Mici pasi spre fericire! Astazi sunt fericit pentru ca am mai primit o zi de la viata!

"Fii fericit pentru acest moment. Acest moment este viaţa ta." [Omar Khayyam] Am realizat ca ne obosim cu lucruri si suparari fara rost, ca pretindem de la oameni ceea ce n-au si suferim cand ar trebui sa ne bucuram de viata. Am privit in jurul meu si am realizat ca sunt un om norocos si ca pentru o relatie inchisa sau cateva minciuni n-are rost sa ma opresc si sa bat pasul pe loc. Nimeni nu-mi va aduce inapoi timpul pierdut, nimeni nu-mi ofera inca o sansa si viata asta trece prea repede pentru a-o calca in picioare. Am pretentii de la mine, stiu ce pot si stiu ce este prea mult pentru mine: atunci lupt mai mult si nu-mi permit sa renunt, sa ma dau batuta si sa ma demoralizez. Draga mea, ce ai de gand sa faci? Sa plangi, sa te consumi, sa renunti la frumusetea zilei de azi pentru ce a fost ieri? Poti plange o zi, dar a doua zi trebuie sa te ridici pentru ca altfel te vei intrista pe zi ce trece si vei ajunge sa crezi ca fericirea si bucuria ta depinde de ceilalti. Mergi inainte, pleaca undeva, nu renunta si nu te inchide. Golul in suflet la un moment dat dispare si lacrimile de ieri se vor transforma intr-un zambet puternic! de Maria Cristiana Tudose "Primul principiu în viață: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor." - [Marie Curie] Acest mesaj trebuie sa ajunga la toate femeile din lumea intreaga. Nu uita sa ii dai share. Aceasta femeie a postat pe pagina ei de Facebook o fotografie in costum de baie. Mesajul care insoteste imaginea a devenit viral in intreaga lume, fiind share-uit de milioane de femei. "Am vergeturi si port costum de baie atunci cand merg la plaja. Burtica mea este lasata, insa nu ma deranjeaza... in ea au avut casuta trei copii. Si da, inca port costum de baie cand merg la plaja. Buricul meu este si el lasat (este ceva ce nici macar nu stiam ca este posibil inainte)... si inca port costum de baie. Si mai stiti ce? Sunt mandra de acest corp si de fiecare semn pe care il are. Si sa va spun de ce... pentru ca aceste semne, aceste vergeturi, aceste piei lasate imi amintesc ca am fost binecuvantata pentru a ramane insarcinata. Burta mea lasata este un semn ca am muncit din greu pentru a da jos toate kilogramele acumulate in timpul sarcinii. Nu le-am dat pe toate, insa am pierdut cat am putut. Da, port costum de baie pentru ca singurul om care poate spune ceva despre cum arat este omul care stie prin ce am trecut. Si acest om spune ca nu este nimic mai sexy decat corpul meu. Acestea nu sunt cicatrici, sunt amintiri... care vor fi cu mine toata viata. Pentru ca le merit, pentru ca sunt femeie." "Tu te afli acum la o răscruce. Ai ocazia să iei cea mai importantă decizie pe care o vei face vreodată. Uită-ţi trecutul. Cine eşti tu, acum? Cine a decis ca tu să fii cel de acum? Nu te gândi la cel care ai fost. Cine eşti acum? Ai decis cine vrei să devii? Ia această decizie în mod conştient. Ia-o cu grijă. Ia-o cu forţa." [Anthony Robbins]
Publicitate

“Nu poți trăi o zi perfectă fără să faci ceva pentru cineva care nu te va putea răsplăti niciodată.” – John Wooden

Este important sa ii facem pe cei din jurul nostru fericiti, dar pentru a realiza acest lucru trebuie sa facem primul pas, sa fim noi insine fericiti. Fericirea nu suporta amanare, ea trebuie traita la momentul prezent !

Incepand de astazi …

Apreciază ceea ce ai si cauta fericirea.

Dacă am număra binecuvântările noastre în loc de banii noștri, ne-am da seama cât de bogați suntem de fapt. Mulți nu realizează cât de fericiți și norocosi sunt, decât atunci când se întâmplă o nenorocire care să le deschidă ochii.

Fericirea este acolo unde vrei tu să fie. Trebuie doar să vezi frumusețea ascunsă cu delicatețe între secundele din viața ta. Dacă nu te oprești pentru un minut să o vezi, s-ar putea să treci zi de zi pe lângă ea.

Orientează-ti atenția spre lucrurile care contează cu adevărat.

Simplul fapt că esti chiar aici, în viață, pe această planetă este un miracol divin și nu ar trebui să îți petreci timpul timpul oferit pentru a fi nefericit. Fiecare moment care pe care îl trăiești este un cadou, așa că nu te concentra pe lucruri care nu îți aduc fericirea, ci orientează-ți atenția spre momentele și lucrurile care contează cu adevărat și spre spre persoanele care au un loc aparte în inima ta.

Defineste-ți sensul în viață, și urmăreste să îți atingi idealurile.

– Care este sensul vieții tale ? Definește-ti obiectivele și nu iti fie frică de eșec. Vor exista atât de mulți oameni care îți vor spune că nu poți, dar ceea ce trebuie să faci este să te întorci și sa le spui: “Uita-te la mine!”

Acceptă provocările

Publicitate

Unele persoane consideră provocările ca pe un ocol în viață, ca o pierdere de timp și energie, dar de fapt un asemenea ocol reprezintă o ocazie de a învăța mai multe despre cine ești tu de fapt și unde te îndrepți în viața ta. Parcurgând o cale deja bătătorită îți pierzi din spiritul creativ și pierzi ocazia de a descoperi noi modalități de a construi din tine o persoană puternică . Acceptă provocarile și situațiile dificile din viața ta! Rezistă ! Astfel vei deveni mai puternic și mai înțelept.

Descoperă cine ești cu adevărat.

“A te lupta cu tine însuţi e lupta cea mai grea; a te învinge pe tine însuţi este biruinţa cea mai frumoasă.”

Petrece timpul cu persoanele care te fac să te simți fericit.

Nu poți face alegeri pozitive pentru tot restul vieții dacă nu trăiesti înconjurat de persoane care te ajută să iei decizi înțelepte, te sprijină și creează o atmosferă plăcută. Păstrează lângă tine persoanele care te fac să te simți bine și petrece cat mai mult timp cu acestea.

Tratează-i pe ceilalți asa cum vrei să fii tu tratat.

Fii conștient de atitudinea ta și acțiunile tale. Este posibil să ai toate instrumentele la dispoziția ta pentru a face și spune ce vrei, dar ține minte, viața esteun cerc – ceea ce oferi celor din jur, se va întoarce în cele din urmă la tine.

Acceptă-ți trecutul și asumă-ți greselile !

Acceptă că ai greșit ca să poți învăța din greșeli, acceptă provocarile ca să devii mai puternic, acceptă lacrimile semenilor, că să înveți să le stergi, acceptă rautatea oamenilor, ca să înveți să fii mai bun.

Fericiți sunt cei care își acceptă trecutul, se bucură de prezent și nu se tem de viitor.

“Ai încredere în tine însuți. Percepțiile tale sunt adesea mai precise decât ești dispus să crezi.” – Claudia Lee Black

Publicitate
Alte Articole
De Suflet