Indragosteste-te de tine… indragosteste-te de ce se intampla in jurul. Accepta-te si invata sa te iubesti!

Indragosteste-te de tine… indragosteste-te de ce se intampla in jurul. Accepta-te si invata sa te iubesti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2019 in De Suflet

Iubirea de sine este una din lectiile de viata importante pe care le putem primi in copilarie. Iubirea de sine nu inseamna egoism ci acceptare si pretuirea darului vietii. Conectarea cu iubirea din interiorul tau. Constientizarea ca esti o bucatica de divinitate.

Ori de cate ori auzim ca o persoana este in cautarea dragostei, ne gandim imediat la relatii: cele din trecut si cele la care visam sa le avem. Sunt atat de multe moduri de a aduce dragostea in viata noastra. Ne indragostim de noi insine, de munca, pe persoane necunoscute, de natura. Ne indragostim de viata, de relatii si situatii. Ne indragostim de lucrurile marunte.

Trebuie sa tinem minte un singur lucru: ce sadim in sufletul nostru vom primi in cele mai frumoase moduri. Forma finala a iubirii este aceea de a oferi altei persoane iubire neconditionata.

Noi gasim dragoste in lucrurile pe care le cunoastem. Simtim ca traim datorita mediului in care suntem si evolutiei experientelor. Daca ne gandim mai putin, simtim mai putin. Daca aspiram mai mult, asteptam la mai mult. In dragoste, insa, nu exista nicio limitare, nicio capacitate, nicio masuratoare mai mare sau mai mica a inimii.

Iubirea este cea mai mare emotie… Cu cat este mai deschisa inima, cu atat dragostea apare mai repede in viata ta. Nimeni nu te scapa de inima zdrobita. Daca iubesti, risti.

Este de datoria inimii sa mearga mai departe, sa se vindece si sa treaca peste ranile provocate. Este greu sa faci fata respingerii, pierderii si amintirilor. Dar noi suntem creati pentru a depasi provocarile; dragostea este frumoasa cand este impartasita. Iar iubirea de sine este mai importanta decat a iubi pe altcineva. Trebuie ca mai intai sa ne iubim propria persoana, sa ne apreciem, sa stim ca meritam mai mult si sa intelegem cat de importanti suntem.

Indragosteste-te de tine… indragosteste-te de ce se intampla in jurul. Accepta-te si invata sa te iubesti. Pentru ca tu, draga mea, tu contezi. Esti unica, esti frumoasa, esti sensibila si ai o inima uriasa. Nu lasa ca nimeni sa te doboare si, in cazul in care nu te simti apreciata, renunta… si mergi mai departe. Pentru ca tu meriti mai mult. TU meriti un barbat care sa fie constient de valoarea ta.

Respectul fata de fiinta ta – de fiecare aspect al acesteia – trup, minte, suflet. Prin cunoasterea de sine si prin a-ti face placere. Abia atunci cand faci asta poti manifesta iubire fata de ceilalti. Iar legea atractiei va face ca tu sa atragi iubire.

Cum sa te iubesti? Priveste-te in oglinda si observa cat de minunat e trupul tau. Gandeste-te la toate senzatiile minunate pe care iti permite sa le traiesti. Fa o lista cu toate calitatile si reusitele tale. Aminteste-ti de lucrurile frumoase pe care ceilalti le-au spus despre tine. Iarta-te pentru ceea ce crezi ca ai facut sau ai spus gresit. Nu te judeca pentru asa zisele tale defecte. Oare chiar sunt defecte? Iar daca sunt, in mod sigur, le poti indrepta. Insa deocamdata accepta-le, sunt parte din tine.

Cu totii avem o umbra iar singura cale catre iubirea de sine este de a accepta aceasta umbra, de a o iubi, in loc de a-i rezista.

Da-ti timp sa ajungi sa te iubesti. Si spune-ti macar o data pe zi, privindu-te in ochi in oglinda: ma iubesc si ma accept asa cum sunt.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!