Iubeste-te si fii mandra de tine, femeie! Cand te simti multumita cu tine te afli deasupra lumii, deasupra tuturor. Esti deasupra ta.

Iubeste-te si fii mandra de tine, femeie! Cand te simti multumita cu tine te afli deasupra lumii, deasupra tuturor. Esti deasupra ta.

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2020 in De Suflet

Cand apartii unei persoane si cand te poti desprinde totusi de ea esti libera. Cand zbori peste cladiri fara sa te zgarii, cand stai sub ploi fara sa te uzi, cand poti sa urli la lume si sa te lasi muscat de oameni fara sa te doara esti libera sa fii om. Cand nu te lasi atinsa de rautati, cand scutul tau de aparare functioneaza cu instinct automat. Cand inchizi ochii in fata durerii si o confunzi cu fericirea…

Cand spui “nu” lucrurilor care te dor. Cand privesti in urma la ceea ce ai facut si gasesti miracolul de a zambi, de a nu te repeta in ce ai facut gresit. Cand iti privesti copilul si ceva din tine iti striga ca nici copilul din tine nu a murit. Cand iubesti un barbat peste limita libertatii, dar nu ai accepta sa il privezi de libertatea de a pleca de langa tine… esti libera.

Cand atingi cu degetele infinitul si sa ti se deschisa poarta visurilor. Cand astepti primavara ca pe un miracol al vietii. Cand ai timp sa observi mugurii de floare si cand te lasi extaziata de explozia de viata a naturii. Cand inca iti place sa mergi cu picioarele goale prin iarba verde, matasoasa si o cauti cu dor si disperare in fiecare colt de beton si ciment al marilor orase. Cand refuzi sa imbatranesti oricum, ci cu ani, cu demnitate, cu frumusete.

Cand trupul se vestejeste zi de zi, dar spiritul refuza sa ingenuncheze si devine viu, mai viu, mai nestingherit. Cand nu poti face totul in jurul tau dupa forma visurilor si a dorintelor tale, dar cand poti sa accepti ca unele lucruri nu stau in puterea ta. Cand banii nu devin matura pe care vrei sa zbori in viata. Cand nu trebuie sa spui “la revedere” ca sa te intorci. Cand pleci fara sa vrei sa te mai intorci. Cand lasi pe altcineva sa iti stearga lacrimile.

Cand deschizi ochii si iti spui: ‘buna dimineata, te afli in locul potrivir”. Cand inchizi ochii si nu visezi ca te pierzi in alt loc decat cel in care esti. Cand te intorci la inceputuri fara nostalgia trecutului. Cand regreti poate totul, dar nu ai schimba nimic. Cand razi si razi si razi pentru ca ai plans prea mult. Cand o carte magica iti aminteste de un cineva care ai fost. Cand o melodie te poarta acolo unde nu ai putut ajunge niciodata.

Cand nervii tai se duc pe apa sambetei la zambetul unei persoane pe care o iubesti. Cand simti ca poti sa iubesti mai mult, mai mult, mult mai mult decat o faci acum si… totusi nu renunti sa speri ca poate… intr-o buna zi. Cand o sa faci toate astea… nu inseamna ca esti naiva. Inseamna ca inca mai crezi in libertatea de nu fi oricum, oricand, oriunde, un simplu om, ci un om care a traversat garduri, a trecut peste piedici, a daramat ziduri. Cand te simti multumit cu tine te afli deasupra lumii, deasupra tuturor. Esti deasupra ta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!