In asteptarea destinului…

In asteptarea destinului…

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 October 2018 in De Suflet

Nu știu de când datează zicala, dar știu că e mai actual ca niciodată conceptul conform căruia fetele bune ajung în rai… fetele rele ajung unde vor ele.

Diferența între bune și cele… altfel constă în gradul de toleranță. În felul de a aștepta. În accesoriile cu care își alină așteptarea.

Unele dintre noi am trăit așteptarea primei iubiri. Altele am parcurs-o cu (doar) aceleași emoții și răni superficiale cu care am deprins mersul pe bicicletă.

Unele dintre noi am trăit așteptarea primei confesiuni. Altele am evitat-o de-a lungul întregii existențe și nu ne-am developat niciodată trăirile triste.

Unele dintre noi am trăit așteptarea întoarcerii iubitului. Altele ne-am bucurat singurătatea cu înlocuitori.

Unele dintre noi am trăit așteptarea unei cereri în căsătorie. Altele am făcut slalom printre ele amânând până la… cea mai potrivită.

Unele dintre noi am trăit așteptarea febrilă a bucuriei de a fi mamă. Altele am împins ireversibilul către… „€œaltă dată”.

Unele dintre noi am trăit așteptarea marii iubiri, aceea mistuitoare și vie. Altele am cioplit îndelung la instinctul de conservare și am evitat pustiirea iubirii adânci.

Unele dintre noi am trăit așteptarea de a ne dărui sufletul, mintea și trupul. Altele am înclinat cu egoism perpetuu balanța și am oferit mereu mai puțin decât am primit.

Unele dintre noi am trăit așteptarea întoarcerii la tandrețea de început. Altele am parcurs trasee de-a lungul cărora nostalgia a devenit desuetă.

Unele dintre noi trăim așteptarea vacanței, ca unic moment de relaxare. Altele evadăm câte un pic în fiecare zi și ne oferim nouă înșine bucuria propriei companii.

Unele dintre noi trăim așteptarea ca partenerul nostru să ne complimenteze strălucirea părului, rezultatele dietei sau ținuta. Altele ne extragem încrederea în sine doar dintr-o oglindă și pășim apăsat către… următoarea.

Unele dintre noi trăim așteptarea lipsei de probleme. Altele ne extragem seva pentru următoarele din rezolvarea celor prezente.

Unele dintre noi trăim așteptarea unei destinații exotice și îndepărtate. Altele iubim oamenii și nu prețuim decorul.

Unele dintre noi trăim așteptarea unei revederi. Altele savurăm doar ceea ce au reținut ochii minții.

Unele dintre noi trăim așteptarea lipsei de îndoieli. Altele știm că îndoielile ne călesc dureros, dar durabil.

Unele dintre noi trăim așteptarea unui „mâine” mai frumos. Altele ne îngrijim în fiecare secundă cum să-l facem memorabil pe „azi”.

Și uite așa unele dintre noi își suspendă mereu bucuria prezentului în așteptarea unei surprize frumoase de destin. Parcurgem etape tranzitorii între ceea ce a fost și ceea ce (ne) așteptăm să… vină. Doar că destinul nu face cadouri nemeritate, n-are preferați și nici bilete gratuite la clasa business”. Diferența între cei ce-și rătăcesc tristețile în stări de eternă așteptare și cei ce savurează constant privilegiul de-a trăi este aceeași cu diferența între cei ce vor și cei ce obțin. E doar un pas diferență. E pasul pe care trebuie să te ridici de pe scaun, să ieși din amorțeala așteptării pasive și să-l faci cu încredere în grația ta de a păși.

* fragment din cartea Pe tocuri, de Mihaela Nicola

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide