In viata, nu poti schimba lucrurile pe care refuzi sa le confrunti. Esecurile sunt situatii temporare ce ne invata lectii de viata.

In viata, nu poti schimba lucrurile pe care refuzi sa le confrunti. Esecurile sunt situatii temporare ce ne invata lectii de viata.

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 July 2020 in Dezvoltare Personala

Atunci cand viata nu este chiar asa cum ne-am imaginat-o, cand lucrurile nu merg tocmai bine, cand suntem stresati, suparati sau tristi, iata cateva lucruri pe care, amintindu-ni-le, ne vom simti mai bine:

Fericirea nu este constanta si nici nu trebuie sa fie.

Pentru a atinge fericirea este nevoie sa trecem prin momente grele. De ce? Fiindca numai asa vom reusi sa apreciem altfel ceea ce ni se intampla in viata, sa ne bucuram de lucruri marunte.

Sa credem ca putem atinge fericirea si sa o pastram pentru totdeauna este un nonsens. Putem compara fericirea noastra ori dorinta de a o atinge cu ceea ce se intampla in natura. Nu putem avea parte de fericirea continua asa cum valurile marii nu pot ramane pentru totdeauna pe tarm sau cum arborele nu poate tine la nesfarsit fructul legat de crengile sale.

Fericirea este pur si simplu o serie de momente ce vin si se duc, facandu-ne viata mai dulce. Trebuie sa invatam sa acceptam acest lucru si sa dam voie momentelor fericite sa intre in viata noastra, traindu-le la maximum.

Esecurile sunt situatii temporare ce ne invata lectii de viata.

Cele mai bune lectii pe care ni le da viata le invatam atunci cand trecem prin perioade grele sau facem greseli aproape impardonabile. Da, trebuie sa acceptam ca orice persoana greseste, iar cu cat facem acest lucru mai repede, cu atat vom reusi sa ne adunam puterile si sa realizam ceva extraordinar. Nu vom fi niciodata siguri 100% ca noile noastre idei vor functiona asa cum trebuie, dar trebuie sa recunoastem ca a nu face nimic nu este niciodata o solutie. In viata este important sa incercam sa facem ceva chiar daca avem sanse sa gresim. Incercarile sunt productive, pe cand statul degeaba nu. Asadar, depaseste-ti limitele, incearca lucruri noi. Poti fie sa reusesti si sa gasesti fericirea in viata, fie sa inveti o lectie nepretuita.

In viata, nu poti schimba lucrurile pe care refuzi sa le confrunti.

Esecurile sau greselile pe care le faci in viata te pot invata lucruri marete atat timp cat nu refuzi sa negi ca acestea au existat in viata ta. Daca iti pui aceleasi întrebari de luni intregi, sau chiar ani, si inca esti blocata, probabil ca raspunsurile intarzie sa vina ori nu iti place sa crezi care sunt ele. Este nevoie de curaj pentru a recunoaste ca unele lucruri trebuie sa se schimbe in viata ta. Asadar, nu ezita sa accepti responsabilitatea de a face schimbari, fie ele minore sau majore. Cel mai important pas inainte este “primul pas”. Actiunea simpla de a incepe ceva te va motiva suficient pentru a intra in spirala schimbarilor pozitive.

Nu esti definita ca persoana de lucrurile care ti s-au intamplat in trecut.

Indiferent cat de haotic a fost trecutul tau, viitorul ce te asteapta in viata va fi intotdeauna curat, proaspat, deschis spre nou. Nu esti definita ca persoana de obiceiurile din trecut. Nu esti definita ca persoana de esecurile din trecut. Nu esti definita ca persoana de modul in care ceilalti s-au purtat cu tine in trecut. Esti ceea ce crezi ca esti. Esti ceea ce faci. Esti ceea ce iti propui sa fii in viitorul ce iti construieste viata.

Viata nu este usoara, insa merita traita asa cum este ea.

Daca te astepti constant ca viata ta sa fie usoara, vei fi mereu dezamagita. Pentru a reusi ceea ce iti propui, indiferent ca este vorba de cariera sau viata personala, este nevoie de eforturi. Asadar, incearca sa iti incepi fiecare zi cu gandul ca vei ajunge mai departe decat ai facut-o in ziua anterioara si lupta cu hotarare pentru ceea ce iti doresti sa realizezi, pentru fericirea ta. Inainte de toate insa, fii sigura ca eforturile tale vor fi direct proportionale cu obiectivele pe care ti le-ai stabilit. Nu va fi usor la inceput, insa fericirea si multumirea ce iti vor inunda persoana iti vor demonstra ca a meritat!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide