Nimic nu e întâmplător – “Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se petrece conform Legii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii.”

Nimic nu e întâmplător – “Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se petrece conform Legii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 May 2018 in Spiritualitate

Viaţa noastră este plină de evenimente sincronistice, care ne fac să ne întrebăm: dacă sunt doar simple întâmplări sau sunt semne ale destinul…

O parte din aceste evenimente le provocăm în mod deliberat şi constient: sunt alegerile pe care le facem de-a lungul vieţii, slujba pe care o alegem, partenerul pe care îl dorim, casa pe care o cumpărăm… însă de multe ori viaţa noastă este atinsă de hazard, când cinevă ne oferă o sansă nesperată şi ne deschide uşa către o viaţă la care nici nu am visat…

Nimic nu e întâmplător.

În această lume, în care existăm noi, fiecare întâlnire, fiecare cunoștință întâmplătoare își are scopul său.

A 6-a Lege Universala, dintre cele 7, este Legea Cauzei si Efectului: “Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza, totul se petrece conform Legii, hazardul nu este decat un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitatii insa nimic nu scapa Legii.”

Uneori avem nevoie de oameni pentru a ne trezi și pentru a ne ajuta să ne schimbăm cursul vieții; alteori pentru a ne încuraja și a ne aminti cine suntem cu adevărat. Iar uneori, sunt cei care îi întâlnim pentru scurt timp.

Și, ironia sorții, noi nu trebuie să știm ce menire are fiecare persoană din viața noastră, însă trebuie să rămânem deschiși pentru tot ce ne oferă fiecare întâlnire.

Toată viața noastră este o interacțiune. Și chiar dacă tehnologiile moderne, Internetul și rețelele de socializare încearcă să ne convingă că interacțiunea este realizată la maxim, ceva se schimbă atunci când înțelegem că ceea ce se întâmplă în viața noastră nu este întâmplător.

Nu toate întâlnirile trebuie să fie lungi: uneori ele pot fi fulgerătoare. Poate cineva te-a reținut într-o ședință pentru a nu ajunge victima unui accident rutier sau pentru a-ți întâlni potențiala iubire. Uneori, Universul ne trimite oameni care ne ajută, chiar dacă ei nu vor deveni cineva importanți pentru noi.

Și chiar dacă nu putem preîntâmpina aceste lucruri, noi putem să ne pregătim pentru aceste surprize.

Există oameni care vin să ne trezească. Cei care vin pentru mult timp. Uneori ei sunt partenerii noștri, sufletele noastre pereche. Ei sunt cei care ne schimbă viața radical.

Sunt oameni care ne ajută să înțelegem cine suntem. Pentru că uneori, pe drumul vieții, ne pierdem pe noi înșine. Prinși în rutină și grijile cotidiene, uităm cine visam să devenim când vom crește mari, uităm cine suntem cu adevărat. Și nu este vorba despre locul pentru trai sau muncă, ci de sufletul și starea noastră interioară.

Și iată că sunt oameni care vin în viața noastră pentru a ne ajuta să înțelegem cine suntem și pentru ca noi să începem să fim noi înșine.

Oameni care sunt importanți pentru moment. Uneori purtăm discuții banale cu oameni care i-am întâlnit la metrou sau în autobuz și pur și simplu nu putem să încetăm discuția. Sau când facem „schimb” de zâmbete cu cel care trece alături de noi pe scara rulantă. Și asta pare că este o legătură nepământească care trebuie să existe.

Doar pentru faptul că cineva nu rămâne în viața noastră pentru mult timp nu înseamnă că întâlnirea cu el/ea nu are sens. Toate întâlnirile din viața noastră au sens. Sunt acele ațe invizibile care ne unesc și ne fac viața interesantă și neașteptată, pentru că niciodată nu vom ști când vom întâlni acea persoană care ne va schimba viața radical.

Iar acest hazard de multe ori ne schimbă definitiv viaţa, o întâmplare ne afectează tot restul vieţii…iar fiecare viaţă este afectată de hazard… aminteste-ţi de întâmplările pur accidentale care ţi-au marcat viaţa…

Uneori ne dorim ceva foarte mult, iar fapul că nu obţinem acel lucru ne face nefericiţi, însă peste ani, realizăm că de fapt ce ne doream nu era ce ne trebuia sau nu eram pregătiţi pentru el … viaţa este plină de mistere. Coordonarea în timp este ceea ce transformă un esec aparent într-un mare noroc…

Aţi observat că în poveştile de dragoste există un sentiment al inevitabilului, …cei doi erau sortiţi unul altuia, sunt făcuţi unul pentru celălalt, trebuiau să se întălnească.

Însă dacă el întârzia un minut şi nu se mai întâlneau… sau dacă ea nu se ducea la petrecerea unde s-au cunoscut…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!