Intuiția – o abilitate inexplicabila sau un creier bine antrenat

Intuiția – o abilitate inexplicabila sau un creier bine antrenat

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSpiritualitate

Nu există un consens cu privire la intuiție. Unii o folosesc, susțin că o ascultă mereu, o percep ca o forță inexplicabilă. Alții o neagă total, crezând că este opusul gândirii raționale și că ne încurcă mai degrabă decât să ne ajute. Însă există și alții, care cred că rațiunea și intuiția sunt legate și sunt pur și simplu manifestări diferite ale abilităților umane. Să ne uităm la diferitele puncte de vedere.

Intuiția este vocea noastră interioară

Intuiția este doar una dintre manifestările conștiinței noastre și ar trebui să fie la fel de importantă ca gândirea rațională. Și într-adevăr, există mulți profesori spirituali care descriu intuiția ca o legătură cu o minte superioară, ca o voce interioară profundă, ca un ecou al subconștientului. Ei cred că prin sentimentele noastre inexplicabile putem și să prezicem ce se va întâmpla cu noi, dar și să ne schimbăm propria viață. Pentru că intuiția este puterea superioară care este ascunsă în fiecare dintre noi.

Chiar dacă nu credem în ea, o folosim în continuare

Cea mai comună afirmație este că intuiția și rațiunea sunt opuse. Ideea este că oamenilor mai raționali le este mai greu să accepte conceptul de intuiție. Cu toate acestea, în cartea sa, Intuiția, un drum către subconștient , Jose Silva susține că nu trebuie să crezi în intuiție sau să recunoști că o folosești. El oferă exemple de mulți oameni de afaceri mari care pretind că își ascultă doar mintea, dar vorbesc adesea despre idei spontane care le-au venit întâmplător și le-au schimbat complet afacerea. Aceste idei spontane se nasc din intuiție. Silva explică faptul că intuiția nu este doar „vocea sufletului nostru”, așa cum cred unii, ci este de fapt capacitatea noastră de a gândi diferit.

Intuiția este legată de rațiune

Cu toate acestea, mulți oameni de știință nu neagă intuiția, nu o acceptă ca manifestare spirituală, ci dimpotrivă, ca parte integrantă a minții noastre. Psihiatrii privesc intuiția ca pe o acumulare de cunoștințe inconștiente pe care le folosim la momentul potrivit. Ei dau exemplul că în fiecare zi creierul nostru primește mult mai multe informații decât ne dăm seama, chiar și fără ca acestea să fie înțelese rațional. Aceste informații sunt stocate în subconștient, iar în momentul potrivit le folosim fără să ne dăm seama.

Încearcă și tu să-ți folosești intuiția

Fie că crezi sau nu în intuiție, fie că o percepi ca o voce a unei minți superioare sau ca o stocare de informații în creier, nimic nu te împiedică să încerci să o folosești, chiar și ca un mod alternativ de gândire. Sunt multe posibilități, dar iată care sunt cele mai ușor de implementat:

– Ia o foaie de hârtie goală și în liniște completă scrie orice idei care îți trec prin minte, oricât de nebune ar fi. Păstrează-le, iar în următoarele zile vezi dacă vor fi răspunsul la vreo problemă sau dificultate.

– Înainte de a dormi, pune-ți o întrebare despre ceva care eziți de obicei, cum ar fi o alegere dificilă sau o problemă de nerezolvat. Gândește-te la asta în timp ce dormi. Dimineața, încearcă să-ți amintești dacă visul ți-a adus un răspuns la întrebarea ta.

– Așază-te într-un loc liniștit, închide ochii și respiră profund. Gândește-te la ceva care te îngrijorează (o problemă, alegere, întrebare), dar nu gândi cu fapte, ci cu imagini, lasă-ți mintea să-și imagineze, chiar dacă la prima vedere acestea par lipsite de legătură și neclare. Analizează-le și ia în considerare ce mesaj au pentru tine.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!