In viata primim multe lectii… “Viata e un mar dulce-acrisor. Azi musti din partea dulce, maine din partea acrisoara…”

In viata primim multe lectii… “Viata e un mar dulce-acrisor. Azi musti din partea dulce, maine din partea acrisoara…”

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2019 in Dezvoltare Personala

Am inceput sa vad viata ca pe un mar, un mar dulce acrisor. Uneori musc din partea dulceaga, adica din acea parte a vietii plina de bucurie, implinire, satisfactie, succes si fericire, dar stiu ca nu dureaza prea mult, si urmeaza sa musc si din partea acrisoara, acea parte a vietii care ne mai impovareaza sufletul, ne ingreuneaza, ne intristeaza pana la lacrimi, uneori.

Am intalnit oameni ce priveau viata ca pe un dar, o acceptau in intregime, cu bune si cu rele. Dar am intalnit oameni ce aproape-si blestemau zilele in clipele grele, si oameni greu incercati, dar care totusi si-au pastrat speranta in suflet si-n privire.

Momente grele au fost si vor mai fi, pentru fiecare dintre noi. Cred ca nici nu ar fi avut rost o viata fara necaz. Nu am mai fi fost capabili sa distingem bucuria, iubirea, frumosul, daca nu ar fi fost tristetea, ura si uratul. Si sunt sigura ca si voi ati observat ca necazul si incercarile vietii ne apropie de Dumnezeu. Atunci cand se iveste necazul, nu conteaza ca esti ateu, ortodox, catolic, sau alta religie, cauti sprijin in Dumnezeu.

Iti amintesti de rugaciunea sincera si parca Dumnezeu te prinde din nou de mana. Pentru ca uitam si iar uitam sa ne rugam cu inima sincera. Iar singurul ajutor sincer si neclintit sta in EL.

Cel mai important este sa pastram un suflet deschis, care sa nu ne indeparteze de Dumnezeu si nici de oameni. Oamenii ne ranesc mereu, dar oare noi nu ranim? Intrebarea este: Oare noi suntem mereu constienti atunci cand ranim pe altii? Fie suntem prea putin constienti, fie pentru noi si greselile noastre fata de ceilalti, gasim rapid iertare si intelegere.

Uneori ni se pare ca viata este tare nedreapta, cu unii dintre noi, si chiar este, dar totul cu un motiv. Trebuie sa schimbi ceva in felul in care traiesti, insa, nu are relevanta sa incerci cu disperare sa iti schimbi brusc viata, pentru ca mai rau o vei ingreuna. Totul se face cu pasi marunti! Trebuie sa accepti locul in care esti si ceea ce esti acum si sa te gandesti cu claritate unde si ce vreii sa devii. Iar pentru toate astea, nu uita de un ingredient absolut necesar: Accepta-te in intregime, tine capul sus si continua sa mergi inainte spre evolutia ta.

Ti se ofera doua posibilitati: Sa evoluiezi sau sa ramai in stadiul in care esti. Daca decizi sa ramai neschimbat, vei observa ca te vei invarti ca intr-un cerc, in care parca treci din nou si din nou prin aceleasi greutati, aceiasi rutina, aceleasi furtuni, aceiasi situatie, pana inveti tot ce aveai de invatat, pana inveti sa te iubesti mai mult, pana inveti sa accepti schimbarea.

Daca accepti sa evoluiezi, accepti schimbarea si te conectezi la toata forta si taria din tine, vei descoperi tot ceea ce se ascundea dincolo de zona ta de confort, vei trezi in tine o altfel de dragoste atat pentru tine cat si pentru cei din jur. Ai tot ce iti trebuie, alege sa te accepti si sa evoluiezi, alege sa iubesti viata cu tot ce este in ea!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide