“În cele din urmă nu contează ce cred alții despre tine” – 10 abilitati care sunt greu de invatat, dar care te vor ajuta in orice situatie

“În cele din urmă nu contează ce cred alții despre tine” – 10 abilitati care sunt greu de invatat, dar care te vor ajuta in orice situatie

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 March 2018 in De Suflet

Cele mai bune lucruri în viață pot fi gratis, dar asta nu înseamnă că nu este nevoie de timp, sudoare, și perseverență pentru a le dobândi.

Asta în special atunci când vine vorba de învățarea unor abilități importante. Așadar, care sunt cele mai dure și cele mai folositoare abilități pe care ar trebui să le dobândim pentru a avea success?

1. Managementul timpului

Gestionarea eficientă a timpului este una dintre cele mai apreciate competențe, de către angajatori. Deși nu există nici o cale dreaptă, este important să găsești un sistem care lucrează pentru tine și să-l urmezi explică Alina Grzegorzewska. “Cel mai greu lucru pentru mine a fost să învăț cum să-mi planific timpul”, scrie ea. “Nu să execut ceea ce mi-am planificat, ci să fac o listă cu necesități pe care s-o programez atât de bine astfel încât, să pot atinge toate sarcinile pe care mi le-am programat.”

2. Empatia

“Pot fi individul cel mai disciplinat, strălucitor și chiar cea mai bogată persoană din lume, dar dacă nu-mi pasă să empatizez cu alte persoane atunci sunt doar un sociopat”, scrie Kamia Taylor. Empatia, explică Jane Wurwand proprietar al unei afaceri, este o abilitate fundamentală a omului, care a fost prea ușor dată la o parte de omul de afaceri modern. “Empatia – abilitatea de a simții ceea ce simt alții – este ceea ce face ca un vânzător sau o persoană care lucrează servindu-i pe ceilalți, să fie cu adevărat buni în ceea ce fac. Empatia ca și spiritul de echipă îi motivează pe oameni să încerce mai mult. Empatia conduce angajații pentru a-și depăși propriile limite dincolo de propria lor apatie, pentru că simt ceva mai mare decât doar nevoia unui salariu “, scrie ea.

3.Odihnește-te suficient

Există atât de multe prescripții a felului în care ar trebui să ne odihnim, încât de multe ori ne simțim confuzi referitor la subiectul acesta. Dar, indiferent de ceea ce alegeți, de ce ritual vă impuneți, important este să vă asigurați că în timpul nopții vă odihniți. Numeroase studii arată că urmând un anumit program de somn, aceasta te ajută să te trezești mai ușor și să ai în general un somn odihnitor.

4. Gândirea pozitivă

“În cele din urmă nu contează ce cred alții despre tine”, scrie Shobhit Singhal, “dar ce crezi tu despre tine contează cu siguranță și este nevoie de timp pentru a construi acel nivel de încredere și capacitatea de a crede în tine, atunci când nimeni altcineva nu o face”.

5. Coerența

“Fie încercați un nou program zilnic sau lucrați la un proiect important”, scrie Khaleel Syed, “coerența este vitală pentru menținerea oricărui fel de success”. Adesea oamenii se opresc să mai lucreaze din greu atunci când ajung în top, explică el, dar pentru a menține această poziție de top, ei trebuie să lucreze mai mult și să fie mai perseverenți în munca lor.

6. Solicitarea ajutorului

“Am spus o dată într-un interviu de angajare,” “Nu poți avea acest job dacă nu puteți cere ajutor atunci când aveți nevoie”, scrie Louise Christy. “Desigur, am spus că ar putea. Mai târziu, am aflat că această persoană la locul de muncă anterior a pierdut foarte mult timp, deoarece sarcina îl depășea iar el nu a putut admite aceasta și nu a cerut ajutor.” Ea explică că este foarte dificil să înveți să ceri ajutorul atunci când ai nevoie de el, deoarece nimeni nu vrea să fie perceput ca slab sau incompetent. Dar, un studiu recent de la Harvard Business School sugerează că atunci când ceri ajutorul, aceasta te face să arăți nu mai puțin capabil, ci mai capabil. Potrivit autorilor studiului, atunci când cereți sfaturi oamenilor, le validați inteligența sau expertiza lor, ceea ce face să te perceapă la rândul lor ca pe un profesionist.

7. A ști când să taci – și să o faci!

“Nu poți ieși în lume vorbind despre toate lucrurile care ți se par ție a fii în neregulă în aceasă lume”, scrie Roshna Nazir. “Uneori, trebuie doar să taci.” Există multe cazuri în care a păstra pentru tine anumite lucruri este cea mai bună decizie. “Când suntem furioși, supărați sau agitați”, scrie Anwesha Jana, “am spune tot ceea ce ne vine în minte.” Iar mai târziu, cu siguranță am regreta. Ținându-ți gura atunci când ești agitat este una dintre cele mai valoroase abilități de a învăța, și desigur, una dintre cele mai dificile.

8. Ascultarea

Împreună cu tăcerea vine ascultarea, spune Richard Careaga. “Cei mai mulți dintre noi la locul de muncă sunt atât de copleșiți de lucrurile pe care le au de făcut – mesagerie instant, apelurile telefonice, etc. Una dintre formele de ascultare activă este de a repeta din nou ceea ce ai auzit la alte persoane . “Lucrurile sunt mai ușoare atunci când toată lumea citește aceeași pagină”.

9. Vezi-ți de treburile tale

“Este nevoie de ani pentru a învăța și a face asta”, scrie Aarushi Ruddra. A-ți băga nasul în munca altor oameni nu este de ajutor și risipește timp și resurse, spune ea.

10. Ai grijă ce gândești

Pentru a face ceea ce vreți să faceți și a realiza ceea ce vreți să realizați, aveți nevoie să vă direcționați conștient gândirea, scrie Mark Givert. Provocarea este faptul că suntem produsul experiențelor noastre din trecut și toată gândirea noastră este rezultatul acestui fapt, ” el spune. “Cu toate acestea, trecutul nu este egal cu viitorul.”

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!