Încetinirea procesului de îmbătrânire și îmbunătățirea vederii: beneficiile semințelor de floarea-soarelui

Încetinirea procesului de îmbătrânire și îmbunătățirea vederii: beneficiile semințelor de floarea-soarelui

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Mulți oameni mănâncă semințe de floarea-soarelui, dar oare câți dintre ei știu că acest produs poate aduce beneficii imense corpului uman? Dacă aveți probleme cu sistemul endocrin sau sistemul nervos al corpului, atunci încercați să includeți semințele de floarea soarelui în alimentația voastră.

Semințele de floarea-soarelui conțin o cantitate mare de grăsimi vegetale, vitamine și aminoacizi benefici pentru organism, care pot încetini procesul de îmbătrânire și, de asemenea, pot reduce nivelul colesterolului din sânge. De asemenea, semințele conțin o cantitate mare de fibre, care ajută la reglarea procesului sistemului digestiv.

Semințele de floarea-soarelui conțin următoarele vitaminele A, vitamine din grupa B, D, T, K, PP. Acest produs este, de asemenea, bogat în oligoelemente precum potasiu, magneziu, calciu, sodiu și fosfor, zinc, mangan, seleniu și fier.

Semințele de floarea-soarelui sunt, de asemenea, foarte apreciate datorită faptului că, conțin cantități mari de acizi grași polinesaturați Omega-6 și Omega-9 . Raportul dintre proteine, grăsimi și carbohidrați din semințe este aproape perfect. Semințele sunt bogate și în calorii: 100 de grame de semințe conțin 570 kcal.

Beneficiile semințelor de floarea-soarelui pentru corpul uman:

  • starea vaselor de sânge se îmbunătățește, astfel inima începe să funcționeze mai bine;
  • ajută la reglarea tensiunii arteriale;
  • nivelul colesterolului din sânge scade;
  • tractul gastro-intestinal va merge mai ușor, astfel veți putea uita de constipare;
  • dacă o persoană este bolnavă de astm, starea sa se îmbunătățește datorită semințelor;
  • contribuie la prevenirea cancerului, deoarece neutralizează radicalii liberi;
  • îmbunătățesc vederea;
  • dacă sunt consumate regulat, compoziția bogată a semințelor de floarea-soarelui va avea un efect bun asupra dinților și oaselor;
  • funcționarea creierului și a sistemului nervos se îmbunătățește;
  • pielea devine mai fină, mai fermă și mai strânsă.

Semințele de floarea-soarelui conțin cantități mari de vitamina E, care este esențială pentru o piele sănătoasă, și mulți antioxidanți care încetinesc procesul de îmbătrânire.

Cine nu ar trebui să mănânce semințe de floarea-soarelui

Este important să înțelegem că, chiar și cele mai utile alimente pot dăuna organismului dacă sunt consumate fără măsură, precum și pentru anumite boli:

  • dacă există o intoleranță individuală la semințe;
  • în prezența bolilor tractului biliar;
  • dacă o femeie alăptează un copil;
  • dacă o persoană suferă de gastrită și ulcere gastrice;
  • dacă o persoană este supraponderală;
  • dacă cineva are gută;
  • dacă cineva are colita.

Mulți oameni, atunci când încep să mănânce semințe de floarea-soarelui, nu se mai pot opri și, prin urmare, mănâncă prea mult, dar nu țin cont că acestea au un conținut ridicat de calorii. 100 de grame de semințe de floarea-soarelui pot fi comparate cu un baton de ciocolată. Dacă mâncați în exces semințe de floarea-soarelui, puteți face față unor senzații neplăcute precum arsurile la stomac. Excluzând cojile, nu este bine să consumați mai mult de 50g de miez de semințe pe zi.

Dacă o persoană mănâncă semințe regulat, atunci ar trebui să știe că acest lucru poate duce la deteriorarea smalțului dinților, astfel pietrele se vor forma foarte repede.

Trebuie să subliniem faptul că semințele de floarea soarelui neprăjite vor aduce cele mai mari beneficii organismului. În timpul prăjirii, semințele pierd 80% din substanțe nutritive și se formează pe ele agenți cancerigeni care pot dăuna organismului. Dacă semințele crude sunt greu de curățat datorită cojii moi, atunci le puteți usca la cuptor pentru a obține un produs sănătos, ușor de mâncat.

Chiar dacă semințele de floarea soarelui au o grămadă de beneficii pentru organismul uman, trebuie să ținem cont că acestea trebuie consumate cu măsură.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!