Iti pierzi des increderea in tine? Iata cateva sfaturi care te va ajuta sa iti recapeti increderea in tine

"Experiența nu e ceea ce i se întâmplă unui om, ci ceea ce face acel om cu ce i se întâmplă." - Aldous Huxley Fie ca motivele tale de bucurie să fie mai multe decât nisipul mării şi binecuvântările mai multe decât stelele de pe cer. Îţi doresc prieteni adevăraţi care să te iubească aşa cum eşti . Îţi doresc să poţi vedea frumuseţea în orice lucru care te inconjoara şi zâmbetul lui Dumnezeu în orice rază de soare. Îţi doresc să poţi aprecia viaţa din fiecare strop de ploaie şi frumuseţea oricărui nor gri de pe cer. Lasă-L pe Dumnezeu să te îndrume, să te înveţe, să te mustre şi să îţi arate cât te iubeşte şi fii deschis la provocări. Fie ca fiecare îndoială şi teamă să fie urmată de pace şi linişte; şi în întuneric viaţa ta să lumineze mai tare decât luna noaptea . Cu fiecare nou răsărit de soare să ţi se facă tot mai dor de cer şi cu fiecare apus tot mai dor să îi vezi faţa Tatălui. Iubeşte necondiţionat atunci când ţi se pare imposibil şi mai mult ca orice învaţă să te laşi iubit. Îţi doresc să ai parte întotdeauna de veselie şi râsete. Fie ca bucuria din inima ta să acopere orice dezamăgire şi zâmbetul să poată acoperi orice durere. Fie ca dragostea să acopere orice slăbiciune şi fiecare rană să îţi aducă înţelepciune.Orice încercare să te aducă mai aproape de Dumnezeu şi fiecare zi să îţi aducă mai multă iubire decât ziua ce a trecut. Îţi doresc să apreciezi îmbrăţişarea unui copil şi rugăciunea unui bătrân. Îţi doresc să îţi poţi lua din când în când câte o mică vacanţă şi să te poţi relaxa. Când ţi se pare că nu-I mai auzi glasul, când poverile sunt prea mari, când rănile sunt prea adânci şi durerile prea mari, când dezamăgirea te însoţeşte şi rămâi cu un gust amar căci ai vrut să faci bine şi ai fost răsplătit cu rău, când te rogi şi Dumnezeu îţi spune să aştepţi, priveşte linia orizontului şi închide ochii… asculta foşnetul vântului şi cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pe care numai El ţi-o poate face : “Te iubesc cu o iubire veşnică.” Îţi doresc să te poţi ruga oricând şi în orice circumstanţă. Îţi doresc să te poţi detaşa uneori de tot tumultul vieţii, de gălăgie şi agitaţie şi să îţi poţi regăsi gândurile, în linişte… Îţi doresc să te poţi bucura de strălucirea din ochii cuiva atunci când îi faci o mică bucurie. Îţi doresc să poţi plânge din toată inima şi să laşi pe cel mai bun prieten să îţi şteargă lacrimile şi mai mult decat orice lasă-i pe alţii să te înveselească şi să te facă să zâmbeşti (nu uita să apreciezi acest lucru). Îţi doresc să nu te simţi niciodată singur. Îţi doresc să te poţi încrede în promisiunile lui Dumnezeu mai ales atunci când nu ai speranţă şi nu poţi să înţelegi planul Lui pentru viaţa ta. Îţi doresc să poţi să nu judeci înainte să cunoşti, şi să nu acuzi înainte să asculţi. Îţi doresc să nu te ascunzi în spatele numelui şi meritelor tale ci să poţi răspunde cu inima. Mai mult ca orice : Fie ca El să te binecuvînteze şi alţii să fie binecuvântaţi prin tine!

Exista multi oameni care sufera in tacere de sentimente de inutilitate si de esec. Acestia pur si simplu nu stiu ce sa faca in legatura cu asta sau cum sa se ajute sa scape de aceasta capcana a propriei lor minti. De cealalta parte, exista oameni care trec prin perioade dificile si care au nevoie de un sfat. Ceea ce trebuie sa intelegem este faptul ca eliminarea acestei probleme nu este o misiune imposibila. De fapt, nu este necesar sa depui prea multe efort. Mai jos vei gasi cateva sfaturi foarte pretioase care te vor ajuta sa-ti recapeti increderea in tine si sa-ti constientizezi propria ta valoare ca fiinta umana.

Iata care sunt cele SAPTE sfaturi care iti vor aminti de propria valoare in momentele de indoiala:

1. Nu crede tot ceea ce gandesti

Uneori, avem tendinta de a le oferi gandurilor noastre negative, mult prea multa energie si mult prea mult spatiu in mintea noastra. Astfel, rezultatele nu intarzie sa apara – tristete, depresie si alte stari de spirit negative. Noi suntem simpli oameni si este normal ca toti sa trecem prin astfel de momente macar o singura data in viata. Cu toate acestea, este foarte important sa nu te lasi prins in capcanele mintii tale atunci cand aceasta incearca sa te faca sa le dai crezare. Exprima-ti tristetea, accept-o, dar nu le oferi mult prea multa energie gandurilor tale negative. Cu alte cuvinte, nu intra prea mult in vorba cu ele.

2. Cu totii meritam sa fim iubiti

In momentele in care esti trist, ai putea crede ca nu meriti pe nimeni sau nimic. Cu toate acestea, in acele momente meriti iubire si compasiune mai mult decat oricand, iar cea mai importanta persoana din partea careia ai nevoie de dragoste si de compasiune esti chiar tu insuti. Iubirea si compasiunea de sine au cea mai mare putere. Momentul in care incepi sa te iubesti si sa-ti arati compasiunea pe care o meriti vei observa rapiditatea cu care viata ta se va schimba si rapiditatea cu care starea ta de spirit se va imbunatati. Iubirea si compasiunea de sine sunt doua dintre cele mai mari daruri pe care ti le poti face.

3. Aprecierea locului in care te afli te va duce mai departe

Aratandu-ti recunostinta pentru cine esti si pentru ceea ce ai te va ajuta si te va motiva sa mergi mai departe in calatorita ta de viata. Gandurile pline de atasament fata de trecut si gandurile pline de ingrijorare fata de viitor nu vor face altceva decat te impiedice sa faci pasul urmator. Cel mai important cuvant pe care ar trebui sa ti-l amintesti cat poti de des este “acceptare”. Accepta unde te afli acum. Doar dupa ce vei accepta vei fi in masura sa dezici directia spre care vrei sa te indrepti.

4. Comparatia dintre tine si alte persoane poate fi un lucru pozitiv

Fiecare dintre noi avem anumite persoane spre care ne place sa privim. De cele mai multe ori, oamenii pe care ii admiram poseda calitatile pe care le respectam si pe care le urmarim. Cu toate acestea, multi oameni conecteaza comparatia cu gelozia, o combinatie care nu se va potrivi niciodata. Oamenii care incearca in mod constant sa se imbunatateasca se compara in mod constant cu oamenii de succes. Acestia le observa acestor oameni de succes calitatile si incearca sa le implementeze in caracterul lor. Oamenii care sunt gelosi nu pot avea o privire de ansamblu. De exemplu, in cazul in care tu esti gelos pentru ca prietenul tau a obtinut o marire de salariu, pentru ca a invatat o noua limba straina si pentru ca se plimba prin strainatate des, s-ar putea sa nu iei in considerare faptul ca toate acestea au fost platite cu ore foarte grele de munca si de sacrificiu. Data viitoare cand gelozia isi face aparitia in interiorul tau, intreaba-te care este motivul pentru care simti acest sentiment – este deoarece ti-ai fi dorit sa fii mai motivat, mai organizat si mai pozitiv? Si, aminteste-ti: oamenii cu care te compari si ei la randul lor se compara cu alte persoane.

5. Nu vei invata sa te iubesti cu adevarat pe tine insuti prin intermediul lucrurilor odioase pe care ti le spui zilnic

Ura de sine sau neacceptarea de sine pentru toate esecurile tale, nu le va sterge si nu te va ajuta sa realizezi mai mult. Spunandu-ti ca nu valorezi nimic, nu te vei transforma intr-o persoana demna de iubire, asa cum nici spunandu-ti cat de lenes esti nu te va transforma intr-o persoana mult mai motivata. Cuvintele pe care alegi sa ti le spui devin casa in care alegi sa locuiesti. Alege cu intelepciune cuvintele pe care ti le spui zi de zi. Sunt acestea cuvinte pline de dragoste, de grija si de compasiune sau sunt lungi povesti negative care te priveaza de la a fi cea mai puternica versiune a ta?

6. Nu esti realizat integral din defecte

Noi, oamenii, suntem creaturi foarte complicate. Noi nu suntem nici buni si nici rai. Fiecare persoana are propriile sale puncte slabe si puncte forte. Asta este ceea ce ne face sa fim oameni la urma urmei. In momentele in care simti ca esti blocat intr-un loc in care simti ca nu esti indeajuns pentru tine insuti, aminteste-ti ca intotdeauna este vorba mai mult de ceea ce este in regula cu tine si nu invers. Oamenii au tendinta de a-si concentra atentia asupra defectelor lor, indiferent cat de mici sunt acestea si are de-a face cu faptul ca incercam in mod constant sa ne imbunatatim ca oameni. Cu toate acestea, obsedati fiind de ceea ce nu este in regula cu noi, nu vom reusi niciodata sa ne constientizam punctele forte.

7. De cele mai multe ori ne simtim lipsiti de valoare atunci cand ne-am concentrat pe perfectiune si nu pe progres o perioada mai lunga de timp

Este foarte important sa-ti dai seama ca viata ta nu va fi niciodata perfecta. De ce sa depui eforturi pentru a atinge ceva ce se indeparteaza de tine si mai mult cu fiecare pas pe care-l faci? Neacceptarea de sine, de asemenea, este rezultatul atentiei distribuita intr-o directie gresita – concentrarea asupra distantei pe care o mai ai de parcurs, nu asupra distantei pe care ai parcurs-o deja. Asa ca, aminteste-ti mult mai des de toate realizarile pe care le ai facut gratie actiunilor pe care le-ai urmat si vei fi motivat sa realizezi si mai mult.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!