Modurile in care privesc viata oamenii bogati, acest fel de a gandi le aduce prosperitatea, ai putea invata cate ceva din asta!

Modurile in care privesc viata oamenii bogati, acest fel de a gandi le aduce prosperitatea, ai putea invata cate ceva din asta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 September 2018 in Dezvoltare Personala

Ceea ce-i separa pe oamenii bogati de oamenii de rand nu are legatura cu actiunile lor, ci cu modul in care gandesc miliardarii lumii.

Steve Siebold a intervievat de-a lungului anilor miliardarii din intreaga lumea, iar descoperirile sale au fost sintetizate in volumul „Cum gandesc oamenii bogati”.

Cartea, asa cum o descrie autorul, „este de o brutala onestitate care ii va soca pe unii si inspira pe altii”. In ea, Siebold atinge totul: de la credinta legata de sursa tuturor relelor pana la ce influenteaza pietele financiare sau ce ar trebui sa-si invete copiii pentru ca acestia sa aiba succes financiar mai tarziu. Mai jos sunt descrise modurile de gandire ale bogatilor lumii si pe care le poti aplica si in viata ta.

Oamenii bogati cred ca saracia este sursa tuturor relelor … in vreme ce oamenii obisnuiti cred ca banul este ochiul dracului. Potrivit lui Siebold, in comunitatile sarace, oamenii se tem sa devina bogati.

„O persoana obisnuita a fost invatata sa creada ca bogatii sunt norocosi sau lipsiti de onestitate. Este adevarat ca banii nu-ti garanteaza fericirea, insa la fel de adevarat este ca iti fac viata mai usoara si mai placuta”.

Oamenii bogati cred ca egoismul este o virtute … in timp ce oamenii obisnuiti il cred un defect de caracter.

„Oamenii bogati incearca sa faca totul pentru a fi fericiti. Ei nu incearca sa se prefaca ca salveaza lumea”, sustine Siebold in Business Insider.

Problema este ca oamenii din clasa mijlocie considera egoismul drept ceva negativ si din aceasta cauza raman saraci. „Daca nu ai grija de tine nu esti in pozitia de a salva pe nimeni. Nu poti da ceea ce nu ai”.

Oamenii bogati au o mentalitate a actiunii … in vreme ce oamenii saraci o metalitate a loteriei.

„In vreme ce masele asteapta sa fie inspirate si sa aleaga numerele castigatoare si se roaga pentru prosperitate, bogatii rezolva probleme”, scrie Siebold.

„Eroul (cei mai multi dintre oameni) asteapta ajutor din partea lui Dumnezeu, a guvernului, a sefului sau a partenerului de viata. In acest fel gandesc oamenii simpli si astfel isi traiesc viata fara sa-si dea seama ca timpul trece in vreme ce ei asteapta o minune”.

Oamenii bogati cred in acumularea de cunostinte specifice … in vreme ce oamenii saraci cred ca drumul catre bogatie e pavat cu educatia formala.

„Masele sunt convine ca un master sau un doctorat reprezinta calea catre prosperitate. In schimb, oamenii bogati nu sunt interesati de procese ci de obtinerea rezultatului final.”

Oamenii bogati viseaza la viitor … in vreme ce saracii tanjesc dupa zilele bune din trecut.

„Oamenii care cred ca zilele lor bune au ramas in urma, rareori ajung bogati si adesea se lupta cu nefericirea si depresia”, argumenteaza Siebold.

„Milioanarii devin bogati pentru ca au incredere in ei si isi proiecteaza visele, scopurile si ideile in viitorul necunoscut”.

Oamenii bogati folosesc logica cand e vorba de bani … in vreme ce oamenii obisnuiti vad banii prin intermediul emotiilor.

„Un om obisnuit inteligent, bine educat si, de altfel, un om de succes se poate transforma rapid intr-o fiinta plina de teama care are o singura aspiratie financiara: sa aiba o pensie confortabila la batranete.”, scrie Siebold.

„Bogatii lumii vad banii asa cum sunt printr-o gandire logica. Ei cred ca banul este un instrument extraordinar care ofera optiuni si oportunitati”.

Oamenii bogati isi urmeaza pasiunile … in vreme ce persoanele obisnuite castiga bani facand lucruri care nu le plac.

„Unei persoane obisnuite i se pare ca omul bogat munceste tot timpul. Insa una dintre cele mai inteligente strategii ale bogatilor este sa faca ceea ce iubesc si sa gaseasca o modalitate si sa fie platiti pentru asta”, spune Siebold.

Pe de alta parte reprezentantii clasei mijlocii accepta job-uri care nu le plac „pentru ca au nevoie de bani si au fost invatati la scoala si conditionati de societate sa traiasca intr-o gandire lineara care sustine ca banii se castiga prin efort fizic sau mental”.

Oamenii bogati sunt in cautarea provacarilor … in vreme ce oamenii saraci au asteptari scazute astfel incat sa nu fie niciodata dezamagiti.

„Psihologii si alti specialisti in sanatatea mentala ii sfatuiesc pe oameni sa-si stabileasca asteptari scazute legate de viata lor astfel incat sa nu fie dezamagiti”, spune Siebold.

Insa, sustine el, „nimeni nu a dat lovitura si a devenit bogat si sa-si traiasca viata fara a avea asteptari imense de la viata”.

Oamenii bogati cred ca trebuie sa FII pentru a deveni bogat … iar oamenii din clasa mijlocie cred ca trebuie SA FACI ceva pentru a te imbogati.

„Tocmai de aceea oameni precum Donald Trump au trecut de la a avea cateva milioane la datorii de 9 miliarde si apoi a devenit mai bogat ca niciodata”, sustine Siebold.

„Oamenii simpli sunt fixati pe actiune si rezultat imediat al actiunii, bogatii invata si se dezvolta din fiecare experienta, indiferent ca este vorba despre succes sau esec stiind ca adevarul castig este sa devina o adevarata fiinta umana de succes care, in cele din urma, va obtine rezultate exceptionale”.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Facebook arata articolele doar persoanelor care sunt interesate. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!