Modurile prin care dragostea te schimba in bine, si iti influenteaza viata

Modurile prin care dragostea te schimba in bine, si iti influenteaza viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 February 2018 in PersonalitateRelatii

Unul dintre motivele pentru care oricui i se poate parea fara sens sa urmeze o cariera in cercetare este tocmai felul in care cercetatorii se contrazic. In ciuda titlului de mai sus, nu o data toata lumea a putut citi faptul ca la vederea unei femei frumoase orice barbat pierde cel putin 50 de puncte din totalul de puncte al propriului IQ – ne explica site-ul www.thefrisky.com si site-ul www.yourtango.com . Si totusi, azi aflam ca dragostea ne face mai destepti! Deci, o pereche de sani face orice barbat sa-si piarda mintile, dar ii creste totodata coeficientul de inteligenta la vederea lor?!

Asa se pare, si exista si un top 5 care demonstreaza afirmatia de mai sus.

1. Capacitatea mentala creste

Conform studiului efectuat de Universitatea din Amsterdam, esantionul cu cele mai frecvent si bune performante in pat a prezentat si o mai mare capacitate mental si de analiza a tuturor problemelor la care au fost supusi.

2. Mai fericiti

De vina fiind eliberarea de oxitocina, care se “intampla” atunci cand faci dragoste.

3. Eliberarea de stres

Serviciu, facturi, rate la banci, copii de ingrijit si crescut, e de mirare cum nu ne pierdem mintile cateodata. Insa din nou eliberarea de oxitocina isi spune cuvantul! Cei care fac dragoste mai des se si elibereaza de o cantitate mare de stes, “maturate” fix de aceasta oxitocina.

4. Creste respectul de sine

…Pe care ni-l da amorul! Amorul ne da o stare minunata, si implicit vine si respectul de sine atunci cand o persoana se simte implinita si fericita. Iar respectul de sine se dovedeste a fi extrem de important in orice am face zilnic.

5. Dormim mult mai bine

Din nou aceasi oxitocina e de vina. Eliberarea ei in propriul organism duce la o relaxare eficienta, atat de necesara pentru o odihna si un somn de foarte buna calitate. Si o persoana odihnita automat care o mai mare capacitate intelectuala.

Cele 5 stagii ale unei relatii de cuplu. Tu in care esti?

Atunci cand pornesti o relatie de cuplu, nu stai sa o analizezi in toate amanuntele ele, dincolo de sentimentele pe care le nutresti fata de persoana respectiva.

Psihologii, insa, au studiat amanuntit relatiile de cuplu si astfel si-au dat seama ca, indiferent de particularitatile fiecarei relatii in parte, exista 5 stagii prin care trece fiecare relatie. Iata care sunt acestea si ce presupun ele.

Aceste stagii pot dura minute, ore, ani, in functie de dinamica relatiei. De asemenea, relatiile nu sunt 100% lineare, fiecare cuplu putand trece din cand in cand prin cate o etapa, dupa care sa sara la cealalta, inainte si inapoi.

Tu in care stadiu crezi ca esti acum?

1. Alegerea

Este perioada in care Cupidon isi face meseria. Esti sau nu atras de o anumita persoana, din punct de vedere fizic, intrucat nu iti poti da seama de aspectele psihologice la prima vedere. Se pare ca acele calitati pe care le consideram ideale, par stralucitoare atunci cand intalnim un potential partener care le are. Asa apare atractia, un cutremur emotional care iti da de veste ca persoana din fata ta are potential.

2. Idealizarea

Este faza in care ti se pare ca partenerul este cel mai bun din lume, ca nu exista nimeni altul pe acest pamant care sa aiba aceste calitati. Ii idealizam calitatile, virtutile, nici nu-i observam imperfectiunile. In aceasta faza, restul universului NU mai exista. Momentul este cauzat de reactiile chimice de la nivelul creierului, unde se pompeaza de zor endorfine si oxitocine.

3. Perioada pre-critica

In acest interval incepi sa observi ca partenerul nu este chiar atat de perfect. Ca mai are si unele defecte care ti-au scapat. Substantele chimice de la nivelul creierului incep sa scada in nivel si atunci reactionezi altfel la comportamentele partenerului pe care le consideri dezamagitoare. Incepi sa descoperi usor-usor, defectele, limitele, frustrarile. Foarte multe persoane isi continua relatia in acesta faza, ani in sir, fara sa incerce sa rezolve ceva, acumuland resentimente.

4. Criza

In acest interval au loc certurile, plangeri legate de inabilitatea partenerului de a satisface dorintele celuilalt. Se cauta in partener solutia la singuratate. Altii incearca sa rezolve problema, stiu ca acest moment este ceva temporar si merg mai departe, solidificandu-si relatia. Altii raman ani in sir in acest stadiu de certuri fara sa se ajunga la vreun rezultat, iar altii se despart.

5. Conservarea

Dupa ce s-a trecut de toate dezamagirile, partenerii incep sa se priveasca obiectiv, se accepta cu bune si rele, si incearca sa-si construiasca o relatie solida. Isi dau seama ca dincolo de frustrari si nemultumiri, pot lucra impreuna, pot face compromisuri, pot sa-si respecte spatiul personal si personalitatea.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să DISTRIBUI și pentru prietenii tăi!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!