Lectiile de viata pe care le invatam in tinerete pe pielea noastra!  – “Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea !”

Lectiile de viata pe care le invatam in tinerete pe pielea noastra! – “Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea !”

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Nu lasă niciodată moralitatea să te împiedice să faci ceea ce trebuie.” – Isaac Asimov

Există o mulţime de lecţii pe care mi-aş fi dorit să le fi primit de la viaţă când eram mai tânăr, sau măcar să le pot înţelege. Înțelepciunea se dobândeşte cu vârsta, prin cercetarea greşelilor prin care am trecut. Partea bună este aceea că oamenii pot beneficia de experienţele noastre fără să mai fie necesar să facă aceleaşi greşeli pentru a înţelege anumite aspecte ale vieţii.

Iată care sunt cele ZECE lecţii de viaţă pe care oamenii ar trebui să le înveţe până la 30 de ani.

1. Nu ţi se cuvine nimic – Adesea nu apreciem ceea ce avem decât în momentul în care ne lipseşte. Aici putem include sănătatea, familia şi prietenii, locul de muncă, banii pe care-i ai azi sau pe care-i vei avea mâine. Când eşti tânăr, ai impresia că părinţii vor fi tot timpul în jurul tău, dar lucrurile nu vor sta tot timpul aşa. Probabil te gândeşti că vei avea tot timpul din lume să poţi relua relaţiile cu vechii prieteni sau să petreci timpul cu prietenii noi, dar nu este aşa.

Nimic nu-ţi este garantat în viitor, nici măcar mâine nu ştii ce se va întâmpla, inclusiv cu cei pe care-i iubeşti.

2. Perspectiva este un lucru minunat – În general, atunci când eşti supărat sau îngrijorat, ţi-ai pierdut perspectiva. Tot ceea ce se întâmplă în vieţile noastre pare atât de mare, de important, dar atunci când aceste mici aspecte sunt privite la scară largă, aproape că nu înseamnă nimic, luptele pe care le ducem, locul de muncă pe care nu l-am obţinut, lucrurile pe care ni le dorim şi pe care nu le-am obţinut, majoritatea dintre acestea nu o să aibe nici o însemnătate în 20, 30, 40 de ani de acum încolo.

Este destul de greu să priveşti pe termen lung când tot ceea ce ştim este să ne satisfacem dorinţele pe termen scurt.

3. Dragostea este mai mult decât un sentiment, este o alegere – Acel impuls de pasiune şi de dragoste nu o să dureze foarte mult, dar asta nu înseamnă că dragostea de lungă durată nu există. Dragostea nu este doar un sentiment, este o alegere pe care o faci zilnic. Trebuie să alegem să iertăm, să lăsăm supărările să treacă, să fim buni, să respectăm oamenii din jurul nostru şi să-i ajutăm.

Relaţiile necesită efortul nostru susţinut. Uneori este extraordinar de uşor să menţinem o relaţie iar alteori este extrem de dificil, dar până la urmă noi alegem cum vorbim, cum ne comportăm şi cum gândim într-o relaţie.

4. Nu este nicio ruşine să nu cunoşti – Nimeni nu le cunoaşte pe toate şi nimeni nu deţine toate răspunsurile. Nu este nici-o ruşine să spui “Nu ştiu.”. Pretinzând că eşti perfect nu o să devii perfect. Avem această idee inoculată de perfecţionism care ne şterge orice urmă de umanitate din noi înşine.

Perfecţiunea este plictisitoare, a fi om este un lucru superb. Oamenii nu sunt făcuţi să fie perfecţi. Cu toţii facem greşeli ocazional. Învăţăm din mers, aceasta este viaţa. Dincolo de aceste lucruri, nimănui nu-i place de Domnul Ştie-Tot. Un pic de vulnerabilitate te face că tu să fi o persoană cu care se poate discuta.

5. Nu este tot timpul vorba de tine – Nu eşti epicentrul universului. Este foarte dificil să vezi lumea dintr-o altă perspectivă în afară de cea a ta, atâta timp cât suntem atât de concentraţi în legătură cu ceea ce se întâmplă în vieţile noastre. Cuvântul “eu” este cel mai folosit cuvânt în conversaţiile de zi cu zi. Este foarte normal să fi preocupat de lucrurile care se petrec în viaţa ta, dar trebuie să acorzi atenţie atât lucrurilor care te afectează pe tine cât şi lucrurilor care-i afectează pe cei din jurul tău.

6. Nu vei primi tot timpul ceea ce-ţi doreşti – Indiferent de cât de bine îţi vei pune la punct planurile sau cât de mult vei munci pentru îndeplinirea scopurilor, uneori lucrurile nu merg aşa cu ne-am fi aşteptat. Cu toţii avem anumite aşteptări care, din păcate, nu se materializează în realitate. Uneori visele noastre nu se îndeplinesc şi trebuie să schimbăm cursul gândurilor şi scopurilor noastre pentru a putea găsi din nou direcţia corectă.

7. Sănătatea ta este cea mai mare valoare – Sănătatea este o comoară de nepreţuit, apreciaz-o tot timpul, ai grijă de sănătatea ta şi protejeaz-o. O sănătate bună este deseori neapreciată cu adevărat de tinerii din jurul nostru. Avem tendinţa să credem că o să fim sănătoşi toată viaţa sau că ni se cuvine, dar lucrurile nu stau chiar aşa.

Trebuie să apreciem sănătatea pe care o avem şi să ne-o protejăm înainte de a ajunge să ne pară rău mai târziu că nu am făcut acest lucru cu toate că am fost sfătuiţi să facem acest lucru.

8. Nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea – Nu este necesar ca toată lumea să fie de acord cu tine şi nici măcar ca toată lumea să te placă. Este natura umană să simţim sentimentul de apartenenţă, să ne dorim să fim plăcuţi, respectaţi şi apreciaţi, dar aceste lucruri nu trebuiesc date în schimbul integrităţii şi fericirii noastre.

Alţi oameni nu-ţi pot oferi validarea pe care o cauţi, acesta validare trebuie să vină din interior.

9. Împacă-te cu tine însuţi – Adesea, când suntem tineri avem senzaţia că trebuie să facem toate lucrurile deodată. În mintea noastră, ar trebui să decidem toate aspectele vieţii noastre, să ne planificăm totul, să ne găsim dragostea adevărată, să aflăm adevăratul sens al vieţii, toate acestea să le fac în acelaşi timp.

Nu grăbi lucrurile, lasa viaţa să se desfăşoare în jurul tău. Cântăreşte situaţiile şi vezi în ce direcţie te îndrepţi, calculează-ţi opţiunile dar bucură-te în acest timp de fiecare moment al vieţii tale, nu te lăsa prins în situaţiile vieţii tale şi nu încerca să cauţi în ele pentru că nu o să te găseşti niciodată.

Scopurile tale sunt foarte importante dar singurul mod prin care ţi le poţi îndeplini este acela de trăi în prezent.

10. Banii nu o să-ţi rezolve problemele reale – Banii sunt o unealtă, o comoditate prin care-ţi cumperi anumite necesităţi, nu sunt răspunsul problemelor tale. Există o mulţime de oameni care trăiesc foarte modest dar trăiesc vieţi extraordinar de fericite.

De cealaltă parte, există oameni foarte bogaţi care au vieţi destul de mizerabile. Banii îţi pot cumpăra o casă frumoasă, o maşină bună, pantofi de firmă şi chiar securitatea şi confortul de care ai nevoie dar nu pot rezolva problema singurătăţii sau cea a relaţiilor.

Genul de fericire pe care banii o oferă este o fericire trecătoare şi neautentică.

Fericirea adevărată nu este de vânzare. – Dacă aştepţi ca banii să-ţi ofere fericirea, poţi aştepta foarte mult de acum înainte şi nu o vei întâlni niciodată.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide