vechi, filme vechi şi, mai ales, prieteni vechi!

Nu ceea ce Aduni, ci ceea ce Răspândeşti spune ce fel de viaţă ai trăit !

Autor necunoscut

Așadar, prieteni dragi (vechi și noi), începând de astăzi, prima zi a restului vieții voastre, bucurați-vă de viață , zi de zi, ceas de ceas !

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide