In viata vom avea si momente frumoase dar si mai putin frumoase. Trebuie sa invatam cum sa trecem peste ele si sa nu ne lasam doborati de probleme!

A fost odată un om care avea patru fii. El voia ca fii lui să înveţe să nu mai judece pripit lucrurile. De aceea, i-a trimis pe fiecare, pe rând, câte un anotimp, să privească un pom, şi anume un păr. Pe primul l-a trimis iarna, pe al doilea primăvara, al treilea vara și pe mezin toamna. Când au revenit, i-a adunat şi i-a pus pe toţi să descrie ce au văzut. Primul a zis că părul era urât, cu crengi golaşe, întoarse şi răsucite. Al doilea a zis că părul era acoperit de muguri verzi şi promitea mult. Al treilea spuse că era plin de flori ce răspândeau un dulce parfum, cum nu mai văzuse până atunci. Al patrulea a fost de acord cu toate acestea şi a adăugat că era încărcat de fructe coapte, împlinit şi plin de viaţă. Omul le-a explicat atunci că toţi au dreptate, pentru că fiecare a văzut doar un anotimp din viaţa copacului. Le-a mai spus și că nu poţi judeca pe nimeni cunoscându-l doar o anumită perioadă. Asta este esenţa firii, a plăcerii, bucuriei şi dragostei pe care ţi-o dă viaţa şi n-o poţi măsura decât la sfârşitul tuturor anotimpurilor. Dacă renunţi iarna, vei pierde promisiunea primăverii, frumuseţea verii și bogăţia toamnei. Nu lăsa ca vicisitudinile unui sezon să-ţi umbrească bucuria celorlalte. Nu judeca viaţa doar după o perioadă grea! Depăşeşte greutăţile şi sigur vor veni apoi vremuri bune! Aspiră când inspiri….înainte de a expira! Trăieşte simplu! Iubeşte cu generozitate! Să-ţi pese de tot şi toate! Vorbeşte cu bunăvoinţă! Şi lasă ceea ce nu poți face în grija lui Dumnezeu, în Pronia Sa! Fericirea îţi menţine dulceaţa, încercările te fac mai puternic, durerile te fac mai uman, mai înțelegător, mai blând, mai generos! Eşecurile te fac mai umil și nimicesc oarecum mândria. Succesele te fac încrezător, dar soarta ţi-e doar în mâna Domnului, numai buna relaţie cu El îţi poate aduce mântuirea! Dumnezeu să te binecuvânteze, omule, şi să te aibă în grija Lui, în toate anotimpurile vieţii tale! Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Povestea celor 4 piersici

O dată, un ţăran a vrut să-i încerce pe cei patru fii ai săi. I-a chemat dimineaţa la el şi i-a dat fiecăruia câte o piersică. A plecat apoi la câmp, lăsându-i să-şi vadă de treburi şi să-şi împartă ziua cum cred ei de cuviinţă. Seara însă, când s-a întors, i-a chemat pe toţi patru în tindă şi l-a întrebat pe cel mai mare: – Spune-mi, ce-ai făcut cu piersica ta? – Ce să fac, tătucă, am mâncat-o şi-ţi mulţumesc. A fost tare bună. Am luat, apoi, sâmburele, l-am plantat în spatele casei, am udat locul şi nădăjduiesc să crească acolo un piersic frumos şi roditor. – Bine ai făcut, băiatul tatii, sunt sigur că tu o să ajungi un bun gospodar. Dar tu, îi zise celui de-al doilea, ce-ai făcut cu piersica ta? – Am mâncat-o. A fost atât de bună, coaptă şi fragedă… – Şi apoi? – Păi, am aruncat sâmburele şi m-am dus la mama să-i mai cer câteva, că tare bune erau. – Fiule, zise atunci omul cu întristare în glas, ai grijă să nu ajungi un om lacom că `lacomul mai mult pierde şi leneşul mai mult aleargă`. Dar ţie ţi-a plăcut piersica, a fost bună? – l-a întrebat ţăranul şi pe cel de-al treilea fiu al său. – Nu ştiu. – Cum nu ştii, da’ ce-ai făcut cu ea? – Am vândut-o. M-am dus cu ea în târg şi am dat-o cu zece bani. Uite-i! – Fiule, tu sigur o să ajungi mare negustor, dar ai grijă că nu toate sunt de vânzare în viaţă; mai ales, nu ceea ce ai primit de la părinţi. În sfârşit, ţăranul l-a întrebat şi pe ultimul băiat, cel mai mic dintre toţi. – Dar ţie ţi-a plăcut piersica? – Nici eu nu ştiu, tătucă. – Cum, şi tu ai vândut-o? – Nu, tată. Eu m-am dus în vizită la prietenul meu de peste drum, care e bolnav, şi i-am dus-o lui. S-a bucurat mult pentru ea şi mi-a mulţumit din suflet. Cu lacrimi în ochi, tatăl şi-a luat copilaşul pe genunchi şi i-a spus: – Nu ştiu ce te vei face tu în viaţă, dar ştiu că, indiferent ce drum vei urma vei fi un bun creştin şi asta e tot ce contează. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Omul frumos în ziua de azi e cel ce urcă invers pe scară, înfruntând nu numai turma care coboară, dar şi insultele ei!” – Dan Puric

E foarte important sa acceptam dificultatile, sa invatam din ele si sa o facem cu zambetul pe buze.

Majoritatea oamenilor incearca sa evite momentele dificile ale vietii. Dar aceste momente ne educa si ne formeaza caracterul in moduri pe care nu ni le putem imagina. Tocmai de aceea, e foarte important sa acceptam dificultatile, sa invatam din ele si sa o facem cu zambetul pe buze.

Un studiu din 2005 realizat de American Psychological Association ne arata ca nu succesul duce la fericire, ci mai degraba ca fericirea ne usureaza calea catre succes. Felul nostru de a privi lucrurile poate avea un efect major asupra vietii. Tocmai de aceea, e foarte important sa stii sa te mentii pozitiva atunci cand viata devine grea.

Dificultatile financiare

Felul in care percepem propria noastra conditie financiara e complet subiectiv. Ceea ce e pentru o persoana maruntis, pentru alta s-ar putea sa fie o avere. In realitate, noi comparam situatia noastra in raport cu cei din jur si cu noi insine. Daca anul acesta ai castigat mai putin decat anul trecut, vei fi nemultumita, indiferent cat de mare e venitul tau. Asta se intampla pentru ca avem asteptari, uneori destul de mari, de la noi insine, iar aceste asteptari pun presiune pe noi.

Pot sa apara insa si situatii de criza, cand nevoile noastre depasesc cu mult veniturile. Acestea pot fi deosebit de stresante, dar nu trebuie sa te lasi niciodata coplesita. Exista intotdeauna solutii, chiar daca nu iti dai seama care sunt in acel moment. De exemplu, pentru o nevoie urgenta, poti oricand sa faci un credit online pe care sa il achiti dupa ce te redresezi.

Pierderea unei persoane dragi

Pierderea unei persoane dragi poate fi o experienta extrem de dificila. Pe langa socul initial, care este foarte puternic, putem simti efectele mortii cuiva chiar si la ani distanta; de exemplu, cand e ziua sa de nastere sau de sarbatori. Fie ca vrem sau nu, cu totii am trecut sau vom trece la un moment dat prin asta. Aceste experiente, indiferent cat de groaznice par, sunt o parte importanta din viata.

Publicitate

Chiar daca ne ranesc foarte mult, avem nevoie de astfel de experiente ca sa ne maturizam. E foarte important sa nu tii in interior sentimentele de durere. Nu incerca sa iti distragi atentia cand esti suparata. Trebuie sa iti permiti sa simti chiar si emotiile dificile, de frustrare, indignare sau chiar furie, care apar in astfel de situatii. In felul acesta, infrunti durerea, nu fugi de ea, iar asta te va face mai puternica.

Problemele de sanatate

E greu sa te mentii pozitiva atunci cand esti bolnava. Cu atat mai mult cand ai o boala mai grava. E imposibil sa nu fii afectata de sentimente de frica, frustrare, depresie sau chiar furie. Insa nu trebuie sa te lasi niciodata dominata de ele. Starea ta de spirit nu trebuie sa fie o reflexie a starii tale fizice. Dimpotriva, conform New York Times, starile negative, de stres, de furie sau suparare ne fac mai susceptibili la imbolnaviri si reduc eficacitatea sistemului nostru imunitar. Practic, cu cat ne simtim mai bine, cu atat suntem mai puternici in lupta noastra cu boala.

Despartirile

Durerea despartirii de o persoana langa care ai stat mult timp poate fi coplesitoare. Cu cat tii mai mult la o persoana, cu atat mai grea va despartirea de aceasta. Un studiu din 2011 realizat de PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America) arata ca sentimentele de respingere pot chiar sa activeze zone ale creierului asociate cu durerea fizica. Aceasta e o experienta foarte neplacuta, dar si foarte necesara.

Este inevitabil sa treci prin despartiri de-a lungul vietii; e bine sa incerci sa le privesti ca experiente din care poti invata mult. Vei afla, in special, multe lucruri despre tine, despre ce astepti de la o persoana si despre ce iti doresti de la viata. E foarte important sa nu eviti sentimentele de tristete si regret care sunt inevitabile la o despartire. Cu toate astea, trebuie sa iti aduci aminte si de momentele placute ale relatiei si, nu in ultimul rand, sa incerci sa te concentrezi si pe alte aspecte alte vietii tale. In timp, durerea va trece si va lasa loc pentru noi experiente pozitive.

Sursa: garbo.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala
Sistemul de astrologie celtica este unul dintre cele mai vechi din lume, fiind bazat pe legatura puternica dintre copaci (considerati "fiinte" intelepte) si trasaturile de personalitate ale oamenilor. Cand vine vorba despre astrologie, cea celtica este bazata pe ideea ancestrala conform careia data la care ne-am nascut este cea care ne influenteaza personalitatea si comportamentul. Sistemul de astrologie celtica bazat pe legatura dintre personalitate si copaci a fost dezvoltat datorita conexiunii puternice dintre ciclurile Pamantului si cunostinta sacra detinuta de batranii copaci, izvoare nesecate de intelepciune. Astfel, folosindu-ne de sistemul de astrologie celtica putem sa asociem “trasaturile” diversilot copaci cu tipul nostru de personalitate, cu natura noastra umana, reusind sa aflam cine suntem cu adevarat si sa ne exploram spiritualitatea. Mesteacanul (24 decembrie – 20 ianuarie) Ca tip de personalitate, Mesteacanul este Infaptuitorul. Daca te-ai nascut influentat de energia acestui semn din sistemul de astrologie celtica esti o persoana ambitioasa ce are abilitatea de a-i motiva pe cei din jur. Cauti intotdeauna sa iti largesti orizonturile si sa iti indeplinesti aspiratiile. Stii sa iesi in fata atunci cand este nevoie si dai viata zicalei “omul sfinteste locul”. Compatibilitate cu nativii din Vita de Vie si Salcie. Scorusul (21 ianuarie – 17 februarie) Ca tip de personalitate, Scorusul este Ganditorul. Sistemul de astrologie celtica recunoaste Scorusul ca fiind filosoful din acest zodiac. Daca posezi energia acestui copac, esti o fire vizionara cu idealuri inalte. Desi pari rece la exterior, esti o persoana pasionala si iubitoare. De asemenea, oamenii din jurul tau sunt vrajiti de caracterul tau si perspectiva unica de a privi viata. Compatibilitate cu Iedera si Gherghinul. Frasinul (18 februarie – 17 martie) Ca tip de personalitate, Frasinul este Incantatorul. In sistemul de astrologie celtica, cei nascuti sub semnul Frasinului sunt ganditori, plini de imaginatie, intuitivi, dar si firi artistice in mod natural. Daca te-ai nascut sub acest semn, esti o persoana ce se inspira din natura si inspiri la randul tau oamenii din jur cu personalitatea ta incantatoare. Compatibilitate cu Salcia si Trestia. Aninul (18 martie – 14 aprilie) Ca tip de personalitate, Aninul este Sfatuitorul. Daca te-ai nascut sub semnul Aninului esti o persoana sarmanta ce alina sufletele tuturor din jur. Sfaturile tale sunt cele mai bune si de aceea oamenii care te inconjoara vor fi fascinate de personalitatea ta. Te motiveaza actiunea si rezultatele pe care le obtii in urma interactiunii cu semenii. Esti, de asemenea, increzator in propriile forte si molipsesti cu starea ta de bine, Compatibilitate cu Gherghinul, Stejarul, dar si cu Mesteacanul. Salcia (15 aprilie – 12 mai) Ca tip de personalitate, Salcia este Observatorul. Daca in sistemul de astrologie celtica esti Salcie, esti guvernata de Luna, fiind un caracter mistic, creativ si intuitiv. Esti cel mai rabdator semn al zodiacului si posezi o perspectiva realistica asupra vietii. Umiesti persoanele din jur prin inteligenta iesita din comun si abilitatea de a-ti aminti cele mai mici detalii. Puterea perceptiei te ajuta sa stralucesti ca persoana. Compatibilitate cu Mesteacanul si Iedera. Gherghinul (13 mai – 9 iunie) Ca tip de personalitate, Gherghinul este Iluzionistul. Gherghinul din sistemul de astrologie celtica este o persoana complexa. Desi la exterior pare un caracter comun, de fapt ascunde o personalitate vulcanica, creativa si pasionala. Ca si nativ al acestui semn, esti un foarte bun ascultator si ajuti oamenii sa scape de ce au pe suflet. Intuitia este cel mai mare aliat al tau. Compatibilitate cu Frasinul si Scorusul. Stejarul (10 iunie – 7 iulie) Ca tip de personalitate, Stejarul este Protectorul. Daca in sistemul de astrologie celtica esti reprezentat de Stejar, inseamna ca esti o persoana puternica, increzatoare in propriile forte si care isi asuma responsabilitatea asupra faptelor. Iti place sa protejezi persoanele dragi si sa le insufli atitudinea ta pozitiva. Generos si empatic, esti cel mai gentil semn din zodiac. Compatibilitate cu Frasinul si Trestia. Se armonizeaza bine cu Iedera. Ilicele (8 iulie – 4 august) Ca tip de personalitate, Ilicele este Dominatorul. In sistemul de astrologie celtica, Ilicele are un statut regal. Nobila, puternica si sensibila, persoana din acest semn accepta orice provocare si depune toate eforturile pentru a trece de obstacolele vietii. Desi de multe ori pare un caracter arogant, acest lucru se datoreaza simplului fapt ca este increzator in propriile forte si isi demonstreaza abilitatile cu usurinta. Compatibilitate cu Frasinul si Socul. Alunul (5 august – 1 septembrie) Ca tip de personalitate, Alunul este Inteleptul. Daca esti influentat de energia Alunului, esti o persoana inteligenta , organizata si eficienta. Esti intotdeauna bine informata, atenta la detalii, insa si obsedata de control. Iti plac regulile, insa de multe ori tu esti cea care le faci, nu cea care le urmeaza. Ai abilitati analitice si vei fi atrasa de stiintele exacte. Compatibilitate armonioasa cu Gherghinul si Scorusul. Vita de vie (2 septembrie – 29 septembrie) Ca tip de personalitate, Vita de Vie este Imprevizibilul. O persoana nascuta sub acest semn va avea un caracter flexibil, insa si imprevizibil. Desi vor fi deseori indivizi indecisi, acest lucru se datoreaza faptului ca pot intelege ambele fete ale unei povesti si empatizeaza de ambele parti. Exista totusi si arii ale vietii de care sunteti mereu siguri – arta, muzica si mancarea. Compatibilitate cu Salcia si Alunul. Iedera (30 septembrie – 27 octombrie) Ca tip de personalitate, Iedera este Supravietuitorul. Daca te-ai nascut sub acest semn, vei reusi sa treci peste orice obstacol si vei fi o persoana plina de compasiune ce pretuieste momentele petrecute alaturi de cei dragi. Ai un caracter perseverant si o gratie iesita din comun. Mai mult, ai tendinta sa fii o persoana spirituala, carismatica si sociabila. Oamenii din jur sunt cei care iti dau puterea sa reusesti tot ce iti propui. Compatibilitate cu Stejarul si Frasinul. Trestia (28 octombrie – 24 noiembrie) Ca tip de personalitate, Trestia este Judecatorul. Ca si persoane, nativii Trestie stiu cum sa pastreze un secret si au abilitatea de a intelege lucrurile in profunzimea lor, dand la o parte straturile superficialitatii. Daca te-ai nascut sub acest semn, vei iubii oamenii deoarece ei reprezinta o diversitate de intelesuri pe care trebuie sa le interpretezi. Vei fi un arheolog, jurnalist ori detectiv de exceptie! Compatibilitate cu Trestia, Frasinul si Stejarul. Socul (25 noiembrie – 23 decembrie) Ca tip de personalitate, Socul este Cautatorul. In sistemul de astrologie celtica, Socul este o persoana ce iubeste libertatea si are inclinatii filosofice. Daca esti nascut sub acest semn celtic, vei avea un caracter sincer, extrovertit si rebel. Vei fi de multe ori judecat gresit deoarece ai tendinta sa fii retras, in ciuda personalitatii extrovertite. Compatibilitate cu Aninul si Ilicele.