Lasa-L pe Dumnezeu sa te ajute atunci cand crede El, nu trebuie sa-L conditionam, daca nu-ti raspunde la rugaciune, nu inseamna ca nu te iubeste!

Lasa-L pe Dumnezeu sa te ajute atunci cand crede El, nu trebuie sa-L conditionam, daca nu-ti raspunde la rugaciune, nu inseamna ca nu te iubeste!

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 January 2020 in Spiritualitate

Un timp in care durerea si nesiguranta apasa tot mai adanc. O vreme in care totul se cumpara cu bani si dragostea nu’i pe gratis. O lume care dupa “Te iubesc” nu pune punct ci virgula si aceasta este urmata de o conditie…”daca”. Putini mai sunt acei care iubesc si atat.

Si multi sunt acei care conditioneaza iubirea. De fapt ei nici nu stiu ce este aceea iubire pentru ca nu au experimentat’o niciodata. IL iubim pe Dumnezeu cu conditii, daca ne vindeca, daca ne ajuta sa trecem examenul asta si cel viitor, daca ne ajuta sa ne gasim un loc de munca, daca o face bine pe mama, daca ma vindeca pe mine de boala care imi macina trupul, si niciodata nu’L iubim si atat. Din contra, in loc sa’i oferim noi ceva pentru ai demonstra cat iL iubim, pretindem ca El sa ne dea ba una ba alta.

O dragoste egoista este a noastra. Daca stau bine sa ma gandesc, nici nu i’as spune dragoste. Intotdeauna Dumnezeu cand a spus ca ne iubeste a urmat si o explicatie sau o dovada a dragostei Lui si nicidecum o conditie. Ne iubeste atat de mult incat ne’a oferit libertatea de a alege ce vrem sa facem, pe cine sa iubim. Dar noi…intotdeauna continuam sa insiram conditii dupa virgula.

Am auzit multa lume cerandu’I lui Dumnezeu un semn, sa’i ajute intr’o situatie, sau sa le rezolve problemele, promitand ca vor crede in existenta Lui, sau ca iL vor urma intreaga viata. Cata inselaciune. Dumnezeu nu se lasa convins de aceste promisiuni vechi de ani si ani. Dumnezeu asteapta ca noi sa facem primul pas si apoi El va face doi sau mai multi. Vrea sa’L iubim si atat, fara conditii. Nu doreste o dragoste cu interes. Chiar si eu de multe ori am strigat catre El cerandu’I una sau alta si promitand ca voi face mai apoi. Niciodata nu mi’a raspuns, pentru ca asta este o dragoste copilareasca. Doar copii mici te iubesc daca le dai bomboane sau ciocolata.

Ma intreb, daca cineva ar veni si ti’ar spune “Te iubesc, daca…” cum ai reactiona? Ai crede chiar ca te poate iubi? Nu ai vrea sa te iubeasca punct?

Daca tu CREZI ca Dumnezeu te iubeste, lasa’L pe El sa se lase descoperit la momentul potrivit si sa intervina in rezolvarea problemelor tale atunci cand stie El mai bine. Nu’i conditiona dragostea! Lasa’L pe El sa aleaga cum si cand!

Te-ai intrebat de ce nu ti se indeplineste rugaciunea? Sunt cel putin 3 lucruri pe care crestinii nu il constientizeaza atunci cand se roaga lui Dumnezeu.

1. Pacatul deznadejdii

Preotii spun ca daca te rogi doar pentru ca este ultima solutie la rezolvarea problemelor tale, Dumnezeu nu va primi bine rugaciunea ta. Atunci cand te rogi, trebuie sa fii smerit, sa iti incredintezi toata nadejdea in El.

2. Iubirea de sine si neputinta de a ierta

Rugaciunea nu poate fi spusa impotriva unei persoane sau doar pentru binele propriu. Daca iubirea de sine este mai mare decat iubirea aproapelui si vezi prin rugaciune doar o metoda prin care Dumnezeu crezi ca iti va indeplini toate mofturile, esti pe drumul gresit. Dupa cum spunea si Iacov, „mare bucurie sa socotiti, fratii mei, cand dati de felurite ispite, stiind ca incercarea credintei voastre naste rabdarea; dar rabdarea sa-si aiba lucrare desavarsita, pentru ca voi sa fiti desavarsiti si întregi, intru nimic stirbiti” (Iacov 1, 2-4).

3. Cerintele materiale

Dumnezeu nu iubeste deloc omul care se vinde banului, cel care tanjeste numai dupa averi si bunastare materiala, uitand de importanta mantuirii spirituale. Tocmai de asta, persoanele care cer bani prin rugaciune nu vor fi ajutate. E mai bine sa ceri putere de munca, rabdare, nadejde, incredere, speranta si sanatate. Munca cinstita si stradania alaturi de iubirea de oameni sunt adevaratele valori crestine si nu obtinerea banilor pe cale facila.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!