In alergarea noastra pentru un trai mai bun nu mai avem timp sa ne bucuram de prezent…

In alergarea noastra pentru un trai mai bun nu mai avem timp sa ne bucuram de prezent…

Publicat de Patricia Esca pe 14 November 2018 in Dezvoltare Personala

“Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi.” – Goethe

Ai observat ca majoritatea oamenilor sunt nefericiti, nu fiindca n-au o locuinta, suficiente haine, hrana si cele necesare traiului, ci fiindca n-au ce au altii? Spatiul in care locuim, este cu mult, mult mai mare decat cel in care au locuit bunicii si strabunicii nostrii si cu toate acestea, omul considera ca ii este necesar un spatiu si mai mare, nemaiavand adesea unde sa isi depoziteze maldarul de obiecte adesea nefolositoare pe care si le achizitioneaza doar fiindca si-a luat si un altul un obiect asemanator.

Se stie ca sunt persoane care si-au construit vile, dar stau tot in vechile locuinte, insa sunt mandrii ca in fata celorlalti pot sa se arate ca oameni avuti. Sigur ca sunt si oameni necajiti, dar in acest articol vorbesc despre ilaritatea invidiei si a lacomiei, si de aceea aduc in prim plan acest aspect. Sigur ca n-am nimic impotriva bunastarii ci chiar din contra, consider ca fiecare om merita sa traiasca frumos, sa detina obiecte de calitate, sa se bucure de frumusetea si utilitatea obiectelor create.

Gresit este insa crezul si atitudinea unora, care chiar fara sa isi dea seama, traiesc adesea o viata intreaga in nefericire si lupta cu ei insisi si cu ceilalti, risipindu-si mare parte din energie, nestiind ca atat la plecarea lor din aceasta viata cat si la revenirea lor intr-o alta existenta, va conta foarte mult fiecare picatura de energie avuta si asta, ca sa poata avea un trup armonios si sanatos, putere de a studia si a-si manifesta in viata tot ceea ce doresc si multe altele, iar asta se intampla doar din dorinta de a ajunge pe primul loc, macinand in gand intr-un mod aproape obsesiv, fel de fel de imagini incarcate cu invidie si lacomie.

Oare chiar merita sa renuntam la puterea noastra pentru cateva lucruri de care oricum ori ne plictisim, ori pana in final platim un pret mult prea mare, ori nu ne sunt de folos; incarcand, dulapurile, balconul, debaraua si beciul pana la refuz fara rost?

“Imagineaza-ti viata ca pe un joc in care jonglezi cu cinci mingi in aer. Cele cinci sunt munca, familia, sanatatea, prietenii si spiritul. Si le tii pe toate in aer.

Vei intelege curand ca munca e o minge de cauciuc. Daca o scapi, se va intoarce inapoi. Insa celelalte patru – familia, sanatatea, prietenii si spiritul – sunt facute din sticla. Daca scapi una dintre ele, se va zgaria, ciobi sau chiar sparge. Nu vor mai fi niciodata aceleasi. Va trebui sa intelegi aceste lucruri si sa te lupti pentru a avea echilibru in viata ta.

Iata cum:

-Nu-ti subestima valoarea comparandu-te cu altii. Ceea ce ne face speciali este faptul ca suntem diferiti.

-Nu-ti seta obiectivele in functie de ceea ce considera altii ca e important. Doar tu stii ce este cel mai bine pentru tine.

-Cele mai importante lucruri sunt cele ce fac bine sufletului. Tine-te de ele ca si cum ar fi viata ta, pentru ca fara ele, viata este lipsita de sens.

-Nu-ti lasa viata sa-ti fuga printre degete traind in trecut sau pentru viitor. Traindu-ti viata cate o zi pe rand, vei trai cu adevarat toate zilele din viata ta.

-Nu renunta cand inca mai ai ceva de daruit. Nimic nu este cu adevarat sfarsit pana in momentul in care te opresti din a mai incerca.

-Nu-ti fie teama sa recunosti ca nu esti perfect. Este acest fir fragil cel care leaga oamenii intre ei.

-Nu-ti fie teama sa intalnesti riscuri. Doar asumandu-ne riscuri devenim mai bravi.

-Nu scoate dragostea din viata ta pe motiv ca nu ai timp. Cea mai rapida cale de a primi dragoste este sa o daruiesti. Cea mai rapida cale de a o pierde este sa o tii prea strans. Doar dandu-i aripi, insa, vei reusi sa o pastrezi.

-Nu alerga prin viata atat de repede incat sa nu tii minte nici locurile in care ai fost, nici unde te indrepti.

-Nu uita, cea mai mare nevoie emotionala a unui om este sa se simta apreciat.

-Nu-ti fie teama sa inveti. Cunoasterea nu are greutate, e o comoara pe care o poti lua usor cu tine oriunde.

-Nu-ti folosi timpul sau cuvintele fara grija. Nu le poti recupera. Viata nu e cursa, ci o calatorie de care sa te bucuri la fiecare pas. ”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!