Morgan Freeman – “Pamantul nu este in pericol… nu inca! A supravietuit unor timpuri mult mai grele decat aceasta, dar se schimba… noi suntem in pericol.”

Morgan Freeman – “Pamantul nu este in pericol… nu inca! A supravietuit unor timpuri mult mai grele decat aceasta, dar se schimba… noi suntem in pericol.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 May 2020 in Dezvoltare Personala

“Pot să spun că viața este bună cu mine. A fost și este bună cu mine. Așa că mă gândesc că îndatorirea mea este să fiu și eu bun cu ea. Cum să fii bun cu viață? O trăiești.”

Morgan Freeman este un adevărat maestru al înțelepciunii, iar cuvintele sale adevărate lecții și sfaturi care ajung la sufletul celui care le ascultă.

La inceput a fost Pamantul… PARADISUL… Un sanctuar imaculat al frumusetii… Singurul loc din universul cunoscut capabil sa creeze o viata sustenabila. Inainte ca oamenii sa apara, Pamantul era in armonie perfecta. Corect?

Ei bine… nu atat de mult. Pamantul a fost intotdeauna macinat de haos si violenta, schimbandu-se in mod constant prin ceea ce poate fi un proces brutal de incercare si eroare. Suntem un produs al acestei evolutii, prima si singura specie pana acum, capabila sa reproduca puterea creatoare a naturii… si distrugere.

De-a lungul timpului am schimbat literalmente fata Pamantului, atat de mult incat daunele pe care i le-am facut sunt ireversibile. Ni s-a spus ca Pamantul este pe moarte si ca trebuie sa il salvam. Este o notiune eroica, dar nu a fost foarte eficient pentru a schimba comportamentul nostru de pana acum.

NU ESTE ADEVARAT. Pamantul nu este in pericol… nu inca! A supravietuit unor timpuri mult mai grele decat aceasta, dar se schimba… NOI SUNTEM IN PERICOL.

Extinctii in masa s-au intamplat pe Pamant inainte… si din cauza actiunilor noastre este pe punctul de a se intampla din nou. Ceea ce inseamna ca trebuie sa schimbam cursul actiunilor noastre pentru a avansa… este singurul lucru care poate preveni extinctia noastra. Cea mai buna sansa de supravietuire se afla in continuarea imitarii naturii, inspirandu-ne din puterea ei uimitoare.

Considerand miceliul o masa de filamente care ies de sub sol si permit in lumea naturala distribuirea substantelor nutritive si informatii fara un creier central… nu este foarte diferit de internet, care ne permite sa impartasim idei si sa lucram la o forma de viziune comuna pentru un viitor comun.

Cei mai multi dintre noi intelegem, intelectual, ca suntem conectati intre noi si ca soarta noastra este legata de planeta noastra. Dar acum avem mijloacele si cunostinte pentru a face schimbarile; trebuie sa actionam. Am gasim multe dintre raspunsurile de care avem nevoie in lumea naturala. Procesul de schimbare al pamantului la un loc, care ne ofera suport, este deja in curs de desfasurare.

Un progres este pe cale sa se produca si exista motive sa fim optimisti. Cu cat facem mai mult, cu atat ajutam Pamantul sa se reconstruiasca si sa sa se refaca pe sine. Este necesar un efort concentrat. Nu este o provocare pentru doar cateva tari sau lideri mondiali sa poata repara de unii singuri. Este nevoie de noi toti sa actionam cu eforturi largi… si mici.

Intr-o zi, foarte curand, vom fi intrebati: CE AM FACUT? Si vom spune: “AM FACUT TOT CE AM PUTUT”. Trebuie. Pentru ca daca nu o facem, nu va fi nimeni care sa intrebe. Nu ne-am mai confruntat cu o asemenea criza, dar niciodata nu am avut idei bune pentru a rezolva problemele.

Aceasta este singura noastra casa. Astazi puteti alege sa faceti o lume diferita!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide