Iubirea este un dar, nu o posesie. Iubirea trebuie si circula liber. Este ca un rau care curge. Putem bea din apa sa limpede sau ne putem scalda in el, insa nu il putem poseda

Iubirea este un dar, nu o posesie. Iubirea trebuie si circula liber. Este ca un rau care curge. Putem bea din apa sa limpede sau ne putem scalda in el, insa nu il putem poseda

Publicat de Patricia Esca pe 4 May 2020 in De Suflet

“Dumnezeu nu transmite omului cunoştinţele despre sine prin limbajul uman, prin cuvânt, ci prin limbajul său divin, pe care inima curată a omului îl înţelege pe deplin fără cuvinte.” -Lev Tolstoi

Rahelio Rodriguez, unul dintre cei mai populari ghizi spirituali din Sedona, are multe de povestit si de impartasit. Nascut in centrul Statelor Unite ale Americii, samanul a venit in Sedona in 1987 timpul solstitiului de vara si nu a mai plecat. Invataturile sale combina intelepciunea traditiilor yoghine si a Taoismului, misticismul crestin si samanismul indienilor americani.

In timpul Turului Magic, Rahelio vorbeste despre centri energetici ai Pamantului, civilizatii extraterestre, roata vietii dar si despre iubire si relatii. El crede ca suferinta provocata de o despartire este o proiectie a ego-ului.

”Undeva in subconstientul nostru se afla amintirile din vietile noastre trecute in care am experimentat pierderea celor dragi, ruperea de Paradis. Asa ca atunci cand intalnim o persoana de care ne indragostim, avem tendinta de a deveni posesivi, de a o pastra pentru noi. Senzatia este atat de minuntata, ne simtim atat de fericiti incat devine ca un drog. Iar atunci cand dispare, devenim nefericiti. Emotiile negative, mania, sentimentul de neimplinire, toate acestea ies la suprafata,” explica Rahelio.

Solutia este sa nu opunem rezistenta si sa acceptam schimbarea, sa renuntam la atasamente si sa constientizam ca totul in Univers este iubire.

“Păziţi în inima voastră acele calităţi sufleteşti remarcabile care reprezintă particularitatea distinctivă a omului cinstit, a omului remarcabil şi a eroului. Feriţi-vă de orice fel de artificialitate. Otrava vulgarităţii să nu întunece în inima voastră gustul dintotdeauna pentru cinste şi vitejie.” -Ecaterina a II-a

“Doar atunci cand ne golim, putem primi. Doar atunci cand renuntam la trecut, ne putem bucura de prezent. Este un salt in necunoscut necesar.” Acesta este mult mai usor atunci cand crezi in ceva, cand viata ta are un sens care transcede relatia ta romantica.

“Iubirea este un dar, nu o posesie. Iubirea trebuie si circula liber. Este ca un rau care curge. Putem bea din apa sa limpede sau ne putem scalda in el, insa nu il putem poseda”, spune Rahelio.

Iubirea se manifesta in multe feluri. Actul de creatie este iubire. Insa iubirea dintre un barbat si o femeie este o expresie a iubiriil divine, Atunci cand partenerul te priveste cu ochii de iubire si te atinge cu iubire, devine un canal prin care iubirea divina se revarsa catre tine. La fel se intampla si in cazul tau. Faptul ca la un moment dat relatia se stinge nu face ca momentele respective sa fie mai putin adevarate sau pretioase.

Iubirea este o alegere. Atat tu cat si partenerul tau evoluati. Este posibil ca ritmurile voastre sa fie diferite si la un moment dat sa intervina ruptura. In mod sigur vei intalni pe altcineva care se afla intr-un moment evolutiv similar. Dar asta nu inseamna ca intre tine si fostul partener iubirea trebuie sa inceteze.

“Frumusețea este pe atât de misterioasă pe cât este de înfricoșătoare. Dumnezeu și diavolul se luptă acolo, iar câmpul lor de bătălie este inima omului.” – Feodor Dostoevski

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!