Nu astepta sa se schimbe cei din jur pentru tine, schimba-ti tu asteptarile despre ei!

Nu astepta sa se schimbe cei din jur pentru tine, schimba-ti tu asteptarile despre ei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in Pilde

“Nu ceea ce ai făcut în viața ta trecută îți va afecta prezentu,ci ceea ce faci în prezent îți va răscumpăra trecutul și, în mod logic, va schimba viitorul” – Paulo Coelho

Noi suntem cei care trebuie sa faca o mica schimbare.

Un om foarte bogat era deranjat de dureri de cap severe; el a fost consultat de multi medici si tratat de tot felul de boli. Intre timp, el continua sa mearga la cei mai cunoscuti experti medicali. A luat numeroase pastile si a facut tot felul de injectii. Dar timpul trecea… iar durerea era tot mai greu de suportat.

In cele din urma, un calugar care era cunoscut ca un expert in tratarea unor boli mai greu de depistat a fost chemat la palatul omului care suferea. Calugarul a inteles problema lui si i-a spus ca trebuie sa se concentreze doar pe culoarea verde si sa nu lase ca ochii lui sa vada alte culori.

Era o reteta ciudata, dar disperat.. omul bogat a decis sa incerce.

Barbatul a adus cei mai buni pictori din lume si a achizitionat butoaie de vopsea verde, cerand sa fie pictat fiecare obiect pe care ochiul lui il poate vedea.

Dupa cateva zile, calugarul a venit sa isi viziteze pacientul. Fiind imbracat intr-o mantie neagra, servitorii au aruncat imediat o galeata de vopsea verde pe el.
Auzind ce se intamplase dupa plecarea lui, calugarul a inceput sa rada si a spus: “Daca ai fi cumparat o pereche de ochelari cu lentile verzi care costau doar cativa zeci de lei, ai fi putut salva aceste ziduri, acesti copaci si aceste obiecte din jurul tau… De asemenea, ai fi putut salva si o mare parte din averea ta. Nu poti picta intreaga lume verde.”

Morala: Nu lumea trebuie sa se schimbe pentru noi. Noi suntem cei care trebuie sa isi schimbe viziunea… si atunci lumea va parea altfel. Este o nebunie sa modelam lumea inainte de a ne modela pe noi insine.

Viata incepe acolo unde se termina frica.

Aceasta poveste este despre un val mic, care se bucura de libertate, dansa pe ocean, avand parte de cele mai frumoase clipe din viata lui.

El era fericit pe vant si pe furtuna.. insa cand a ajuns aproape de tarm, a observat cum toate celelalte valuri din fata lui se sparteau de mal.

“Dumnezeule, acest lucru este teribil.” – a spus valul. A devenit din ce in ce mai stresat. “Asta se va intampla si cu mine.” – si-a dat el seama.

In spatele lui era un alt val, care l-a vazut foarte speriat si l-a intrebat: “De ce te uiti atat de trist catre mal?”

Primul val a spus: “Tu nu vezi?” Apoi s-a uitat si la celalalte valuri si a adaugat: “Chiar asa.. nimeni nu vede? Nu intelegeti ca ne vom sparge toti de tarm si vom muri? Este teribil!”
Un pic mai in spate, un val batranel a zambit si a spus: “Nu… tu esti cel care nu intelege. Trebuie sa stii un singur lucru: esti parte din acest ocean.”

“Dacă trecutul nu te mulțumește, uită-l pe loc. Alcătuiește-ți o nouă viață în care să crezi. Concentrează-te doar asupra momentelor în care ai obținut ce-ți doreai și asta îți va da putere să reușești.” – Paulo Coelho



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!