“Aminteşte-ţi uneori că pe jumătate eşti apă. Când nu poţi depăşi un obstacol, curgi pe lângă el, ocoleşte-l şi mergi mai departe, aşa cum face apa.”Lipsa Margaret Atwood
Nevoia de a bea apa este una dintre cele mai importante necesitati vitale ale omului. Fara apa, corpul nostru rezista maxim 4 zile. Este bine-cunoscut faptul ca organismul uman este 70% apa; unele organe au chiar mai mult: creierul – 90%, sangele – 80%.
Pentru un trai sanatos este necesar sa bem zilnic cel putin 2 litri de apa, ajungand chiar la 3 litri in lunile de vara.
Ce se intampla cand nu bem suficienta apa ?
Senzatia de sete este, de fapt, ultimul apel de urgenta al organismului cand are nevoie de apa. Daca ignoram aceasta senzatie, dupa un timp, neurotransmitatorii – care contin 90% apa – nu mai sunt capabili sa transmita mesajul „mi-e sete“. De aceea, cand nu bem apa, cu timpul nu mai simtim senzatia de sete. Apare fenomenul de deshidratare a organelor, ceea ce provoaca dureri in diferite zone ale corpului. Ca sa atenuam aceste dureri ne ducem repede la cutia de medicamente… fara a ne da seama ca de fapt, tratamentul de care avem nevoie este compus din … APA.
Organismul uman se protejeaza de deshidratare. El genereaza o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Aceasta pelicula nu este altceva decat… colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90 % din cazuri, colesterolul scade daca timp de 21 de zile bei apa corect.
Medicul Ralph Vornehm a demonstrat ca celulele deshidratate se gasesc intr-o sfera intunecata, apoi ele devin mutante si de acolo se ajunge la cancer.
In trecut, cand nu erau medici si farmacii la sate, multe „betesuguri“ erau tratate cu apa de izvor.
Pare greu de crezut, dar cel mai bun medicament este apa de izvor. Astazi, s-a demonstrat stiintific puterea de vindecare a apei. Medicul german F. Batmanghelidj a ajuns la concluzia ca „majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare“. El este autorul cartii „Nu esti bolnav, ti-e doar sete“.
Tulburarile anumitor organe apar din cauza lipsei de apa, administrarea ei cu regularitate ducand la vindecarea bolilor. Pe acest principiu se bazeaza de mii de ani forta tainica a apei de a revigora si purifica organismul.
Cura cu apa de izvor
Apa pura de izvor este un adevarat elixir al vietii. A bea apa sanatoasa este cea mai buna (si cea mai accesibila) metoda de improspatare a trupului si a mintii. Cand este recomandata cura cu apa ? Nu exista astfel de recomandari. Puteti bea apa de izvor oricand si oricat va cere organismul. Insa, cele mai indicate situatii sunt excesele alimentare si postul.
Apa spala toxinele, purifica organismul, revitalizeaza activitatea organelor, creste metabolismul regland greutatea organismului si apetitul. Are proprietati cosmetice deosebite, mentine frumusetta pielii si a parului. Pe langa bai, masti si comprese cu apa pura de izvor, exista sprayuri cu apa minerala naturala care se pulverizeaza pe fata, pe maini si pe gat.
Pentru a incepe o cura cu apa de izvor, aceasta trebuie sa o luati din surse nepoluate. Sunt recomandate izvoarele din zonele montane, din zone impadurite, nepopulate. Apa nu trebuie stocata mai mult de 5 zile la temperatura camerei sau 7 zile daca e pastrata la frigider, in recipiente inchise si foarte curate.
Daca depozitati apa in vase de argint, sau introduceti in recipient obiecte din argint obtineti asa-numita apa de argint. Aceasta imbunatateste digestia, regenereaza rapid celulele si tesuturile vatamate, ajuta la prevenirea racelii, gripei si a tuturor bolilor datorate microbilor. Ranile spalate cu apa de argint se vindeca mult mai repede.
Cura cu apa de izvor se face astfel: In seara dinaintea procedeului nu consumati bauturi alcoolice sau acidulate.
Procedeul: Dimineata, imediat dupa trezire, beti, intr-un interval de 10 -15 minute, 4 pahare cu apa pura de izvor sau apa plata.
Timp de o ora, nu mancati nimic si nu beti altceva decat putina apa. Apoi puteti servi micul dejun.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.