Multi dintre noi suntem departe de visul nostru din cauza unor motive banale…

Publicitate

Cunoastem cu totii destule persoane care se plang ca nu si-au implinit VISUL, ca nu au avut sansa altora, ca au asteptat sa le fie bine intai celor din jur, ca nu stiu, ca nu pot si alte motivatii mai mult emotionale decat rationale. In acelasi timp, la un nivel profund stim cu totii ca acestea sunt doar scuze.

In opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, nu facem ceea ce este important pentru noi, nu ne atingem VISUL deoarece un lucru bine ascuns in inima noastra nu vrea aceasta victorie. “Nu vreau sa deranjez, nu vreau sa supar, nu vreau sa produc suferinta, nu vreau sa fiu criticat, nu vreau sa fiu singur s.a. De fapt, ceea ce incercam cu adevarat este sa evitam propria suferinta pe care credem ca am putea s-o traim daca pierdem oameni, aprecierea lor, iubirea lor si alte lucruri care conteaza pentru noi. si atunci, nu vrem sa ne implinim visul!”, explica psihologul Laura Maria Cojocaru.

Ne place sa dam vina pe altii pentru nereusitele noastre

Alteori, nu ne atingem VISUL deoarece este mai comod sa dam vina pe sansa, destin, ghinion, ceilalti, tara in care traim, politica, birocratie, timpurile in care traim, vremea de afara, parerea vecinului etc.

“Pentru ca orice vis, dincolo de frumusetea lui, presupune si efortul necesar pentru a strabate drumul pana la el, respectiv investire de timp, energie, acumulare de informatie, rabdare, exercitiu, disciplina in mentinerea pe acest drum, automotivare. Atunci cand nu ne indeplinim VISUL, de multe ori este de verificat daca nu cumva nu suntem dispusi sa ne asumam responsabilitatea acestui efort. in alte situatii vrem sa credem – pentru ca este mai usor asa – ca acele persoane care au succes si-si implinesc visurile, au cumva un soi de bagheta magica pe care o scutura putin si gata. insa e important sa constientizam ca implinirea unui vis presupune si renuntare, macar pentru o perioada de timp, la anumite aspecte: o parte din timpul liber, o parte din finante, o parte din relaxare, o parte din confort; dar, dorinta de a le avea pe toate nu ne lasa sa dam drumul lucrurilor care ne tin pe loc”, afirma psihologul Laura Maria Cojocaru.

Cateva dintre scuzele cu care tindem sa ne obisnuim:

“Am ghinion!”. “Nu exista noroc sau ghinion, ci doar actiuni ale caror rezultate ne plac sau nu! E suficient sa ne propunem sa facem altfel pana cand rezultatul obtinut este cel dorit!”, declara specialistul.

“Nu am calitatile lui/ei!”. “Nu exista calitati si defecte ci doar insusiri pe care le folosim prea mult sau prea putin si, in functie de rezultat, mintea noastra le clasifica in bune sau rele. Este suficient sa ne gasim zona de echilibru a utilizarii insusirilor noastre si ceea ce nu putem inca sa facem, sa ne propunem sa invatam si sa exersam pana putem”, explica psihologul Laura Maria Cojocaru.

Publicitate

“E prea tarziu acum!”. “Niciodata nu este prea tarziu pentru a fi tu insuti! Niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de o alta profesie, niciodata nu e prea tarziu sa ai un hobby, niciodata nu e prea tarziu sa-ti cumperi bicicleta dorita sau sa inveti un lucru nou, niciodata nu e prea tarziu sa te opresti si sa observi florile, soarele, ploaia, fulgii de zapada, aerul care te tine in viata, animalutele care-ti ofera iubirea lor neconditionata, maretia naturii s.a.m.d. Niciodata nu e prea tarziu sa iubesti, sa razi, sa traiesti in bucurie! Orice clipa a vietii noastre este la fel de potrivita pentru a incepe sa ne traim VISUL!”, subliniaza psihologul Laura Maria Cojocaru.

“intai sa termin X, sa fac Y, sa am Z, sa … si mai tarziu ma ocup de visul meu!”. “Expresia “mai tarziu” incepe sa doara. Mai tarziu vei spune ca ai avut ghinion si risti sa crezi ca e prea tarziu si sa incepi sa te plangi! si plansul continuu de mila nu aduce decat o alta amanare!”, spune psihologul Laura Maria Cojocaru.

Care este VISUL tau?

“Majoritatea oamenilor sunt probabil tentati sa raspunda la timpul trecut: “eee, visam si eu odata sa …”. Este momentul sa repetam din nou intrebarea: “Care ESTE visul tau?” … pentru ca inca este, nu a disparut nicaieri ci doar l-ai aruncat in sertarul cu vechituri. Scoate-l de la sertar, scutura-l de praf si cere-i iertare pentru ca l-ai ignorat! VISUL tau te-a asteptat credincios in tot acest timp sa-i oferi un semn de iubire. Ce esti dispus sa faci ACUM pentru VISUL tau?”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.

Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite – psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Fii o femeie de nota 10! Respecta aceste calitati si cei din jur te vor respecta!

Publicitate

E vorba despre acea femeie cu care vrem să semănăm ”când vom fi mari”, cu care toți bărbații visează în taină să se întâlnească (măcar o dată), dar de care le e cam teamă să se apropie (dacă nu sunt și ei, la rândul lor, destul de evoluați).

Să bifăm, deci, cam ce secrete are o asemenea femeie (și eu mai am de bifat):

1 Este mereu interesată să se dezvolte

O femeie puternică este mereu motivată de scopurile și obiectivele pe care și le propune periodic, și nu se oprește până când nu și le îndeplinește.

Știe că universul nu îi este dator cu nimic, așa că este dispusă să muncească atât cât e nevoie pentru a obține ceea ce dorește.

2 Nu va fi niciodată doar o ”opțiune” pentru cineva

Dacă o suni abia la zece seara, într-o sâmbătă, să o scoți în oraș – nu-ți face iluzii. Ea are deja alte planuri, are suficient de multă stimă de sine încât să nu stea să aștepte s-o bage cineva în seamă ca să se simtă bine.

Dacă chiar vrei să fii împreună cu ea, ai grijă să-i rezervi timp… din timp.

3 Elimină persoanele toxice din viața sa

În ceea ce-i privește pe prietenii săi, le spune întotdeauna verde în față ce are de spus. Dacă adaugi ceva cu adevărat valoros în viața sa, te va păstra lângă ea. Dacă i-o complici fără rost, te va exclude fără remușcări.

Viața e prea scurtă ca să ne-o pierdem cu ființe care ne trag în jos.

4 Nu-i pasă ce cred ceilalți despre ea

Ai o problemă cu felul în care arată sau se îmbracă? N-are nevoie de validarea ta ca să se simtă extrem de bine în pielea ei.

Oricum, n-ai cum să mulțumești pe toată lumea. Și sunt lucruri mult mai importante decât obsesia pentru felul în care arăți, care chiar merită atenție și energie.

5 Se acceptă pe sine așa cum este

Cu toții avem defecte sau lucruri la care nu ne pricepem, ca dovadă că nici ea nu e perfectă. Dar, în loc să se lamenteze pentru ceea ce nu este, se bucură de calitățile pe care le are, și le cultivă în mod constructiv pe cele pe care și le dorește.

Publicitate

6 Se simte bine și singură

Nu e disperată să aibă neapărat un iubit. Poate să vină la ea și tatăl lui Ștefan cel Mare, dacă n-o face să se simtă mai bine decât când era singură, să fie sănătos.

Motivul pentru care intră într-o relație este pentru a înflori și a se dezvolta, nu a se chinui și a se auto-distruge, doar de dragul de a fi ”în rândul lumii”.

7 Prietenii ei adevărați se numără pe degetele de la o mână

O femeie puternică a trecut prin niște relații nereușite din care a învățat – de altfel, acestea au contribuit la puterea ei din prezent.

În timp, a păstrat alături de ea doar pe acei oameni în care s-a dovedit că poate avea încredere. Ei sunt cei care beneficiază de iubirea ei fără rezerve.

8 Consideră că oricine este demn de respect

Recunoaște că sursa tuturor ființelor din univers este unică, de aceea respectă pe oricine îi apare în cale. Tocmai de aceea, dacă se trezește careva să fie nepoliticos față de ea, se va lovi de atitudinea ei plină de considerație, care îl va face să apară penibil.

9 Îi pune pe fugă pe bărbații slabi

Este directă, încrezătoare și fără milă față de micimi. Dacă se apropie de ea un bărbat care nu are curajul de a privi în față adevărul, îl va arde cu sinceritatea ei fără compromisuri.

Nu acceptă să fie ținută în frâie și nu va renunța niciodată la scopurile ei de dezvoltare personală de dragul unei relații.

10 Știe să facă haz de necaz

Dacă ceva nu-i iese cum a preconizat, nu face din asta o tragedie, pentru că a învățat că simțul umorului este o resursă inepuizabilă de revenire din orice necaz.

Știe să facă haz și de ea însăși, pentru că nu se consideră prea importantă, de fapt. Importante sunt scopurile mărețe și nobilele idealuri.

Sursa: puteredefemeie.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala