Invataturi din intelepciunea Buddhista – sfaturi si lectii de viata care cu siguranta va vor ajuta sa traiti in armonie, pace si dragoste.

Invataturi din intelepciunea Buddhista – sfaturi si lectii de viata care cu siguranta va vor ajuta sa traiti in armonie, pace si dragoste.

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 April 2020 in Spiritualitate

“Ah, suflete, iti este frica prea mult. Ai vazut propria noastra tarie. Ai vazut propria noastra frumusete. Ai vazut pestii tai aurii. Atunci de ce te-ai mai teme? Tu esti cu adevarat sufletul sufletului sufletului.” – Rumi

Gautama Siddartha a fost un lider spiritual indian fondator al Budismului. El a lasat mostenire o serie de proverbe, sfaturi si lectii de viata care cu siguranta va vor ajuta sa traiti in armonie, pace si dragoste.

10 lectii importante de viata lasate mostenire de la Buddha pe care ar trebui fiecare sa le cunoasca.

1. Nu ezita sa pornesti de jos – Fiecare dintre noi incepem din acelasi loc. Daca suntem hotarati si rabdatori vom reusi tot ceea ce ne-am propus. Nimeni nu a cunoscut culmile succesului peste noapte. Cei care au atins aceste culmi sunt cei care au avut curajul sa porneasca de jos si sa lucreze din greu.

2. Gandurile sunt foarte importante – Budda a spus “Mintea este totul. Ceea ce crezi, vei deveni”. Pentru a duce o viata echilibrata este necesar sa ne umplem mintea cu ganduri corecte si sa devenim constienti de propriile noastre camere interioare impaienjenite. Gandirea este cea care-ti determina actiunile, iar actiunile sunt cele care determina rezultatul. Gandirea corecta te poate ajuta sa obti ceea ce-ti doresti in timp ce modul gresit de gandire te poate distruge. Schimbandu-ti mintea iti schimbi viata.

3. Invata sa ierti – Cand ii eliberezi pe cei incarcerati in temnita neiertarii si a resentimentelor, pe tine te eliberezi in primul si in primul rand. Invata sa ierti si fa-o cat mai repede.

4. Actiunea conteaza – Cuvintele sunt lipsite de valoare. Cu scopul de a te dezvolta, este necesar sa actionezi in fiecare zi. Succesul apare in calea celor care-l urmaresc. Succesul apare in viata oamenilor care sunt dispusi sa faca sacrificii pentru a-l cunoaste. Buddha a spus “Nu cred intr-un destin care cade asupra oamenilor oricum ar actiona. Dar cred intr-un destin care se abate asupra oamenilor in cazul in care nu actioneaza.”

5. Incearca sa-i intelegi pe cei din jurul tau – Este necesar ca tu sa fii cel care face tot efortul care-ti sta in putere pentru a intelege si punctul de vedere al celor din jurul tau. Asculta-i pe cei din jurul tau, intelege-le punctul de vedere si vei descoperi pacea mintii. Concentreaza-te mai mult pe aspectul fericirii decat pe cel al castigarii argumentelor.

6. Stapaneste-te pe tine insuti – Cel ce se stapaneste pe el insusi, este mai puternic decat oricine de pe lumea aceasta. Pentru a face acest lucru este necesar sa-ti controlezi si sa-ti analizezi in mod constant modul de a gandi. Elimina din mintea ta gandurile care nu sunt in conformitate cu propriile principii de viata pe care ti le-ai ales.

7. Traieste in armonie – Nu cauta in exteriorul tau ceva ce poate fi gasit numai in inima ta. Armonia nu poate fi aflata in aspectele exterioare care se afla intr-o continua schimbare. Armonia exterioara, de scurta durata, va poate distrage doar de la adevarata armonie interioara. Adevarata armonie poate fi gasita numai in interiorul tau.

8. Fii recunoscator – Tot timpul exista in viata ta lucruri pentru care poti fi recunoscator, chiar daca de foarte multe ori le privesti ca pe niste lucruri care ti se cuvin. Fii plin de optimism si invata sa recunosti miile de lucruri pentru care ar trebui sa fii recunoscator in fiecare zi.

9. Actioneaza asa cum stii – Uneori atragi esecul in viata ta nu pentru ca nu ai stiut ce sa faci ci pentru ca nu ai facut ceea ce stiai. Ai incredere in propria ta intuitie si actioneaza asa cum stii.

10. Calatoreste – Viata in sine este o calatorie. Nu te priva de propria fericire cu gandul ca intr-o buna zi o sa fie totul bine,cu gandul ca vei atinge un anumit obiectiv care se presupune ca te va face fericit. Calatoreste azi. Calatoria vietii tale este azi, este acum.

primit pe email

Puteti trimite articolele prin email la contact [a] revistasufletului.net . Va multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!