Image

Linistea – cea mai de pret comoara, pe care am pierdut-o in fuga dupa un trai mai bun… o lectie frumoasa de viata!

Publicat de Patricia Esca pe 1 September 2020 in De SufletLecții de viațăPilde

“În fiecare om este un ochi al sufletului, care… este cu mult mai prețios decât zece mii de ochi trupești, căci numai el vede adevărul.” – Platon

A fost odata un fermier care si-a pierdut ceasul in hambar. Desi era un ceas obisnuit, pentru el avea o valoare sentimentala foarte mare – era primit cadou de la sotia lui care murise in urma cu cativa ani. Dupa ce l-a cautat ore in sir prin fanul din hambar, barbatul a cedat si a cerut ajutorul celor patru copii ai lui, care se jucau prin curtea casei.

El le-a promis ca persoana care va gasi ceasul va fi recompensat cu un cadou. Auzind acestea, copiii s-au grabit in hambar, au rascolit tot fanul… insa nu au reusit gasi ceasul. Tocmai cand era dispus sa renunte definitiv, baietelul cel mic de doar cinci ani i-a cerut sa ii mai acorde o sansa.

Fermierul s-a uitat la el si a spus “De ce nu?”. Acesta l-a lasat pe copil sa intre din nou in hambar. Dupa un timp, baietelul a iesit cu ceasul in mana. Tatal a fost atat de fericit si surprins incat nu stia cum sa reactioneze. Apoi… l-a intrebat cum de el a reusit si ceilalti au esuat.

Citeste si  Dumnezeu ne raspunde la rugaciune! Rugaciunea poate fi auzita daca ne “rugam corect”, cerand binele nostru si al celorlalti, cu perseverenta si credinta ca se va intampla

“Nu am facut nimic special, doar m-am asezat in fund si am ascultat. In tacere, am auzit ticaitul ceasului si am inceput sa caut in acea directie.” – a marturisit copilul.

Morala povestii: O minte linistita poate gandi mult mai bine decat o minte ocupata. Petrece cateva minute pe zi in tacere si vei vedea cum vei reusi sa iti modifici viata asa cum vrei sa fie.

“Sufletul nostru, adevăratul nostru sine, este dimensiunea esențială, cea mai misterioasă, și mai magică a ființei noastre. De fapt, nu este o realitate separată, așa cum este considerat în gândirea occidentală, ci forța coezivă care ne unește trupul, inima și mintea. Nu este o fantomă prinsă cumva în capcana mașinăriei fizice a trupurilor noastre, ci chiar esența ființei noastre.” – Gabrielle Roth


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon