Mestecați fagure de miere o dată pe zi și veți avea o imunitate puternică – un tratament delicios pentru gingivită și cataractă

Mestecați fagure de miere o dată pe zi și veți avea o imunitate puternică – un tratament delicios pentru gingivită și cataractă

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Fagurele de miere de albine este vândut în fiecare piață și este bine să îl folosești din când în când. Are beneficii de neînlocuit pentru sănătate. După ce citiți acest articol, veți afla ce boli răspund bine la mestecarea fagurelui.

Știm cu toții multe despre beneficiile mierii. O folosim la ceai, o mâncăm cu pâine și unt, o adăugăm la fulgi de ovăz.

Cu toate acestea, majoritatea dintre noi uităm de fagurele de miere. Din cele mai vechi timpuri se credea că acest produs are puteri speciale de vindecare . De fapt, fagurele conține, pe lângă miere, propolis și polen de albine. Sigur v-ați dat seama că aceasta este o combinație excelentă pentru sănătate.

Ceara produsă de albine este o substanță galbenă cu miros plăcut. Se compune din carbon, hidrogen și oxigen, diverse minerale și vitamina A. Ceara de albine este utilizată în multe domenii industriale, inclusiv în cosmetice și parfumuri.

Propolisul conține cantități mari de rășină și uleiuri esențiale. Are acțiune antiinflamatoare, analgezică și antibacteriană.

Polenul este un produs de origine vegetală. Cu toate acestea, după tratamentul efectuat de către albine, produce un număr mare de enzime cu activitate biologică ridicată.

În ce cazuri este bine să mesteci un fagure?

Fagurele este foarte recomandat să fie mestecat de persoanele care sunt îngrijorate de procesele inflamatorii din cavitatea bucală. Cum ar fi cariile dentare și gingivita, stomatita. În timpul mestecării, placa este purificată simultan și cavitatea bucală este dezinfectată.

În cazul problemelor de stomac cum ar fi ulcerul și colita. Pentru a curăța stomacul și intestinele, este foarte benefic să mestecați fagure. Odată ce a rămas doar ceară în gură, este bine să o înghițiți cu atenție. Compoziția chimică complexă a cerii are un efect benefic asupra activității excretoare și motorii a stomacului. În plus, normalizează aciditatea secreției gastrice.

O observație interesantă: aciditatea scade semnificativ dacă luați o linguriță cu miere cu 1,5 – 2 ore înainte de masă și, dimpotrivă, crește atunci când luați după masă.

Fagurele este adesea folosit pentru a preveni și trata cataracta. Se toarnă apă caldă, așteaptă să se topească ceara și picură o picătură sau două în ochi.

În acest caz, cel mai bine este să consultați un specialist înainte de a utiliza această rețetă.

Ceara de tip fagure este de asemenea utilizată pentru arsurile ochilor după lucrul cu oxigen sau expunerea necorespunzătoare la lumina soarelui. Acest lucru va ajuta la restabilirea corneei.

Fagurele este benefic pentru cei care doresc să își întărească sistemul imunitar. În plus, este obligatoriu să consumați în cazul unei probleme ale sistemului respirator – gripă și răceli.

Cu cât îi oferiți copilului fagure de miere mai des, cu atât mai rar se va îmbolnăvi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!