Lecții de viață ale unei vieți frumoase au fost culese de la cei mai mari oameni care au trăit pe această planetă

Lecții de viață ale unei vieți frumoase au fost culese de la cei mai mari oameni care au trăit pe această planetă

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 August 2018 in De Suflet

Viața este compusă din secrete și atunci când acestea sunt descoperite, ea tinde spre perfecțiune. Aceste lecții de viață sunt deținute de cei mai înțelepți oameni și sunt foarte rar împărtășite cu oamenii de rând.

Cele 7 lecții de viață ale unei vieți frumoase au fost culese de la cei mai mari oameni care au trăit pe această planetă și sunt după cum urmează:

1. Primul lucru care trebuie să fie păstrat în secret, spun înţelepţii, sunt planurile din viitorul îndelungat. Păstraţi tăcerea, până când se realizează acest plan. Multe dintr ideile noastre pot să nu fie perfecte şi să aibă unele lacune sau puncte slabe, aşa că deseori o influenţa externă le poate uşor distruge.

2. Al doilea lucru care este recomandat de înţelepţi, nu povesti despre lucrurile de binefacere. Binefacerea în zilele noastre este un lucru rar. Nu vă lăudaţi cu ea. Mândria aici nu îşi are locul.

3. Al treilea lucru care ni se recomandă este austeritatea. Nu spune la stânga şi la dreapta despre modul tău de mâncare, somn, act sexual şi aşa mai departe.

4. În al patrulea rând, despre ce ar trebui să taci este vorba despre curajul tău şi eroism. Cineva trece peste momente grele în interiorul său, cineva în exteriorul său. Cineva devine popular şi primeşte recunoştinţa şi medalii, dar cineva poate a avut curaj care nu l-a afişat în ochii lumii.

5. În al cincilea rând, ar trebui să taci despre cunoaşterea spirituală şi nu contează la ce nivel. Prima greşeală a cunoscătorului de adevăr, este dorinţa de a se împărtăşi cu lucruri sufleteşti prea înalte. În loc să povesteşti, pur şi simplu încearcă să aduci bunătate oamenilor.

6. Al şaselea lucru despre care ar trebui să taci sunt discuţiile despre conflicte personale, situaţii familiare etc. Familia va fi mai puternică, dacă despre problemele ei, vei şti doar tu.

7. Al şaptelea lucru despre care trebuie să taci, sunt discuţii negative despre alţii, de tipul că cineva a venit cu pantofii murdari, sau alte bârfe.

Șase lecții de viață oferite de Buddha

Gautama Buddha este una dintre cele mai mari personalități din Asia. El a fost un suflet ales, care prin metoda meditației a atins cea mai mare culme a spiritualității, iluminarea. Această treaptă a fost atinsă de foarte puțin oameni, printre care și Iisus.

Buddha a avut o viață simplă din punct de vedere material, dar extrem de bogată în interiorul său. Pentru că el a ajuns să înțeleagă lumea din care face parte, a lăsat moștenire posterității o serie de lecții de viață sau învățături.

Aceste lecții de viață se aplică foarte bine și în zilele noastre și sunt doar câteva idei simple pentru a depăși anumite obstacole ale vieții cotidiene. Odată aplicate, viața ta se va simplifica și va tinde să prindă contur.

Iată care sunt cele 6 lecții de viață ale lui Buddha

1. Iubirea poate vindeca

Esenta invataturilor lui Buddha se concentreaza asupra iubirii si asupra deschiderii inimii. De fapt, atunci cand inima este plina de iubire, rareori poate pune energia negativa stapanire pe noi.

2. Puterea prezentului

Buddha ne incurajeaza sa traim in momentul prezent, in loc sa regretam trecutul sau sa visam la viitor. De fapt, aceasta lectie ne poate ajutas a ne atingem scopurile in societatea in care traim.

3. Priveste in interiorul tau

Motivul pentru care Buddha i-a sfatuit pe multi dintre discipolii sai sa priveasca in interiorul lor se datoreaza faptului ca adevarata comoara se afla in interiorul fiecaruia dintre noi, nu in afara noastra. Pacea nu vine catre cel care isi permite sa se bucure de toate placerile materiale, ci catre cel care priveste in interiorul sau.

4. Elibereaza-te de dorinte

Cea mai usoara cale spre iluminare este reprezentata de eliberarea de dorinte. Agatandu-te chiar si de dorinta de a fi iluminat nu este altceva decat o piedica catre acest scop.

5. Disciplineaza-ti mintea

Atunci cand mintea nu este controlata, ea are tendinta sa ne controleze si astfel cadem in cea mai mare capcana. Mintea poate fi un instrument extraordinar atunci cand este antrenata si strunita, dar poate fi o capcana periculoasa in lipsa disciplinei.

6. Compasiunea fata de viata

Orice fiinta de pe aceasta planeta, orice obiect, insufletit sau nu, se afla intr-o interconectare. In natura exista o interdependenta si o simbioza. Fara sprijinul celorlalti, nu potem supravietui. Intr-o astfel de lume, egoismul nu are sens. Numai adevarata compasiune fata de ceilalti poate vindeca aceasta lume. Invataturile lui Buddha referitoare la iubire graviteaza in jurul compasiunii, de vreme ce aceasta este singura calitate umana care poate salva rasa umana de la toate distrugerile masive.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide