Mereu am crezut ca oamenii sunt buni si iti vor doar binele… Chiar daca de multe ori „ma ard cu ciorba” nu numai ca nu suflu in iaurt, dar continui sa mananc din aceeasi ciorba fierbinte…

Mereu am crezut ca oamenii sunt buni si iti vor doar binele… Chiar daca de multe ori „ma ard cu ciorba” nu numai ca nu suflu in iaurt, dar continui sa mananc din aceeasi ciorba fierbinte…

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2020 in De Suflet

Imi plac oamenii nebuni, dar buni. Imi plac cei care nu-si strang duritatea si taria negativa la piept, ca pe-o comoara pretioasa, ba poate chiar ca semn de mandrie. Imi plac oamenii cu putere de-ntelegere, care pot patrunde-n universul celuilalt si nicidecum cei care nu pot iesi din pielea si orgoliul lor nici macar pret de-o secunda, sculptandu-si astfel un caracter cu zeci de cioturi ascutite ce le strapung carapacea, adevarate sulite cu care-si ranesc, de cele mai multe ori din placere, semenii.

Imi plac oamenii al caror suflet vibreaza si se poate inmuia atunci cand e cazul, putand primi si darui astfel, imi plac cei a caror constiinta este treaza, care stiu a-si repara greselile, imi plac oamenii pe care-i pot pastra cu drag in suflet si care stiu sa lase-n urma lor, in loc de scrum, lumina.

Cei strict realisti nu m-ating si nu m-atrag nici cat negru sub unghie. De asemenea, toata viata fugit-am de oamenii de afaceri, parandu-mi-se goi, alegand boemia, sclipirea si nebunia artistilor.

Ocolesc nuantele de gri, nu ma misca oamenii gri, fara pic de clocot si culoare. Sunt toleranta, pana la un punct, in fata viziunilor inguste din punctu-mi de vedere, dar nu le pot imbratisa, ii compatimesc pe cei a caror incredere-n ei insisi provine dintr-un oarecare titlu sau dintr-o oarecare functie, preferand sa simt omul. Nu m-atrag, la un anumit nivel, oamenii care nu citesc, chiar daca pot fi binevoitoare cu ei, dar nu si permisiva, nu m-atrag nici cei care-mi flutura pe sub nas doar citate, in lipsa unei gandiri personale.

Imi plac oamenii care stiu sa vada dincolo de ceea ce se vede, imi plac oamenii care stiu ca imaginatia poate avea corespondenta-n realitate, imi plac visatorii care tanjesc, asa, ca-ntr-o difuza amintire, spre alte lumi care aici ar parea ireale, imi plac oamenii care pot rade lesne de ei insisi, care nu-s scortosi si apretati, imi plac cautatorii si nu cei care accepta oaresce adevaruri in virtutea unor traditii sau a unor cunostinte acumulate, imi plac oamenii care-si pun intrebari, imi plac oamenii sensibili, atinsi de frumusetea celor inconjuratoare, imi plac artistii, dar admir acuratetea, acribia unei minti sclipitoare, imi place nebunia ingemanata genialitatii, imi plac oamenii care sfideaza aplatizarea, care sfideaza tiparele, imi plac sufletele poetice, imi plac oamenii care nu-s furati de cele cotidiene si care pot percepe noima lucrurilor sau macar incearca aceasta, imi plac oamenii care tind spre cele profunde, spre esenta, fara a uita insa de jocul curat al vietii.

Greu ma voi dezobisnui sa mai cred ca oamenii sunt buni, cumsecade, etc. etc. Si cand am scris etc. ma refeream la calitati. Defectele nu prea ma stradui sa le observ si sa le analizez, ca e timp pierdut aiurea. Esentialul este ca desi „ma ard cu ciorba” nu numai ca nu suflu in iaurt, dar continui sa mananc din aceeasi ciorba fierbinte…

Eu nu am cunoscut niciodata starea sau sentimentul de URA, ci doar pe acela de INVIDIE. Si sa nu va inchipiti careva dintre cei ce cititi randurile astea, ca am invidiat pe cineva pentru bani, avere sau frumusete. Nici vorba. Altii m-au invidiat pe mine … Deci ma bucur nespus ca unii din cei pe care i-am cunoscut, au putut fii gelosi pe fericirea,linistea, si bunatatea mea. Inseamna ca le-am avut pe toate si sunt cu muuuuult mai bogata ca si ei.

Si cum am spus multora dintre cei destupati la minte cu care am discutat, eu pot spune ca am fost una dintre „Rasfatatele sortii”. Si asta pentru ca pe langa toate cele bune de care m-am bucurat pana acum, am gasit intotdeauna puterea si am avut vointa sa o iau de la inceput. Am plecat de langa lacomie, rautate si neputinta intelegerii si sunt atat de impacata, cu starea asta, incat si mie mi-e greu sa ma dezmeticesc…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide