Ni se vorbeste atat de mult despre rau incat am devenit sclavii fricii…

La început a fost o „scânteie” care v-a atras. Poate că vă plăcea să vorbiţi la telefon cu orele, poate că făceaţi sport împreună sau poate, pur şi simplu, eraţi fiecare încântaţi să-l vedeţi pe celălalt lângă voi. Nimeni nu poate să prevadă ce anume o să aprindă „flama”, cert e că ea se aprinde. Atât de tare, că vine un moment în care nu mai poţi să concepi viaţa fără celălalt. Zis şi făcut. Numai că, în realitate, nu e ca-n poveşti: „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi…” Ba e chiar pe dos: greul de-abia atunci începe. Cum să faci să menţii flama şi să te bucuri când ajungi acasă şi te întâlneşti cu persoana iubită? Ce să faci ca să trăieşti mereu îndrăgostită şi fericită? Adevărul e că se poate, dar trebuie să vrea amândoi acest lucru, şi să fie dispuşi să facă unele eforturi. 1. Nu suntem consumatori Dacă am putea să ne alegem iubitul dintr-un catalog, unde să fie specificate alături toate calităţile şi defectele la care ne putem aştepta, precum şi modul de folosire, ar fi totul mult mai simplu, nu-i aşa? Numai că asta ne-ar face să pierdem atâtea momente magice în care îl descoperim cu uimire pe celălalt. Şi, mai ales, ne-ar pune în impostaza unei fiinţe care îl foloseşte pe celălalt pentru a fi fericit! Bine că nu există acest „catalog” – deşi, trebuie să recunoaştem, din păcate, că există oameni care au această atitudine de „consumatori” în iubire. Primul şi cel mai mare secret pentru o relaţie fericită este:
„Te simţi cu atât mai iubit cu cât dăruieşti mai multă iubire”.
2. Soarele şi Luna… Bărbatul este simbolizat prin soare, femeia prin lună. Fiecare dintre ei este altfel. El este înclinat către fapte concrete, rezultate imediate, găsirea soluţiilor. Ea e fascinată de relaţii, de înţelegere, de comunicare. El tace şi face, ea vorbeşte şi contemplă. Sigur, asta nu înseamnă că fabula cu greierele şi furnica nu e adevărată. Sunt sectoare ale vieţii în care femeia e activă şi bărbatul pasiv, şi altele în care e invers. Soarele şi Luna nu sunt niciodată în acelaşi timp pe cer, în plină glorie. Şi toată magia constă în a-l lăsa pe bărbat să fie bărbat şi pe femeie să fie femeie – pentru că asta i-a făcut să fie atraşi de la început. Al doilea secret este:
„Te bucuri cu atât mai mult de iubitul tău cu cât îl laşi să fie el însuşi, exact aşa cum e”.
3. Dragostea şi tandreţea Îţi aminteşti când stăteai ca pe ghimpi că nu te suna odată? Dar nu ca să-i reproşezi că nu a plătit lumina, ci pentru că nu mai puteai de dor. Lucrurile se schimbă în timp, e firesc să fie aşa. Dar noi am vrea ca unele situaţii să nu se schimbe: cum ar fi dragostea, atracţia, tandreţea… Ce îl făcea să fie mort după tine la început? Faptul că te uitai la el ca la soare (Soarele din paragraful precedent). Ce o să-l facă să te iubească mereu ca la început? Acelaşi lucru. Încearcă să-ţi păstrezi proaspătă viziunea despre el şi o să reuşiţi. Nimeni nu a spus că va fi uşor. Devine greu mai ales pentru că începi să te vezi pe tine în el ca într-o oglindă. Toate defectele tale se oglindesc în mod magic în personalitatea lui. Şi ce te deranjează la el, de fapt, sunt lucruri care te deranjează la tine, în adâncul sufletului tău (şi viceversa, bineînţeles). Gândeşte-te la asta. La început era foarte bun exact aşa cum este. Al treilea secret este:
„Să cauţi în fiecare zi motive ca să-ţi admiri cu sinceritate iubitul. El va simţi şi va reacţiona la fel”.
4. Comunicarea şi scopurile Care e viziunea ta despre o viaţă fericită? Ce-şi doreşte el? Ideal ar fi ca cei doi să aibă aceleaşi ţeluri. Dacă ambii iubiţi „trag” în aceeaşi direcţie, cuplul are toate şansele să fie fericit. Vorbiţi despre scopurile voastre, construiţi-vă un tablou imaginar cu voi doi peste zece ani, peste douăzeci, peste treizeci… Gândiţi-vă cum veţi găsi mijloacele pentru a vă realiza visele, faceţi-vă planuri, lucraţi împreună la îndeplinirea lor. Al patrulea secret este:
„Cele mai fericite relaţii sunt acelea în care cei doi au de făcut împreună ceva”.
Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Succesul înseamnă să obții ceea ce-ți dorești. Fericirea înseamnă să-ți dorești ceea ce obții.” Dale Carnegie

Un indian american mergea, impreuna cu un prieten al sau, prin centrul New York-ului.

Era spre inserat, dar strazile erau pline de oameni. Masini claxonand, taximetre ce luau curbele cu viteza, sirene ce se apropiau, sau se departau, toate aceste sunete, ale orasului, formau un „concert” asurzitor.

De-o data, indianul a spus:

– Am auzit un greiere.

– N-ai cum sa auzi, un greiere, in tot vacarmul asta, i-a raspuns prietenul.

– Sunt sigur ca am auzit un greiere, a insistat indianul.

– Asta-i o nebunie, a spus prietenul.

Indianul a ascultat, cu atentie, un moment, dupa care a trecut strada, spre o zona, unde se aflau cativa copaci.

A cautat imprejur, prin iarba, si a gasit micul greiere. Prietenul sau a ramas uimit.

– E incredibil! Trebuie sa ai un auz supraomenesc!

– Nu, a spus indianul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculti cu ele.

– Dar nu se poate, a continuat prietenul. Eu n-as putea auzi un greiere, in acest vacarm!

– Depinde de ceea ce este important pentru tine, a venit, imediat, raspunsul. Da-mi voie sa-ti arat!

A bagat mana, in buzunar, si a scos cateva monede, pe care le-a lasat sa cada, pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor, al orasului, au remarcat ca toti oamenii, de pe o raza de 5 metri, au intors capul, privind in jur daca, nu cumva, banii cazuti erau ai lor.

– Intelegi ce am vrut sa spun? a continuat indianul. Totul depinde de ceea ce este important, pentru tine.

Publicitate

Ascultand, zi de zi, la televizor, galceava, crimele, tragediile,URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixeaza pe tot ce este urat, rau, inspaimantator… Ni se induce FRICA! Devenim neputinciosi, tematori (de avion,de frig, de vant, de mancare, de oamenii de langa noi, de sentimentele noastre….

SI NU STIM DE UNDE, CAND, SI CUM ni se trage.

Intre timp greierii canta…, frunzele fosnesc…, apele curg… Dar, noi nu le mai auzim…

Despre suflet și atingerea sa

Mă întreb uneori, fără să pot să îmi explic evident, de ce și ce anume ne aduce la un moment dat lângă un om și nu lângă altul.

De ce uneori simțim nevoia să vorbim, să zâmbim, să ne tachinăm sau să tăcem lângă cineva anume și nu lângă altcineva anume. Aș vrea să înțeleg să vă pot spune și vouă, dar nu înțeleg nici cât să mă lămuresc pe mine. Pot doar să bănuiesc că este vorba despre o anume “alchimie”. O alchimie a cugetului, a simțurilor, a rostirii, a tăcerii, a sufletului! Niște potriviri atât de perfecte ale gândurilor cuiva pe gândurile tale, încât să nu îți dorești să te afli în altă parte. Este ca și cum ai lua bucăți de puzzle din tine și le-ai potrivi în altcineva. Întâmplător sau nu, ele se așează de minune.

Urmează mirarea. Apoi, bucuria. Timpul însă este cel care va hotărî ce fel de tablou creăm noi împreună. Al prieteniei, al iubirii, al rămânerii sau al plecărilor.

Indiferent de gradul de compatibilitate, în viață, criteriile după care ne rămân oamenii alături, este altul. Trebuie să avem un strop de noroc, un strop de respect, un strop de înțelegere, mai mulți stropi de credință și un ocean de iubire. Totuși, cred că oamenii nu ne ating sufletele întâmplător: în fiecare atingere există magie și multă Dumnezeire.

Publicitate
Alte Articole
Pilde
Nu au existat niciodată mai multe oportunități și posibilități de a deveni ce ești capabil să devii și de a-ți atinge mai multe obiective decât exista astăzi. 1. Schimbă-ți modul de a gândi. Modul în care gândești despre tine însuti, despre abilitățile tale și despre potențialul tău - conceptul despre tine însuți - determina tot ce ești tu astăzi și tot ce vei fi vreodată. Din fericire, acest concept personal este unul învățat. Preluând întregul control asupra cuvintelor, imaginilor și ideilor pe care le lași să pătrundă în mintea ta, preiei întregul control asupra viitorului tău. 2. Schimbă-ți viața. Vii pe lume având un potențial extraordinar, cu abilități nelimitate în nenumărate domenii. Ca urmare a criticismului distructiv din copilărie, poți să dezvolți teama de eșec, de pierdere, de respingere și de critică. Îți poți dezvolta credințe auto-limitative care te trag înapoi. Scăpând de aceste emoții negative, îți eliberezi adevăratul potențial și îți transformi viața. 3. Făurește-ți visuri mărețe. Adevăratul punct în care vei începe să trăiești genul de viață care este posibil pentru tine îl reprezintă cel în care îți vei crea o viziune stimulativa despre cum ți-ai dori să fie existența ta în viitor, în fiecare domeniu, daca nu ai avea nici o limitare. Imaginează-ți că ai putea fi, avea sau face orice în familia ta, cu finanțele tale sau în viața ta personala. Stabilește-ți apoi obiective clare, scrise, însoțite de planuri detaliate pentru a-ți transforma visurile în realitate. 4. Hotărăște-te să devii bogat. Hotărăște-te astăzi să preiei întregul control asupra viitorului tău financiar. Începe să faci lucrurile pe care le-au realizat alții pentru a deveni independenți financiar, începând de unde ești astăzi. Decide exact cât de mult vrei să câștigi, să păstrezi și să dobândești; stabilește-ți aceste praguri drept obiective și apoi gândește-te la scopurile respective tot timpul. Și tu poți face orice au realizat alții. 5. Preia controlul asupra vieții tale. Ești forță creativa primară din propria viață. Tot ce ești sau vei fi vreodată este rezultatul a ceea ce faci sau nu reușești să finalizezi. Hotărăște-te astăzi să îți asumi responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în proporție de 100%, fără a învinovăți pe cineva sau fără a te scuza. Exercită-ți puterea personală și preia controlul asupra gândurilor, cuvintelor și acțiunilor tale. Devino stăpânul propriului destin. 6. Dedică-te excelenței. Cele mai mari recompense și cele mai mari satisfacții le obțin cei care sunt foarte buni în ceea ce fac. Hotărăște-te să te alături primilor 10% oameni din domeniul tău. Stabilește care sunt abilitățile principale pe care va trebui să le ai, propune-ți obținerea unor rezultate superioare drept obiectiv, întocmește un plan și apoi muncește în fiecare zi pentru a te perfecționa. 7. Pune oamenii pe primul loc. Calitatea și numărul relațiilor tale vor avea un impact mai mare asupra succesului tău și a fericirii tale decât orice alt factor. Organizează-ți viața în jurul construirii și menținerii unor relații de înalta calitate și încredere cu cei mai importanți oameni din lumea ta. Întâlnește oameni noi continuu pentru a-ți extinde rețeaua de contacte. Intră în legătură cu alți oameni pozitivi, orientați către succes. 8. Gândește ca un geniu. Ești, de fapt, o minte care poartă cu sine un corp. Nu reprezinți ceea ce crezi că ești, ci doar ceea ce gândești. Ai abilitatea de a gândi mai bine și mai eficient decât până în prezent. Atunci când vei începe să gândești precum cei mai inteligenți și mai de succes oameni, vei începe să obții curând aceleași rezultate că și ei. 9. Descătușează-ți puterile mentale. În zilele noastre, ideile reprezintă principalele surse de bogăție. Cu cât dezvolți mai multe idei pentru a-ți atinge obiectivele, conform Legii Probabilităților, cu atât este mai probabil să găsești ideea cea mai potrivită pentru tine, exact la momentul oportun. Abilitatea ta de a genera idei noi este nelimitată. De aceea, și viitorul tău se dovedește nelimitat. 10. Pune-ți mintea la contribuție. Exista câteva strategii și tehnici de gândire folosite de oamenii din top din întreaga lume. Oricare dintre aceste metode de analizare și de evaluare a situației tale îți poate oferi idei vitale care îți pot schimba perspectiva și chiar viața. Cu cât ai mai multe instrumente de gândire, cu atât mai mult îți poți construi o viață minunată. 11. Creează-ți propriul viitor. Abilitatea de a privi în viitor și de a face astăzi pașii necesari care îți vor asigura viața pe care ți-o dorești reprezintă un mod de a gândi esențial practicat de oamenii cu cel mai mare succes din istorie. Persoanele cele mai eficiente își planifică viața cu atenție și fac tot ce depinde de ele pentru a anticipa cu mult timp înainte ce ar putea să meargă rău. Drept urmare, acestea gândesc mai bine și iau hotărâri mai bune decât oamenii din jurul lor. 12.Trăiește o viață minunată. Lumea din jurul tău este determinată în mare măsură de universul dinăuntrul tău. Oamenii cei mai fericiți, mai bine plătiți și mai respectați din fiecare domeniu sunt aceia care sunt cunoscuți pentru calitatea caracterului lor. Atunci când îți vei organiza viața în jurul calităților pereche numite integritate și curaj, ți se vor deschide toate ușile, iar tu vei fi o persoana cu adevărat fericită. Îți vei schimba modul de a gândi. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!