Lectii de viata de la marele filosof Confucius pentru cei care vor sa devina oameni mai buni!

Lectii de viata de la marele filosof Confucius pentru cei care vor sa devina oameni mai buni!

Publicat de Patricia Esca pe 15 March 2019 in Lecții de viață

“Viata devine mai usoara cand indepartezi oamenii care ti-o fac dificila.” – autor anonim;

Confucius a fost un mare filosof chinez care a trait in secolul 5-6 i.Hr. Confucius credea in educatie, in munca grea si in capacitatea fiecarei fiinte umane de a reusi. Confucius credea ca oamenii devin mai buni prin educatie si astfel a creat o scoala, prin care isi provoca studentii sa devina oameni de caracter, “superiori” datorita intelepciunii lor. Chiar si noi astazi, suntem studentii lui Confucius, pentru ca mai avem atat de multe de invatat!

1. Lectie de la Confucius: Continua – „Nu conteaza cat de incet mergi, atata vreme cat nu te opresti”. – Confucius

Daca continui pe calea cea dreapta, vei ajunge in final la destinatia ta. Cea mai grea parte este sa fii constant; oricine poate face bine intr-o zi, dar castiga acela care este constant in actiunile sale, care continua, in ciuda circumstantelor.

2. Lectie de la Confucius: Prietenii tai conteaza – „Niciodata nu cladi o prietenie cu un om care nu este mai bun decat tine.” – Confucius

Pentru ca prietenii tai iti sunt profetia pentru viitor. Unde se afla ei acum, este locul catre care si tu te indrepti. Iti va folosi sa iti gasesti prieteni care sa te ajute sa ajungi acolo unde vrei sa ajungi.

3. Lectie de la Confuciu: Lucrurile bune vin in viata cu un pret – „Este usor sa urasti si este dificil sa iubesti. Toate lucrurile bune sunt dificil de obtinut; iar cele rele in schimb, vin foarte usor.” – Confucius

Astfel, este usor sa urim, este usor sa fim negativi si sa ne gasim scuze. In timp ce iubirea, iertaerea si maretia au nevoie de inima mare si o minte pe masura, cat si un efort nemaipomenit.

4. Lectie de la Confucius: Ascute-ti mai intai armele – „Dorintele vietii depind de sarguinta; dar un mecanic iscusit isi va ascuti mai intai uneltele. ” Iar „Succesul depinde de pregatirile prealabile; fara de care esecul este inevitabil.” – Confucius

Oricare ti-ar fi chemarea, vei avea succes daca vei avea si pregatirea necesara.

5. Lectie de la Confucius: Nu ii lua in seama pe oamenii care te vorbesc de rau – „Sa fii vorbit de rau este nimic atata vreme cat tie nu iti pasa”. – Confucius

Nu lasa ca rautatea celor din jurul tau sa te abata din drum. Nu lasa ca intentiile lor negative sa iti ruineze ziua si nu lasa ca negativitatea lor sa iti ruineze gandurile.

6. Lectie de la Confucius: Ai in vedere consecintele – „Cand se instaleaza furia, trebuie sa ai in vedere consecintele.” – Confucius

Cel care nu lasa ca furia sa ii incetoseze puterea de decizie este cel care are capacitatea de a-si pastra calmul si de a gasi cele mai bune solutii, chiar si in cele mai negative momente.

7. Lectie de la Confucius: Modifica-ti strategiile cand este nevoie – „Atunci cand este evident ca ceva te opreste din a-ti indeplini telul, nu renunta la acestea ci, ajusteaza-ti strategia.”

Nu accepta esecul ca o optiune, ajusteaza-ti panzele si asa vei naviga in siguranta catre telul tau.

8. Lectie de la Confucius: Invatam de la toata lumea – „Daca eu merg alaturi de alti doi oameni, fiecare dintre acestia imi va servi drept profesor. Voi alege caracteristicile pozitive ale unuia, pentru a le imita si partile negative ale celuilalt am sa le corectez in mine insumi.” – Confucius

Poti si ar trebui sa inveti de la toata lumea, fie ca este un escroc sau un sfant. Fiecare viata este plina de lectii de viata care ni se ofera.

9. Lectie de la Confucius: Totul sau Nimic – „Oriunde te-ai indrepta, mergi cu toata inima ta.” – Confucius

Ca sa ai succes in viata, trebuie sa dai tot ce ai mai bun din tine si sa nu ai nici un regret.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!