Image

Iubeste-te pe tine, femeie! Pentru că doar în ziua când o vei face îi poţi iubi şi pe cei din jur…

Publicat de Patricia Esca pe 22 January 2018 in De Suflet

Nu citi dacă ești fericită! S-ar putea să descoperi că încă nu și m-aș întrista…

Prima ta întâlnire de cum deschizi ochii e cu oglinda din baie, așa-i? La mine viteza cu care trec peste inspecția asta, e direct proporțională cu adâncimea cearcănelor. Fulger, carevasăzică. Zâmbesc și-mi șoptesc ceva de îmbujorare. Funcționează mereu, dar…

Așa-i că fiecare – sunt frumoasă așa cum sunt! – de fapt spune că nu toate sunt așa cum ai vrea, dar ai învățat să le accepți? Că pe lângă urme tot mai vizibile, la tot pasul, anii care se adună măcar înțelepciune și umor să-ți lase în dar. Te înviorează mai mult o privire pizmașă la noua ta siluetă, rochie, pantofi, bijuterie sau un compliment care te ia prin surprindere. Mai mult decât orice ți-ai spune tu. Carevasăzică altcineva are frâiele bucuriei tale, tu doar calul cu povara așteptării. Drept e?

De câte ori ai așteptat să fie cineva atent la nevoile tale, cu toate că tu le nesocoteai în fiecare zi, punând totul înaintea ta pe scara prețuirii?

De câte ori ai vrut să te ia cineva în serios când ai spus – am obosit, nu mai pot! – cu toate că tu n-o faci, ferit-a bunul Dumnezeu și tragi să fii cu toate brici – mamă, soție, temelie de familie, casă, muncă, zâmbet, carieră și pe deasupra, undeva la sfârșit, scris cu litere mici ca dobânda la bancă, femeie? Surpriză, vorba maică-mii, statuie nu-ți ridică nimeni. Cu cât faci mai multe pentru cei din jur, cu atât mai multe se așteaptă de la tine. Tu singură, nimeni altcineva, ridică mereu ștacheta și da, da, asta e strungul ăla de-l tot simți apăsând pe gât, când n-ai aer.

Citeste si  Viata este un necunoscut... oare am fi fost mai fericiti daca am fi stiut ce va fi peste o ora, maine, poimaine sau peste un an... ?

De câte ori te-ai stors de idei, fantezie și alte cele să faci o surpriză focoasă unui bărbat? Hai, cine n-a trecut prin etapa asta? Sper că știi că e doar o etapă. Și de câte ori a făcut-o el? Și nu pentru că ar fi nesimțitor, doar că bărbații sunt mai simpli. Și simplu e de bine. Cinstit de bine. Ce bărbat ai auzit tu să iasă din dormitorul unei femei pentru că a prins-o în tricou, nu în desuuri dantelate? Sau cu varfurile de la păr despicate, nu lucios amenajate în cine știe ce salon?

De ce ai vrea să te vadă purtând cel mai minunat machiaj? Doar dacă să fii mai frumoasă ca fosta e mai important decât să-l ai alături și dimineață.

Zău, că timpul folosit între unelte de frumusețare, ar fi mai cald primit dacă ai lăsa tot, să fii în brațele lui, pe canapea în șosete pufoase, la un film, râzând cu foc, popcorn și râsete până în zori, fără grija nici unui mâine. A vaselor din chiuvetă, a copiilor, a facturilor, a vizitei soacrei, a ședinței cu părinții. Doar voi, câteva ore măcar. Dragoste cu foame de plin, vie. Cu toată lumea departe. Nimic nu știu să fie mai sexy decât doi oameni care se simt bine în pielea lor, și bine împreună, fără să simtă nevoia să schimbe ceva.

Citeste si  Mania invinge-o prin blandete, raul invinge-l prin bine, pe zgarcit invinge-l prin darnicie, iar pe mincinos prin adevar.

Ce te ține în loc? Ce-ți spui de fiecare dată când găsești alte Lucruri de făcut înainte de fi pur și simplu liberă cu dorințele tale o zi?

Toate, orice, oricând îți sunt în putere. Așa, că vine, ziua ta, Femeie… Ce-ți dorești? Deschide-te, ridică privirea, spune tare, nu te ocoli!

Eu îmi doresc și îți doresc ochii cu care să te vezi frumoasă în orice oglindă. Mulțumire fără cârteală, nostalgii, îndoială.

Voce cu care să spui de ce ai nevoie, atunci când ai nevoie, nu doar când nu mai poți duce și deja ești acrită de dezamăgiri.

Curaj să lași jos poverile pe care ți-ai închipuit că e datoria ta să le duci.

Timp pentru visele pe care ai crezut atâta vreme că e normal să le pui la coada listei, după ce toate visele celorlalți se vor fi împlinit.

Putere să fii și să te porți în fața oamenilor așa cum ești tu atunci când nu ți-e nimeni în preajmă.

Citeste si  “Bucură-te de lucrurile mărunte din viaţă, căci, într-o zi te vei uita înapoi şi vei realiza că erau lucruri mari.”

Tot ce ești, simți, gândești, vrei e foarte important! Cel mai important. Pentru tine!

Dacă la tot ce am scris ai găsit deja câte un argument împotrivă, în numele iubirii necondiționate față de ceilalți, care te apasă să uiți de tine… Greșești. Uitarea de tine e neiubire și dacă pe tine nu te știi iubi, pe ceilalți doar îi sufoci cu grija.

Și dacă te simți bine încă în culcușul sacrificiului tău pentru cei dragi, gândește-te că ai avea o fiică (și mai bine dacă deja o ai) care ar fi, ar face, ar trăi exact ca tine. Te bucuri sau deja îți muști buzele, topind o lacrimă? Răspunsul tău e aici.

Răspunsul a fost și rămâne Iubirea.

Iubește-te!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!