Înțelepții indieni sunt convinși că există 7 lucruri pe care trebuie să le ții în secret, indiferent de circumstanțe, pentru a avea o viață armonioasă: Omul trebuie să învețe să accepte și latura negativă numai atunci va deveni întreg.

Înțelepții indieni sunt convinși că există 7 lucruri pe care trebuie să le ții în secret, indiferent de circumstanțe, pentru a avea o viață armonioasă: Omul trebuie să învețe să accepte și latura negativă numai atunci va deveni întreg.

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 September 2018 in Dezvoltare Personala

Daсă vă doriți să fiți cu adevărat fericiți, atunci trebuie să controlați lucrurile pe care le spuneți. Căci se știe bine că lucrurile spuse de noi, deseori se pot întoarce împotriva noastră.

Înțelepții indieni sunt convinși că există 7 lucruri pe care trebuie să le ții în secret, indiferent de circumstanțe, pentru a avea o viață armonioasă:

1. Planurile pentru viitor

Niciodată nu comunicați NIMĂNUI despre scopurile și planurile voastre, până în momentul în care acestea nu devin realitate. În caz contrar, riscați să păreți în ochii oamenilor o persoană care nu știe decât să vorbească la întâmplare și nu una ambițioasă și determinată.

2. Altruismul

Nu vă mai preamăriți faptele bune. Odată ce le-ați săvârșit, bucurați-vă că lumea s-a schimbat într-o direcție mai bună datorită vouă și nu mai încercați să vorbiți despre acest lucru. Nu uitați că dacă vă lăudați prea mult, fapta voastră bună se egalează cu zero.

3. Ascetismul

Încetați să mai comunicați oamenilor despre reținerile voastre în planul alimentației, relațiilor intime, somnului, etc. Ascetismul e alegerea voastră personală pe care voi ați făcut-o pentru a atinge un anumit scop spiritual și nu pentru a primi aprobarea sau critica convingerilor voastre din perspectiva altor oameni.

4. Eroismul

Există două tipuri de provocări: de natură exterioarăși de natură interioară. Cele exterioare sunt, cu ușurință, remarcate de cei din jur și respectiv – apreciate. Pe când, cele interioare țin doar de noi înșine. Ele nu trebuie exteriorizate și chiar mai mult de atât nu e nevoie să cerșim milă și compasiune pentru că trecem prin ele.

5. Spiritualitatea lăuntrică

Profesia de bază a oamenilor care au reușit să-și cunoască și să-și evoce spiritualitatea, de-a lungul vieții, e cea de a păstra secretul fericirii, până în momentul în care persoana căreia ,,profetul” i se destăinuie e cu adevărat pregătită pentru acest lucru.

Aceeași situație e și cu oamenii care abia parcurg calea spre adevăr. Odată ce înțelegeți ceva semnificativ, nu vă grăbiți să insuflați convingerile voastre celorlalți. Fiecare trebuie să-și trăiască propria experiență și să-și dobândească propriul adevăr universal.

6. Viața personală

Rețineți un lucru important: conflictul e o capacitate de a evada dintr-o energie toxică. Dacă acest lucru se întâmplă în familia voastră, el trebuie să rămână acolo până în momentul când e absolut depășit. În caz contrar, el va rămâne acolo pentru totdeauna.

7. Cuvintele și expresiile naturaliste

Dacă reproduceți maniera urâtă de a vorbi a oamenilor din jurul vostru, nu sunteți decât o dublură obișnuită sau chiar mai rău, o întruchipare a tot ce înseamnă regresul spiritualității contemporane. Fiți superiori. Nu imitați imperfecțiunile celorlalți.

Omul trebuie să învețe să accepte și latura negativă numai atunci va deveni întreg.

Voi doriți să trăiți numai latura pozitivă. Când sunteți fericiți, acceptați această stare. Când sunteți nefericiți, o respingeți. Dar ambele aspecte fac parte din ființa voastră. Când lucrurile se leagă și vă simțiți dus de val, vă considerați în paradis; când totul să vi se împotrivească și sunteți într-un blocaj general, vă simțiți în iad. Dar ambele stări fac parte din viață și trebuie acceptate.

Viața nu este numai un paradis, ci și un iad. Divizarea dintre paradis și iad este falsă. Nu există un paradis sus și un iad jos. Ambele sunt aici. Într-o clipă ești în paradis și alta ai ajuns în iad.

Omul trebuie să își accepte și latura negativă învățând să se relaxeze în prezența ei. Într-o zi vei fi surprins să constatați că latura negativă contrbuie și ea la savoarea vieții. Ea nu este inutilă. Este sarea și piperul vieții. Altminteri, viața ar părea extrem de plicticoasă și de monotonă. Gândiți-vă ce ar însemna dacă v-ați simți fiecaare zi tot mai fericit… Unde ați ajunge? Momentele de nefericire fac viața să pară o aventură, o căutare continuă. Vă redau pofta de mâncare.

Învățați să vă acceptați întreaga ființă, toate aspectele ei, bune și rele. Nu puteți scăpa de nici unul din ele. Nimeni nu poate scăpa de propria sa ființă, dar treptat, poate învăța să o accepte. Abia atunci se naște o armonie între lumină și întuneric, care are o mare frumusețe. Căci armonia nu se poate naște decât din contraste.

De aceea, încercați să savurați și aceste momente. Nu vă mai faceți atâtea probleme, nu mai gândiți în termenii: „Ce trebuie să fac pentru a scăpa de această agitație interioară?” Când sunteți agitat, fiți agitat! Când sunteți nefericit, fiți nefericiți! Numai faceți atâta caz, fiți pur și simplu nefericit. Ce altceva puteți face?

Aste la fel ca și vremea. Dacă e vară, e cald. Ce puteți face? Dacă e cald, acceptați căldura și transpirați, dacă e frig, tremurați și savurați această stare! Treptat, veți învăța să vă bucurați de interrelația dintre extremele polare opuse. Iar în ziua respectivă veți trăi o mare revelație.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!